Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové pesto

Výhonky česneku paličáku nemají tak ostrou chuť jako jeho paličky. Můžeme si z nich připravit jednoduché pesto, které dodá jídlu česnekovou vůni i chuť. Je skvělé například na těstoviny, k masu nebo do marinád.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivaan

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z odstřihaných stvolů česneku odstraníme květenství a nakrájíme je na menší kousky. Do nádoby od tyčového mixéru kápneme trošku olivového oleje, osolíme a přisypeme kousky stvolů. Krok 2: Během mixování na kašičku postupně přidáváme jak sekané stvoly, tak olej, abychom dosáhli kašovité pastovitosti. Krok 3: Pastu naplníme do malých skleniček a dáme do ledničky. Chuť pasty můžeme upravit například přidáním pepře.

TIP: Česnek v kuchyni

Zveřejněno 5. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové pesto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MN5B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové pesto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MN5B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Právě jsem udělala, celým bytem voní česnek a jeví se to moc ňamózně! Super nápad:yes:

Tak letos už mám taky hotovo. Loňský mi došel už někdy koncem února tak jsem toho letos vyrobil přibližně 4 kg.

Věnceslava 26. 7. 2013 22:49
Zdravím,takto jsem zpracovávala česnek i s kuličkama semínek,které jsem oloupala, již v roce 1970.Používala jsem všude,kde sedalo a vydržel i celý rok. :-p;-)

Vynikající:yes:

:-O:yes::yes::-K

Ivaan: přeposlala jsem dceři, má paličák i nepaličák. Jen nevím, jaké odrůdy. Rozhodně se to bude hodit :yes::yes::yes:

Loni jsem ji dělal stejně a vydržela v ledničce asi 4 měsíce (tzv. nulová zóna). Dál nevím, protože pak mi došla.

Ivaan: vydrží ti bez steriĺace dlouho, dokud se nespotřebuje? Podle mě by měla, když tam je i sůl.
Jinak tohle mi uniklo, každopádně dobrý nápad ;-);-):yes::yes:

Už je zase čas. Konečně mám čerstvou.:-)) (foto).

:-O:-O:yes:

Včera jsem to zkusil na řízky před obalováním a používám i do polévek. Stojí za úvahu.

Príma nápad za deset;-)+:yes::-p

Ivaan: Jo aha, tak to my máme asi nepaličák. Jsme to ale palice :-) No nic, nechám si holt zajít chuť. Díky za odpověď !!!

:-O:yes:

:-Ksupr nápad:yes::yes:+7

Je to možné. Základní dělení česneku je na paličák a nepaličák. Uvedené stvoly tvoří jen česnek paličák - www.k-cesnek.cz/odrudy.php
Já mám odrůdy Bjetin a Benátčan. Pasta je z Bjetinu.

Pěkné! Je možné, že nám na česneku ty výhonky nerostou? Není ještě brzy?

super nápad:yes::-))posílám bod:yes:

Ukladám na vyskúšanie. Ďakujem:-K +1:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
česnekové stvoly, česneková pasta ze stvolů, jak se dela cesnekove pesto, pesto z květů česneku, cesnekovy kvetni stvol, pesto z česnekových výhonků, česneková pasta recept, pesto z česnekových květů, pesto z stvolu česneku, česneková pasta, pesto z cesnekoveho kvetu, pesto z česneku, hlávkování česneku, pasta z květních stvolu česneku, česneková pasta v oleji, kvetni stvoly česneku, pasta z česnekových květních stvolů, pasta z cesnekovych kvetu, pasta z česneku, česneková pasta s rajčaty

Suroviny:
sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu