Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná mrkev

Pokud máte rádi grilovanou zeleninu, určitě ochutnejte grilovanou mladou mrkev. Stačí ji krátce povařit, potřít grilovacím kořením a poté grilovat. Získá tak krásnou barvu a výraznější chuť. Hodí se například jako příloha k masu.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie596 kJ /
142 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky0,80 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 320 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy24,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uřízneme nať z mrkve tak, aby asi 5 cm zůstalo. Krok 2: Mrkev důkladně omyjeme, dáme ji do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut. Krok 3: Poté vyndáme na ubrousek, osušíme a potřeme grilovacím kořením, které jsme rozmíchali s trochou oleje. Krok 4: Položíme ji na rozpálený gril a grilujeme ze všech stran asi 10-15 minut (podle velikosti mrkve). Krok 5: Používáme jako přílohu k masu, případně můžeme i samotnou jako lehkou večeři. V tom případě můžeme posypat strouhaným sýrem.

TIP: Další recepty na grilovanou zeleninu

Zveřejněno 25. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná mrkev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BOPJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná mrkev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BOPJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

simča: povařím kvůli měkkosti a dogrilovávám pro chuť. Nerozumím "a i tam přidává olej" - kam??? Jen do grilovací marinády.Nikam jinam.

olinka55555 26. 5. 2012 15:04
skvělý nápad, určitě vyzkouším. mňam:yes:

Grilovat se dá cokoli,je báječná a kedlubny jsou také super zkuste.;-):-)Já pokud není mrkev letošní a tedy mladá blanšíruji,pak na gril,mladá není třeba,ale každý je zvyklý dělat jinak.;-),

Mňam:yes::yes:

simča: to nevím.. to bude muset prozradit autor;-):-)

rebeka: Ale proč předváří a pak griluje a i tam přidává olej, to se mi zdá opravdu zbytečné:-K

míla: to je otázka.. tady je článek o mrkvi.. takže citace:
Vařená nebo nevařená?
Vůbec nejlepší pro náš organismus je mrkev vařená. Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, ze kterých tělo dokáže využít jen menší část beta-karotenu. Při vaření mrkve se stěny buněk narušují, a pokud vařenou mrkev podáváme jako součást jídla obsahujícího tuk, dokáže tělo vstřebat víc než polovinu beta-karotenu. Jen pro srovnání – z tepelně upravené mrkve za přítomnosti tuku je využitelnost beta-karotenu asi 60 %, ze strouhané syrové mrkve asi 30 % a kousáním syrové mrkve využijeme jen asi 5 % beta-karotenu.

hm,mrkev je zdravá jen syrová,tohle tedy pro mě ne:-S a k tomu ještě na grilu,vůbec si neumím předtavit tu chuť.A nepište mi nikdo,ať to tedy vyzkouším:-D:-D

Jen mi není jasné, když je to mladá mrkvička a griluješ ji 10-15 minut, proč ji předtím předváříš:-? Zdá se mi to zbytečné a vše, co mrkvička v sobě má skončí v té vodě.

:yes::yes::yes::yes:

Skvelý nápad!:yes:

Grilovat mrkev mě nikdy nenapadlo, ale vypadá to dost dobře:-);-)

:yes::yes::yes:

vypadá to zajímavě :) a chut:-)ně :)

Tématické fráze:
grilovaná kedlubna, nať z mrkve recepty, nať z mrkve, grilování mrkve, grylovaná mrkev, grilovana mrkva, grilované mrkve, grilované mrkvičky, grilovaná mrkvička, recept na grilovanou mrkev, grilivana mrkev, grikovaná mrkev, grilovaná mrkev v troubě, mrkev s natí recept, mrkev nat, jak využít nať z mrkve, jak využít nať mrkve, mrkev recepty, griovana mrkev, mrkev vaření

Suroviny:
mrkev, olej, koření grilovací, sůl

Přidat fotografie receptu