Rebarborová bábovka
Rebarbora je chuťově výraznou surovinou, do sladkého moučníku nám dodá trochu svěžesti a kyselosti. Vyzkoušejte tuto nadýchanou buchtu, jejíž těsto je protkáno kousky rebarbory, kterou doplňuje vanilka a skořice.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 103 kJ / 4 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,49 g |
Tuky | 116,56 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 899 mg |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 768,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostičky (zhruba 1 cm) a naložíme do cukru, který rebarbora musí nasát (pokud všechen vysaje, přidáme, ale každý podle chuti, kdo má rád kyselejší, cukr nepřidává).
Krok 2: Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme formu pouze vyložit papírem na pečení.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 175 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme střídavě po částech mléko a prosátou mouku smíchanou se špetku soli a práškem do pečiva. Nakonec do těsta zlehka přimícháme sníh z bílků a pak ještě opatrně větší část rebarbory. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy a na povrch nasypeme zbytek rebarbory. Lehce posypeme vanilkovým cukrem Krok 6: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě cca 175 °C asi 55 minut. Tento čas je pouze orientační. Propečenost zkoušíme špejlí. Krok 7: Po upečení lehce posypeme skořicovým cukrem.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 175 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme střídavě po částech mléko a prosátou mouku smíchanou se špetku soli a práškem do pečiva. Nakonec do těsta zlehka přimícháme sníh z bílků a pak ještě opatrně větší část rebarbory. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy a na povrch nasypeme zbytek rebarbory. Lehce posypeme vanilkovým cukrem Krok 6: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě cca 175 °C asi 55 minut. Tento čas je pouze orientační. Propečenost zkoušíme špejlí. Krok 7: Po upečení lehce posypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 4. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7Jw
Moje poznámka
Rebarborová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7Jw
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 11 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
rebarbora recepty,
rebarborové recepty,
rebarborová zmrzlina,
rebarborova,
domaci babovka,
rebarbarova babovka,
pravá bábovka,
bábovka srebarborou,
bábvka z rebarborou,
rebarrborova bábovka recept,
třená s rebarborou,
rebarbora třená,
rebarbora recept,
recepty z rebarbory,
rebarbora z domácí pekárna,
rebarborov,
babavka pekarny domaci,
reberborova babovka,
rebarborová babpvka,
recept na rebarborovou bábovka
Suroviny:
rebarbora,
cukr krupice,
máslo,
cukr krupice,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá,
cukr vanilkový,
cukr skořice
Komentáře (5)