Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborová bábovka

Rebarbora je chuťově výraznou surovinou, do sladkého moučníku nám dodá trochu svěžesti a kyselosti. Vyzkoušejte tuto nadýchanou buchtu, jejíž těsto je protkáno kousky rebarbory, kterou doplňuje vanilka a skořice.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ross154m4 ross154m4

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 55 min bez doby proslazování rebarbory

85 min (30 min příprava + 55 min tepelná úprava, bez doby proslazování rebarbory)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 103 kJ /
4 566 kcal
Bílkoviny94,49 g
Tuky116,56 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 899 mg
Sůl2,72 g
Sacharidy768,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostičky (zhruba 1 cm) a naložíme do cukru, který rebarbora musí nasát (pokud všechen vysaje, přidáme, ale každý podle chuti, kdo má rád kyselejší, cukr nepřidává). Krok 2: Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme formu pouze vyložit papírem na pečení.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 175 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme střídavě po částech mléko a prosátou mouku smíchanou se špetku soli a práškem do pečiva. Nakonec do těsta zlehka přimícháme sníh z bílků a pak ještě opatrně větší část rebarbory. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy a na povrch nasypeme zbytek rebarbory. Lehce posypeme vanilkovým cukrem Krok 6: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě cca 175 °C asi 55 minut. Tento čas je pouze orientační. Propečenost zkoušíme špejlí. Krok 7: Po upečení lehce posypeme skořicovým cukrem.

TIP: Jak zpracovat rebarboru

Zveřejněno 4. 6. 2012

Poznámka autora ross154m4

Tento recept vznikla více méně ze zoufalství, když jsem se rozhodla udělat v devět hodin večer kynutý rebarborový koláč a uvědomila si, že už mi to časově nevychází. Jelikož jsem měla smíchanou mouku s cukrem a rozehřáté máslo, rozhodla jsem se, že udělám bábovku podle prababičky a rebarboru do toho hodím. A... překvapivě se velice zadařilo!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y7Jw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y7Jw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Škoda, že to není vidět na řezu!!:-O Cukru bych ubrala, ale jinak je to super nápad třeba-možná i pro domácí pekárnu!! Rebarbora je skvělá!!:-p

Bibinka:Abych to uvedla na pravou míru - název bábovka je díky bábovkovému těstu, protože tvar opravdu nemá s bábovkou nic společného :-D:-))

tejaja:Děkuji :-))

Ross, místo koláče bábovka je sice dobrý nápad, ale nějak se ti to rozlézá a nedrží dokonale ten bábovkový tvar;-) jinak rebarbora v pečivu je výborná, já zůstanu u koláče a bodík, ten 1. ti dávám i tak:yes:

Robím múčniky z rebarbory, ale toľko cukru by ma nenapadlo na ňu nasypať. Strašne veľa...

Tématické fráze:
rebarbora recepty, rebarborové recepty, rebarborová zmrzlina, rebarborova, domaci babovka, rebarbarova babovka, pravá bábovka, bábovka srebarborou, bábvka z rebarborou, rebarrborova bábovka recept, třená s rebarborou, rebarbora třená, rebarbora recept, recepty z rebarbory, rebarbora z domácí pekárna, rebarborov, babavka pekarny domaci, reberborova babovka, rebarborová babpvka, recept na rebarborovou bábovka

Suroviny:
rebarbora, cukr krupice, máslo, cukr krupice, vejce, mléko, mouka hladká, sůl, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, cukr vanilkový, cukr skořice

Přidat fotografie receptu