Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlívový perkelt

Hlívový perkelt je skvělou vegetariánskou variací na tradiční maďarský pokrm, který spojuje bohatou chuť hlívy ústřičné s voňavou paprikovou omáčkou. Tento pokrm nabízí jemnou, masitou strukturu hub, podtrženou kořením a cibulovým základem.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mia2404 mia2404

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 905 kJ /
1 172 kcal
Bílkoviny20,56 g
Tuky94,77 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 1,27 g
Sůl3,15 g
Sacharidy52,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji dosklovita, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, vegetu, očistené pokrájané huby premiešame a podlejeme s vodou. Prikryté dusíme 30 minút. Krok 2: Zmiešame smotany, pridáme múku a dobre rozhabarkujeme. Vlejeme k hubám a ešte povaríme 10 minút. Krok 3: Dochutíme citronovou šťavou. Podávame s cestovinamy alebou knedľou.

TIP: Hlíva ústřičná - deset otázek a odpovědí

Zveřejněno 24. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlívový perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j505

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlívový perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j505

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Manžel mi včera z lesa přinesl hlívu, takže dneska bude k obědu toto;-):yes:

Irrena: :-) dúfam že Vás hlivový perkelt nesklame:-8

dělám téměř stejně a je to báječné :yes::-D(přidávám bobkový list a nové koření)hlíva mi letos roste jako divá

krásné, zdravé a určitě chutné;-):-):yes::yes:

Pochutnala bych si i já, hlívu mám moc ráda a zbytku rodiny taky nevadí, takže ode mě za 1*:-)

Moc pěkné :yes:

eva:možno že je to paprikáš ako píšeš :-), ale ja som to volakedy našla v časopise pod názvom "hlivový perkelt"

recept je ok, lenže to nie je perkelt,ale paprikáš, lebo je tam smotana;-)

recept jeok, lenže to nie je perkelt,ale paprikáš, lebo je tamsmotana;-)

Bibinka:dakujeem:-)

Mio, móc pěkný recept a hlíva supr-kombinace fajnová. Dávám ti 5.bod:yes:

:-p:-p:yes:

;-):-K já bych to jedla od rána do večera a od večera do rána, jsem hlívou nadšená, mám ji doma pořád, sušenou, čerstvou.:-K;-):yes:

Hned bych si dala!!! Hlívu máme moc rádi:-p

Tématické fráze:
perkelt z hlivy ústřičné, hlivovy paprikas, hlíva ústřičná perkelt, perkelt s hlivou ustřičnou, hlívové recepty, hubovy perkelt, perklet z hlívy ústřičné, perkelt s hlívy ústřičné, hliva ustricna recept perkelt, perkel z hlívy ústřičné, recept hliva ústřičná na smotane, hlivovy paprikas na smetane, hlívový, www facebook, hlivovy pekacek, perkelt z hlívy ústřičná, perkelt z hlíva ustřičné, recept perkelt, hlivovy maďarský perkelt, hlíva pergelt

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, olej olivový, paprika sušená sladká, vegeta, smetana, smetana ke šlehání, mouka hladká, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, voda

Přidat fotografie receptu