Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 366 kJ /
2 000 kcal
Bílkoviny207,11 g
Tuky73,56 g
Vláknina15,95 g
Cholesterol 727 mg
Sodík 8,72 g
Sůl20,27 g
Sacharidy120,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso vložíme do studené vody tak, aby bylo zcela potopené. Přidáme omytou a rozpůlenou cibuli i se slupkou, lehce podrcený stroužek česneku, 2 bobkové listy, nové koření, pepř a sůl. Vaříme doměkka. Krok 2: Na omáčku rozehřejeme máslo a až dobublá, zasypeme ho hladkou moukou. Umícháme tmavší jíšku a zalijeme ji horkým vývarem z uzeného masa. Krok 3: Přidáme švestková povidla, hřebíček, skořici, cukr a omáčku důkladně prošleháváme. Necháme probublávat na nejnižší teplotě zhruba půl hodiny, hlídáme, promícháváme a na závěr zahustíme strouhaným perníkem. Poté dosolíme či přisladíme podle své chuti. Krok 4: Maso nakrájíme na silnější kusy, přeléváme omáčkou a doplníme bramborovým knedlíkem nebo na másle opečenými bramborovými šištičkami.

Zveřejněno 20. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VQB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VQB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

A to by mi také chutnalo:-D.Já mám ráda i jen opečené uzené, posypané mandličkami, sušenými švestkami (v rumu namočenými) a bramborovou kaší.

rebeka: Moje babi právě taky...:-p Mandle nedávala, ale je to fajn nápad.:yes:
Všem, kteří se ozvali, velmi děkuji.:-K

takovou omáčku dělávala k uzenému babička..., bože, u ní bylo krásně o prázdninách..:-*:-* a vařila skvostně:-*:-*:-K myslím, že tam ještě přidávala sekané mandle, ale nejsem si tím jista:-)
za připomenutí receptu, mých dětských let a babiččiny kuchyně posílám veliký dík:-):-K

:-p:yes:

Uzené a švestky, to je aspoň pro mne výborná kombinace:yes::yes: Už jsem něco podobného jedla a moc mi to chutnalo. Dokonce jsem si koupila i hotovou směs na švestkovou omáčku a ta se doporučuje hlavně k uzenému. Zatím jsem ji nedělala, ale chystám se k tomu.:yes::yes:

Sakra, to zní a vypadá nádherně!!!!:yes:

Ivčo, to už bych fakt měla, jenže já to tady jinak nestíhám... Tak u mě zítra zase na šestou...:-K

Zajímavý a netradiční receptík Elí, už utíkej spinkat,;-) je moc povedený :-p:yes::-K

Tématické fráze:
uzené maso se švestkovou omáčkou, perníková omáčka, švestková omáčka s perníkem, uzené s, perníková omáčka recept, švestková omáčka na maso, povidlová omáčka s uzeným masem, švestkovoperníková omáčka, švestkovoperníková omáčka, omacka pernikova, vyborna omacka k uzenemu kolenu, krkovice se švestkovou omáčkou, vamocni pernikova omacka, povidlová omáčka s perníkem, králík s perníkovou omackou, krkovice s perníkovou omáčkou, krkovička se švestkovou omáčkou, švestková omáčka s perníkem podle babičky, švestkova omačkas pernikem, uzený se švestkami

Suroviny:
maso vepřové uzené, bobkový list, cibule, česnek, koření nové koření, pepř černý, voda, máslo, mouka hladká, povidla švestková, perník strouhaný, cukr, maso uzené, koření hřebíček, skořice mletá, sůl

Přidat fotografie receptu