Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy Mrož

Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své. Výsledkem je dokonalá pochoutka, kterou musíme ochutnat.

Hodnocení receptu je 4,9 (65×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vaden vaden

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 428 kJ /
5 838 kcal
Bílkoviny73,05 g
Tuky341,05 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 653 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy605,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a po lžících vešleháme horkou vodu. Krok 2: Potom střídavě přidáváme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, a olej. Krok 3: Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Krok 4: Piškot nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 15 minut při teplotě 180 °C. Krok 5: Upečený piškot necháme vychladnout. Krok 6: Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinky, pořádně rozmícháme a krátce povaříme, aby směs zhoustla. Krok 7: Jahodový pudink necháme za občasného promíchání vychladnout. Krok 8: Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a po menších částech vešleháváme jahodovou směs. Máslo, cukr i jahodová směs musí mít stejnou pokojovou teplotu. Krok 9: Hotovou náplní potřeme piškot. Krok 10: Nakonec moučník polijeme čokoládovou polevou, rozehřátou a promíchanou s kouskem másla.

TIP: Jak udělat čokoládovou polevu?

Zveřejněno 21. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy Mrož

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rB2E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy Mrož

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rB2E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Moc dobré řezy, u nás stačila polovina cukru a všichni si pochutnali, určitě zopakuji i z čerstvých jahod. <3

Moc dobré jsou tyto řezy....super...

Co je Mroží to je boží👌👌👌👌Výborné řezy👏 <3:-Q

Moc dobré, odhodlávala jsem se k tomuto receptu dlouho. Letos jsem čekala na čerstvé české jahody, a vyplatilo se. Co je mroží, je boží! ;-):-)

Dnes vyzkoušeno a super. Mrože miluji a ode dneška i tyto řezy. Děkuji za recept... :-):yes: Jo a přidal jsem i dvě fotky... :-)

vyzkoušeno..mooc dobré:yes:

Skvělý recept, moc děkuji. Potěšil mě i manžela a určitě se k němu vrátíme. Jen bych chtěla upozornit, jak už tu někdo podotknul, že tam chybí informace, v jaké fázi se přidává olej. :)

místo jahod jsem dala velký broskvový kompot asi 800g + 2 vanilkové pudinky , mňam

Iva Burešová 12. 6. 2017 11:24
Řezy jsou úžasné,nejsou přeslazené,určitě budu dělat často :-) Místo čokolády jsem dala nahoru plátky jahod zalité želatinou.Bylo to luxusníííí :-p :yes: :-8

:-K Opravdu vynikající řezy a chutnají jako ten nanuk.:-p Rozdáno po sousedech a dokonce ochutnala i sestra od mého lékaře a lékař sám, jen chválili. určitě vyzkouším i s jiným ovocem. Doma jsem měla jen jeden jahodový a jeden malinový pudink a tak jsem to smíchala a výsledek super nebylo to znát.:yes::yes: Poleva je z tyčinek kaštanů.

opravdu skvělé, <3 všichni chválili, ani jsem nestihla vyfotit, polevu dělám z čokolády na vaření smíchané se zakysanou smetanou, po ztuhnutí nepraská při krájení, děkuji za vynikající recept

U všech to dneska mělo velký úspěch. I přesto, že byly řezy bez polevy (někdo snědl čokoládu :-8 ). Určitě budu dělat častěji, je to jednoduché a rychlé :yes:

dana lukacsova 19. 6. 2015 18:59
jednim slovem famozni:-p

pudinky se sypou a povaří s jahodami do zhoustnutí

Dobrý den, asi blbá otázka...ale ty pudinky se vaří zvlášť (klasicky s mlékem) a pak se k tomu ty rozmixované jahody přimíchají nebo do rozmixovaných jahod vsypu ty dva jahodové pudinky a to vařím do zhoustnutí? Nějak jsem to z toho receptu nepochopila, děkuji za odpověď.

Dobrý den, asi blbá otázka...ale ty pudinky se vaří zvlášť (klasicky s mlékem) a pak se k tomu ty rozmixované jahody přimíchají nebo do rozmixovaných jahod vsypu ty dva jahodové pudinky a to vařím do zhoustnutí? Nějak jsem to z toho receptu nepochopila, děkuji za odpověď.

Opravdu výborné! :-p
Řezy chutnaly celé rodině a jen se po nich zaprášilo :yes:

1 dcl přijde do těsta na korpus.

...kam přijde to 1 dcl oleje :-? :-?

Buchtička měla veliký úspěch hlavně proto že moc chutnala i mým holčičkám :-K

Ty vypadají dobře! Zítra prubnu, hned si jdu nachystat jahody ;-)

výborné, nejlepší je náplň:-8 , polevu bych asi udělala trošku jinou, hodně praská, ale nevadí, pro příště.... :yes: děkuji za receptík

¨Vyzkoušeno, mohu jen doporučit. Jsou naprosto výborné a piškotové těsto nemá chybu. Já jsem dala vanilkové pudinky a na chuti to nic neubralo. Rozhodně budu opakovat. Jen doporučuji, kdo bude dělat z mražených jahod (šťouchaných) dát trošku vody, zdálo se mi to, že by to bylo dost tuhé s těmi 2 pudinky, když v jahodách zase tolik šťávy nebylo.

Moc dobrý moučník, jen jsem ubrala cukr, aby se zdůraznila chut jahod:-K

na klasický velký plech.

Chci zítra zkoušet a zajímalo by mě, do jak velkého pekáčku řezy vejsou? Děuju za odpověď :-)

Jsou dobré,už je peču dlouho.Jen tu náplń dělám z větší dávky. :yes:

Potřebovala jsem zlikvidovat mražené jahody, tak jsem upekla Mrože:-D. Řezy moc nám chutnaly:-p.Posílám bod :yes:

hezký řezík:yes::yes: dala bych si.. ke kávičce:-p;-):-):yes::yes:

Dobrý den, dělám hodně podobně. Okoukala jsem je v Prostřenu a jsou vynikající, hlavně v době jahod :-p
www.iprima.cz/prostreno/recepty/ruzovy-zazrak

:-pMňamka:-*:yes:

S jahodama je dobrý všechno :-p:yes:

:yes::yes::-p

dobrý de,tak cukry jsou v receptu psané doufám,že jasně a co se týče těch jahod,tak ty si samozřejmě pustí štávu,takže žádná voda se tam nepřidává.opravdu se do rozmixovaných jahod přidají pudinky a vaří se to do zhoustnutí.;-):-D;-)

spagetka: Čtu znovu, máš pravdu, do náplně patří moučkový, ale nedokážu si představit i když 750g jahod bez přidání vody a do toho dát 2 pudingy a vařit do zhoustnutí nebo zase čtu špatně:-?:-?

:yes::yes::yes: Mi je to taky celkem jasné, pokud to ovšem už nebylo opraveno;-)

:-S..napsáno jasně:Změklé máslo ušleháme s ml.cukrem

:yes:vypadají moc hezky:-*:-K

Marcela: v náplni ne, tam je jasně cukr moučka ;-);-) a navíc se ze začátku krystal cukr použije se žloutky, takže máslo asi s moučkovým ne?

V surovinách je jasně napsáno jemného krystalu, tak to asi bude ne:-? I v postupu to tak je, proč by autorka měla opravovat:-?;-)

vaden: předpokládám, že to máslo ušleháš s moučkovým cukrem ne s ml.;-);-), oprav si, prosím, jinak :-p:yes:

Tématické fráze:
jahodové řezy, mrož řezy recept, rezy mroz, buchta mroz, mroz rezy, recepty jahody, mrozi rezy, jahodové recepty, recept na mrož řezy, jahodový bomba řez, mroži řezy recept, jahodový řez, řez mrož, nejlepší jahodové řezy, vynikající malinové řezy, rezy s jahodami, jahodová buchta mrož, jahodove rezy recept, recept na jahodove rezy, jahodove

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, voda, prášek do pečiva, olej, jahody, pudink jahodový, cukr moučkový, máslo, poleva čokoládová, máslo, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu