Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karfiol (květák) so syrom a ančovičkami

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 479 kJ /
1 310 kcal
Bílkoviny30,06 g
Tuky119,72 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,70 g
Sacharidy25,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky, dobre umyjeme a vložíme do misy s osolenou vodou, do ktorej pridáme šťavu z polovice citróna a kolieska nakrájané z druhej polovice. Krok 2: Do hrnca dáme variť vodu, osolíme a keď voda zovrie, vložíme do nej karfiol. Varíme asi 40 minút. Krok 3: Scedíme a schladíme vo vode s citrónom. Krok 4: Na dno zapekacej misy poukladáme plátky masla, trochu osolíme (použila som poloslané maslo) a na ne dáme ružičky karfiolu. Pri pečení sa karfiol ochutí slanou parou zospodu. Krok 5: Na karfiol nastrúhame syr, zakryjeme vrstvou smotany a pomedzi ružičky a navrch poukladáme ančovičky. Krok 6: Misu zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 40 minút pri 180°C. Potom alobal odstránime, pridáme paradajky a pečieme odkryté ešte asi 10 minút.

Zveřejněno 17. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karfiol (květák) so syrom a ančovičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jzq2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karfiol (květák) so syrom a ančovičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jzq2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:yes:

Citrón dávam, aby karfiol stratil príkry pach a chuť. Navyše sa pri pečení nerozpadne:-))

Já nevím proč, ale kombinace květáku a smetany je velice zákeřná. Mě tato kombinace vždycky zhořkne a už mě to nechutná, ale vím, že figl na to existuje. Není to náhodou ten citrón?:yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
proč zhořkne květák, proč květák zhořkne, pečený květák ančovičky, pach z květáku, zhořkne květák, květák zhořkne, květákový salát s ančovičkami, jak varit s ancovickama

Suroviny:
květák, sýr, smetana, máslo, ančovičky v oleji, citron, sůl

Přidat fotografie receptu