Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 porcia

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie942 kJ /
225 kcal
Bílkoviny36,09 g
Tuky6,87 g
Vláknina5,03 g
Cholesterol 85 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy2,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Telecí nakrájíme na proužky. Pánev zahřejeme a nakapeme na ni olej, který rozetřeme po ploše, kde budeme maso opékat. Proužky poklademe na pánev a z obou stran je opečeme do zlata, podlijeme troškou horké vody. Krok 2: Až bude bublat, tak posypeme mletou paprikou (já jsem dala pálivou) a promícháme. Osolíme, posypeme bylinkami a česnekem. Znovu podlijeme horkou vodu a dáme dusit. Krok 3: Vody je málo, takže musíme stále dávat pozor, aby se nám nic nepřipálilo a po trochách podléváme. Po cca 20 minutách, přimícháme k masu 2 malé lžičky rajčatové omáčky. Omáčka je ochucená, pokud nemate omáčku, tak možno použít lžičku rajčatového protlaku a přidat více bylinek do omáčky. Krok 4: Pokud je málo šťávičky, tak znovu podlijeme trošičkou horké vody a dodusíme. Otevřeme balíček těstovin a polovinu vyjmeme z nálevu, ostatek odložíme do chladničky i s nálevem. Krok 5: Těstoviny přelijeme studenou vodou a vhodíme je na 1 minutu do vařící vody (já jsem nesolila, ale kdo chce může). Těstoviny slijeme a rozpleteme je.

Zveřejněno 4. 6. 2012

Poznámka autorky vybusna

Hodnoty celej porcie

Energia : 1080,08 kJ

Bielkoviny : 28,86 g

Sacharidy : 5,72 g

Tuky : 12,97 g

moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/

Cholesterol : 111 mg

Uvadza sa, ze shirataki nemaju ziadne hodnoty, ale na krabicke pise, ze v 100g ma

Energia : 72 kj

Tuk : 0.1 g

Carbohydraty : 4 g

Rozpravanie o cestovinach shirataki najdete tu http://www.shirataki.sk/

nebola by som sa sem miesala s mojim receptom, ale uzivatelka paprika ich hladala po ceskom webe a objavila ze na na topkackych potravinach dostat kupit zakladnu hmotu, z ktorej sa tie cestoviny robia

http://www.toppotraviny.cz/japonske-produkty-1/kor... o tom ako sa spracuvaju neviem, pretoze ja som si kupila uz samotne rezance na ebay. Kupila som si velky balik 20ks a videla som, ze tento vyrobok zasielaju aj do celej europy, takze v pripade zaujmu je aj tato moznost.

http://www.ebay.de/itm/20-x-220g-Konjak-Nudeln-Shi...

balicky maju zaruku 18 mesiacov a ja ich skladujem normalne v komore, akurat po otvoreni ich mam v chladnicke. balicky su skladne a male.

Cestoviny mi chutili, maju pevnejsiu konzistenciu, ako mucne rezance, tie zviazane sa dali rozviazat bez toho aby som ich roztrhla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kB6Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kB6Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

www.shiratakinoodles.pl 8. 12. 2013 09:25
pyšně :)

ajowan: Hydroxid vápenatý je hašené vápno;-) Ca(OH)2;-) Co myslíš,že si přidávají lidi, kteří žvýkají betel? Právě hašené vápno;-)

holka ze severu: Hydroxid vápenatý je hašené vápno??? Od kdy??

E526

Charakteristika

Hydroxid vápenatý slouží k úpravě pH, prodloužení trvanlivosti vajec nebo ke zpevňování potravin při jejich konzervování. Bílé nebo skoro bílé pecičky, vločky, roubíky, odlitky a podobně. Považuje se za bezpečný. Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.

Použití

Používá se ke korekcím kyselosti ovocných šťáv, vína nebo jako pomocná látka ke zpracování potravin. Dříve se ve velkém používal k prodloužení trvanlivosti vajec, dnes se s tím to postupem setkáme pouze v některých domácnostech, kdy se vejce naloží do veliké lahve naplněné vodným roztokem hydroxidu vápenatého o malé koncentraci – vejce se tak rychle nezkazí jako v lednici. V současnosti se spíše využívá při výrobě náhražky vajec z mléka. Z melasy nám pomáhá získávat zbytkový cukr, muškátový oříšek získává bílý povrch. Používá se při zpracování sladové vody nebo tresek. Používá se k přípravě malty, bílení stěn chlévů, nalezneme jej i v některých depilačních přípravkách jako korektor pH.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.Hydroxid vápenatý se v potravě vyskytuje ve velmi malém množství a je tedy zcela bezpečný. Dá se v přesných dávkách použít proti pálení žáhy nebo chronickému průjmu (doporučuji konzultaci s lékařem nebo lékárníkem)

