Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kabuli pilav

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 023 kJ /
6 220 kcal
Bílkoviny82,87 g
Tuky210,72 g
Vláknina63,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 441 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy970,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži přebereme, propláchneme, zalijeme horkou vodou a necháme cca tři hodiny stát. Krok 2: Rozinky očistíme, zalijeme horkou vodou a necháme také alespoň tři hodiny stát. Krok 3: Mezitím na pánvi rozpálíme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou mrkev a necháme několik minut smažit. Krok 4: Ve velkém hrnci, nejlépe papiňáku, rozehřejeme olej, ve kterém osmažíme cibuli a kousky masa. Krok 5: Přidáme rýži i s vodou, ve které byla namočená a necháme vařit asi 20 – 30 minut. Po uvaření dáme rýži i s masem na velký podnos a posypeme osmaženou mrkví a rozinkami.

Zveřejněno 25. 5. 2012

Poznámka autora evosheek

Jídlo oblíbené v Afghánistánu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kabuli pilav

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E10k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kabuli pilav

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E10k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dcery spolužák z vysoké u nás jednou uvařil Pilav. Krom rýže tam bylo hovězí maso (nesehnal skopové), cibule, nastrouhaná mrkev nahrubo, rozinky a cizrna. Bylo to výborné jídlo. Tochir byl z Afghánistánu. :-8. Hned teď bych si jeho "plov" - jak pokrmu říkal, dala.

to bych mohla, az na skopove. V Iranu se dela podobne, ale s mletym hovezim. Fakt basta:yes:

Marcela: To Ostatní je pouhá podkategorie. Hlavní kategorie je dietní. Udělal to pravděpodobně autor, proto jsem se ho ptala, jak moc vážně to myslel.

Marcela: Dala bych to do kategorie-Jiné maso. recept je zajímavý, moc se mi líbí:-)

zizala: Žížalko mezi těmi dvěma kategoriemi Dietní a Redukční je ještě jedna, vidíš ji:-? OSTATNÍ:-O Tak nechápu, kdo to takhle udělal:-// Ostatní je všechno ostatní a nemusí to být vůbec ta první ani třetí:-S

Jestli je toto jídlo oblíbené v Afgánistánu, tak rozhodně ne pro běžný lid, ty by na něj těžko vzal ingredience:-8

Což o to, dobré to asi bude, ale skopové je poměrně tučné a 200 ml oleje - opravdu je správně kategorie dietní - redukční nebo je to fórek? ;-)

Tématické fráze:
pilav, nej recepty pilav, pilav recept, recept na pilav, kroupový pilav, recepty pilav, pilav recepty, skopový pilav, recept pilav, kureci pilav, co je pilav, hovězí pilav, veprovy pilav, jidlo kabuli, cizrna kabuli recepty, pilav s mrkvi, kroupový pilav recept, skopový pilav, skopový pilav recept, afganistán recepty

Suroviny:
rýže, mrkev, olej, rozinky, maso skopové, cibule, sůl, skořice, kardamom, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu