Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínská švestková omáčka

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Straslipka Martin Straslipka Martin

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 181 kJ /
1 716 kcal
Bílkoviny10,10 g
Tuky4,11 g
Vláknina42,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 953 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy388,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka rozvaříme na kaši, přidáme švestky a ostatní ingredience a cca 30 minut pomalu vaříme, dokud směs nezhoustne. Krok 2: Horké plníme do sklenic.

Zveřejněno 3. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská švestková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLJG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská švestková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLJG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Určitě tuto omáčku vyzkouším..Už ji mám uloženou .jak budou švestky..Jen malinko odbočím..Loni jsem si chtěl uvařit jahodovou chilli marmeladu.Ale po starém,,to znamena,že jsem nepoužíval žadne pektiny..Jahody jsem rozvařil a pomalinku vařil cca 4 a půl hodiny,až se vapařila voda.Marmelada hezky zhoustla a tak jsem přidal 2 lžičky Kajenského pepře..Po ochutnání jsem si řekl,že jsem to s chilli trošku přehnal,,protože se mi orosilo čelo.nakonec jsem přidal cukr a vařil asi dalši půlhodinu..Po ochutnání přišlo zklamání. Ta ostrost uplně zmizela..Marmeláda byla lahodná ve sklenici vydržela cca skoro 2 roky i bez pektogelu,,ale chut měla nepikantní..ma někdo s tímto jevem zkušenosti???:-)

Straslipka Martin:;-) já ti věřím.. i proto, že to musí být taková dobrota, že to hned zmizí:-8:-D:-D:-D:yes::yes:

Plním to do sklenic horké,takže pak už nezavařuji.Víčka se zatáhnou a nic se tomu nestane:-)

rebeka: hm, zajímavé, sice to nechápu, ale jasně asi pro pocit bezepčnosti, hm... každopádně ale zkusím ;-);-):-p:-p:yes::yes:

spagetka: jasně že jo.. a ještě jsem popletla čas a teplotu sterilizace:-8:-D:-D http://www.rozhlas.cz/pardubice/ostatni/_zprava/sv...

rebeka:rebí, ale já nikdy džemy, marmelády apod.co mi projde varem, už nesterilujua nikdy se mi nic nezkazilo. Písla jsem jen svůj názor podle sebe, třeba se autor tedy ozve. Osobně bych to už nezavářela, ale respektuju názor druhých ;-);-);-)

spagetka: dovolím si malinko nesouhlasit.. pravdu máš jen částečně.. nedělám chytrou, jen mi tento recept nedávno poslala jedna hodná Topačka;-), a tam se píše: buď uchováme v chladnu k rychlé spotřebě, nebo při 80st. sterilizujeme 15 minut;-)

Jana:Odpovím za autora, zcela určitě ne, protože směs už prošla varem, jen musíš mít samozřejmě dokonale čisté sklenice a víčka

Chtěla bych se zeptat...ty plné sklenice už nezavařujeme?:-//

yanull:Za pokus nic nedáš:-) Takhle tam jsou kousky švestek a není z toho hmota podobná povidlům,nebo marmeládě :-D

Take se mi to líbí :yes:, ale jen mám dotaz, zda by se prvně neměly začít rozvařovat švestky, protože jablka jsou rozvařená během chvilky ;-)+6

Toto je veľmi zaujímavé a výborné. Uložila som si, keď budú slivky, určite si nachystám na zimu :yes:;-)

Straslipka Martin: v tom případě je to dobrý nápad a na grilování jak píše Nofrona, perfektní a ty máš 4.bod:yes:

Jasně,používám jako studenou omáčku k masům (třeba místo tatarky);-)

No na grilovačku, naprosto super:yes::yes:

Martine, to se používá třeba k masu jako příloha:-?

To je asi spíš z čerstvých švestek. No jestli nějaké budou tak bych to vyzkoušela.:-p:yes:

Pokud by to šlo ze sušených švestek, tak určitě vyzkouším, ta chuť bude zajímavá;-):yes:

Tématické fráze:
švestková omáčka k masu, cinska omacka, omáčka na čínu, čínská omáčka recept, švestková omáčka, švestková grilovací omáčka, grilovací švestková omáčka, omacka k cine, rozhlas pardubice recepty, omačka na čínu recept, švestková omáčka na grilovani, švestková omáčka ke grilování, čínské omáčky, recept švestková omáčka k masu, výborná švestková omáčka, grilovaci omacka ze svestek, švestková chilli marmeláda, čínská omačka ze švestek, omáčka ze švestek jako příloha, recept švestková omáčka

Suroviny:
švestky, jablko, voda, chilli paprika čerstvá, pepř drcený, omáčka sojová, cukr

Přidat fotografie receptu