Nebezpečí jsou vystaveni pracovníci potravinářství, kterým při styku s pokožkou může způsobit popáleniny, puchýře nebo jiné poškození pokožky a očí. Při práci s ním je nutno dodržovat bezpečnostní pokyny uvedené na obalu, pracovním návodu nebo v bezpečnostním listě (výrobce má povinnost je zdarma poskytovat uživatelům – většinou na internetu). Vyjmenovaná rizika neplatí pro potraviny, které jej obsahují, ale pro přímý kontakt.

krásný a zajímavý recept:yes::yes: :-p:-K

Krásně nafocená i popsaná dobrota:-p+12:-K:yes:

:-O:-p:-p:yes:

holka ze severu:
http://www.sportujeme.sk/ecka-E526
Nerobme z kazdeho ecka utocnika na nase zdravie.
btw....v mexiku, kym sa nespriemyselnilo spracovanie kukurice na vyrobu tortill, tak sa kukurica najprv namacala prave do E526. Musim sa pooztriet nabuduce ci tortilly , alebo kukuricna muka z mexika neobsahuje e526 stale.
no a nie som si celkom ista, ci e526 nahodou nie je ako jedna z prisad do anacidovych tabletiek...ale to len tak teraz strielam, pretoze ozaj neviem ci nestrielam od boku.

Alka: nemaju ziadnu chut, su absolutne neutralne. Je to pevna vlaknina , ktora naplni zaludok. Su pruznejsie na zhryz ako mucne cestoviny, povedzme su ako ryzove rezance,ale ryzove rezance maju nejaky naznak chuti...tieto nemaju. neviem ci sa dokazu v polievke rozmocit, pretoze ja som ich jedla len ako prilohu v omacke, ktoru som hned konzumovala.

Nechci být potvora, ale nudle obsahuje vysoký podíl E526, což je Hydroxid vápenatý ( Hašené vápno ). Takže tento druh "těstovin" asi tolik zdravý nebude ;-) Možná jsou nízkokalorické, to ano...ale do zdravé potraviny asi mají dost daleko. :-8

to vypadá zajímavě, jen by mě zajímalo - jak je to s chutí těstovin?? jednou jsem totiž zkoušela nějaké fitness bílkovinové těstoviny, tvarově jako "trubky", ale chuťově to byla prostě hrůza... a bohužel ani žádné koření nepomohlo, takže jíst se to dalo jen s opravdovým sebezapřením. Proto jsem od toho brzo upustila :-) Chutná to aspoň trochu jako těstoviny či něco podobného z příloh?;-)

Bibinka: telecí bych Ti mohla posílat,kolik by jsi chtěla, denně ho má čerstvé a krásné tady u nás masna, když jdu z práce, ale mne už to nebere, tak bych Ti ho koupila ráda Janinko:-K:-K

:yes::-K telecí občas je,ale ty těstovinky..:(

:-p +5:yes::yes:

vybusna:Výbušná, což o to, recept se mi líbí a ráda bych i vyzkoušela, fotka je hezká a žravá, ale kde sehnat to telecí maso, to mi asi nepovíš viď:-?:-D;-) Toho 4. bodíka si zasloužíš:yes:

Tématické fráze:
těstoviny shirataki, bílkovinové recepty, shirataki těstoviny, konjak nudle, dukanové recepty, bilkovinove testoviny, shirataki brno, těstoviny z konjaku, těstoviny shirataki koupit, schirataki, kde koupit v brně mleté krůtí maso, bílkovinové nudle, shirataki těstoviny kde koupit, kde koupit testoviny shirataki, bilkovinove testovuiny, shirakati, těstoviny schirataki, těstoviny shirataky, úprava těstovin shirataki, těstoviny s konjaku

Suroviny:
kýta telecí, omáčka rajčatová, olej olivový, česnek sušený, koření oregáno, tymián, koření italské bylinky, sůl, pepř mletý, paprika sušená pálivá, nudle shirataki

Přidat fotografie receptu