Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Všehochuť z vepřových vnitřností

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 176 kJ /
1 237 kcal
Bílkoviny46,02 g
Tuky101,59 g
Vláknina7,99 g
Cholesterol 686 mg
Sodík 1,81 g
Sůl4,60 g
Sacharidy31,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme a osušíme. Ze slezinek odstraníme bílou bránici a nakrájíme na šikmé proužky, játra nakrájíme na silnější plátky a ty překrájíme na kostky. Krok 2: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na drobné kostky. Žampiony sloupneme a nakrájíme na široké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do hlubšího kastrolu na rozehřátý olej a necháme zrůžovět. Přidáme nakrájené slezinky a játra a necháme zprudka orestovat. Krok 4: Dále přidáme cibuli, rajčata, libeček a kmín, dobře promícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme ve vlastní šťávě 10 minut. Krok 5: Přisypeme žampiony a dusíme dalších 10 minut. Mezitím si ve vodě rozmícháme hladkou mouku s paprikou, vlijeme do podušené směsi a necháme 5 minut provařit. Krok 6: Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat buď s houskovým knedlíkem nebo s rýží, posypané zelenou petrželkou.

Zveřejněno 27. 5. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Chtěla jsem k dnešnímu obědu dělat játra na slanině, večer jsem si z mrazáku vytáhla 2 balíčky a jeden byl neoznačený. Že jsou to slezinky jsem zjistila při rozbalení. Na samostatné jídlo nebylo ani jedno maso, tak jsem to dala dokupy, přidala poslední rajčata a žampiony a vznikla"náhodná"ale dobrá mňamka na které jsme si pochutnali a já se s Vámi ráda o ni podělím:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Všehochuť z vepřových vnitřností

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB26

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Všehochuť z vepřových vnitřností

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB26

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

no Aničko jak jinak - prostě skvěléééé:yes::-D

rozmarynaH:Rozmarýnko děkuji:-):-K:-KMě stávkovalo týden připojení k netu:no:Tak mám ještě v zásobě nějaké nové receptíky,co jsem klohnila:-)Já Ti je postupně přidám;-):-))

Jídlo lahodí oku, určitě i chuťovým pohárkům a fotka se také povedla. Posílám bodík:yes:V sobotu jsem se musela podívat, kdy jsi vkládala poslední recept. Bylo strááášně dávno. Teď už jsem v klidu;-)a recept ukládám:-)

Díky všem:-K:-K
Myško knedlík sice někdy dělám doma,ale manželovi hrozně chutná kynutý,který dělávají v nedaleké restauraci a mají ho i volně k prodeji(já takový neutrefím:-8)Vždycky je na něj velká fronta:-)Tak na fotce je ten"hospodský"Že se mi povedl;-):-DTaky jsem to nemusela na sebe prásknout:-O:-D

:yes::yes:+

Anna Kocikova: Jak Tě znám, určitě to bylo moc dobré :yes:+

Určitě to je dobrota :yes:

Také tak dělám podobně, z ledvinek a z jatýrek, slezinka zde není nějak vůbec k dostání, jinak paráda Aničko,knedlík je asi taky domácí:-p:-):-K:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Aničko, ty jsi se ráda podělila a já ti ráda dávám bodíka. Máš to hezký:yes:

Veľmi lákavé:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Děkuji:-8:-K

Moc hezké foto:-Kláká to k vyzkoušení:-p:yes:

Krása - dle mého gusta;-);-);-)

Krásně nafoceno a určitě i moc dobré:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
omáčka z vnitřnosti, recepty z vnitřností, vnitřnosti recepty, vnitřnosti recept, vepčové vnitřnosti, omáčka s vnitřnosti, vařené vepřové vnitřnosti, vnitrnosti, priprava vnitrnosti, recept na vnitřnosti, recepty vnitrnosti, vareni vnitrnosti, vepřivé vnitřnosti, vepřové vnitřnosti vaření, recept z vnitrnosti, vařené vnitřnosti, vnitrnosti s ryzi, recept vnitřnosti s rýží, pecene veprove vnitrnosti, vnitrnosti z veproveho

Suroviny:
slanina gazdovská, slezina vepřová, játra vepřová, cibule, rajče, žampióny, kmín drcený, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, voda, sůl, pepř mletý, libeček, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu