Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 768 kJ / 5 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,65 g |
Tuky | 313,97 g |
Vláknina | 23,52 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 781 mg |
Sůl | 2,51 g |
Sacharidy | 597,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře ale opatrně promícháme.
Krok 2: Na velký plech (vymazaný, vysypaný či s pečícím papírem) nalijeme 2/3 těsta a rozetřeme po celé ploše. Do zbylého těsta vmícháme kakao a nerovnoměrně ho nalijeme na světlé těsto. Na těsto poklademe rovnoměrně broskve řezem vzhůru a do každého důlku v broskvi dáme lžičku brusinek.
Krok 3: Kolem broskví do těsta pak polévkovou lžící klademe vychlazený pudink. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Zda je koláč hotový poznáme špejlí a nebo prstem - kolem pudinku a broskví musí být těsto pevné, nepropadá se.
Krok 4: Necháme zcela vychladnout a nakonec celou plochu zakryjeme ušlehanou pařížskou šlehačkou, vyšlehanou spolu se ztužovačem (stačí 1 sáček na uvedených 500 ml šlehačky).
Krok 5: Povrch šlehačky uhladíme a posypeme strouhanou čokoládou. Krájíme na řezy. Uchováváme v lednici.
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pouťové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0EgK
Moje poznámka
Pouťové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0EgK
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 14 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 18 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 18 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Masopustní prvorepublikové zelí podle Zity Kabátové: Toto jídlo z jednoho pekáčku si zamilujete
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cizrnová polévka s pohankou
Neregistrovaný před 1 minutou
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
stefi.f47 před 2 minutami
Vajíčková omáčka
Suzy8 před 8 minutami
Šulánky
Neregistrovaný před 33 minutami
Francouzský cibulový koláč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zelný salát s mrkví
Neregistrovaný před 1 hodinou
Krémová pórková polévka
radbastim před 1 hodinou
Koláč s drobenkou
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nudle se smetanou, koprem a uzeným lososem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tématické fráze:
pouťové cukroví,
recepty na poutové cukroví,
broskev plocha,
poutové pečivo,
poutove dobroty,
cukroví pouťové,
recept na pouťové dobroty,
pouťové menu,
poutove růže,
poťové koláče,
pouťové dobroty recepty,
pouťove koláče recept,
cukroví na pout,
pouťový řez,
poutové koláče s práškem do pečiva,
koláčky poutové výborné,
výborné poutove rezy,
recepty na poutovy cukrovi,
top recepty rezy,
pouťové cukroví recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
pudink čokoládový,
broskve v mírně sladkém nálevu,
brusinky zavařené,
šlehačka pařížská,
ztužovač šlehačky,
čokoláda
Komentáře (8)