Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní vepřová srdce se zeleninovým základem a paprikovou pastou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 122 kJ /
1 224 kcal
Bílkoviny7,21 g
Tuky126,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,00 g
Sacharidy12,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme. Krok 2: Poté je pokrájíme na kousky a vložíme je rozškvařit na pokrájenou slaninku do papiňáku. Zprudka srdíčka orestujeme, pak přidáme cibulku pokrájenou na měsíčky a dál vše zamícháme a zarestujeme, dokud se srdíčka pěkně nezatáhnou. Krok 3: Pak přidáme zeleninový základ, zamícháme a vložíme pikantní červenou maďarskou paprikovou pastu, opět zamícháme, vložíme koření podle uvedených ingrediencí a vše zalijeme vývarem z uzeného masa. Krok 4: Hrnec uzavřeme a dusime okolo cca 60 minut. Pokud ani po této době nejsou srdíčka měkká, ještě uzavřeme a dodusime dál. Krok 5: Nakonec vyndáme koření, dosolíme, opepříme, zakápneme citrónem, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Podle hustoty omáčky pak dál zahustíme šťávu hladkou moukou (solamylem), rozmíchanou ve vodě nebo ve vlažném uzeném vývaru. Krok 6: Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Zveřejněno 16. 5. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Množství zeleninového základu a paprikové pasty dáváme podle každého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřová srdce se zeleninovým základem a paprikovou pastou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AWPO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřová srdce se zeleninovým základem a paprikovou pastou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AWPO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

:-p:yes::yes::-))

jan.alois: ano,já měla rýži a manžel měl knedlík:-K

Anna Kocikova: ano Aničko, měla jsem asi 500 ml vývaru:-K

Naše oblíbená pochutina a moc hezky připravená:-p+:yes:
Myško,toho vývaru asi tak 400ml viď.

:-p:yes:

Hovězí srdce na slanině s rýží - česká klasika je taky super bašta.:yes:

Kadlik: díky, já už taky:-))

Ohryzek mi skáče od žaludku k zubům....:-O sakra. já mám hlad!!!:-)) já bych žral!!!:-))

rebeka:no, nevím, nějak s ním pořád zápasím:-))ale je to lepší než s tím mobilem, co jsem měla 2 roky,děkuji Nadi:-K

Eliza: děkuji Eliz, moc jsi mne dnes potěšila, ani nevíš jak;-):-)

Ivulí:-K krása:yes::yes:

;-)tak to bych si pochutnala:yes::yes:krásné fotky:yes:+7

Ivunko, já sice tyhle věci nejím, ale musít ti napsat, že ta první fotka je překrásná - jako na výstavu!:yes:

varilamyskakasicku:Ivi, pěkné papů a pěkná fotka. Ze srdíčka ráda vařím a dají se z něho dělat moc dobrá jídla. Dávám ti 6.boda:yes:

Chuť těchto omáček mám moc ráda:-p:yes: A s tím foťákem má Naďa pravdu;-):-))

Tématické fráze:
recept na vepřové srdce, recepty vepřové srdce, vepřové srdce recept, vepřové srdce recepty, vepřové srdce se slaninou recept, vepřové srdce, hovezi srdce recept, pečená vepřová srdce, papriková pasta, pečené vepřové srdce, top recepty srdce vepřové, recepty na hovězí srdce, recept veprove srdce, vepřové srdce s rýži, vepřové srdce s rýží recept, veprove srdicka na zakysane smetane, recept na pastu z uzeného masa, recept na hovězi srdce, co se zeleninov?m z?kladem, vepřové srdíčko se zakysanou smetanou

Suroviny:
srdce vepřové, slanina uzená, vývar z uzeného masa, cibule, zeleninový základ, pasta papriková, koření nové koření, bobkový list, jalovec, pepř celý, sůl, mouka hladká, smetana zakysaná, citron

Přidat fotografie receptu