Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolkový prívarok

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 090 kJ /
500 kcal
Bílkoviny16,70 g
Tuky26,40 g
Vláknina25,60 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazuľky narežeme na kúsky ( alebo použijeme mrazené ), zalejeme vodou tak, aby boli tesne zakryté, osolíme, pridáme korenie a uvaríme do mäkka. Krok 2: Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme mliekom a rozvaríme na hladko. Krok 3: Zápražku vlejeme do fazuľky a povaríme 10 min na slabom ohni. Krok 4: Prívarok musí byť hustejší, nesmie tiecť. Krok 5: Hotový prívarok odstavíme z ohňa a ochutíme cukrom a octom na príjemne sladkokyslo.

TIP: Fazolky - oblíbené recepty

Zveřejněno 15. 9. 2008

Poznámka autorky tejaja

Prívarok podávame so zemiakmi a kúskom mäsa, opečenou klobáskou prípadne volským okom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolkový prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolkový prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Eja57: Děkuji za pochvalu. :-K

Merylas (moderátorka): máš to pěkné:yes:
Já prívarok z čehokoli - fazolky, patison - mohu kdykoli, mňam. S brambory a vejcem.

Jelikož mám na zahrádce pořád ještě fazolky, tak jsem je připravila podle tohoto receptu. Mám ale žluté. Při přípravě jsem jen musela do jíšky přidat trochu více mléka. Podávala jsem s bramborem a vařeným vejcem. Přidala jsem foto a pět hvězdiček. :-K

" Mikrotén nie je dobrý, obsah v mrazáku vysychá."
Jj, v podstatě vysychá, ale reálně se voda vyloučí mrazem (princip lyofilizace). Do jisté míry to lze omezit ponořením sáčku s obsahem do vody a sáček uzavřít až po vytlačení vzduchu. A kdo má vakuovačku, tak vzduch odsaje takřka do mrtě a má po starostech s úbytkem vody :-)

casino: vakuovačky nejrůznějších kvalit jsme měli už málem v domácím pravěku, když bylo potřeba najednou zabít padesát kuřat nebo při zabíjačkách. Dnes jsou samozřejmě různě vychytané strojovny. Jsem zvyklá stále něco vakuovat, manžel tvrdí, že mám největší spotřebu "igelitu" na severní polokouli. A sous vide? Móóc dobrý!

Zobrazit 4 starší odpovědi

aj v slovenskom...
prívarok -rku muž. r. zeleninová al. strukovinová omáčka (ako príloha)

prívarok = hustá zeleninová omáčka, viz vyjádření Ústavu pro jazyk český:
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=5905

Ja automaticky pridávam kôpor...:-8

magdalenka: U nás fazolky bez kopru , taky ne. Jenom jako příloha , opečené na másle , to manžel miluje a zbaští toho hromady a dokonce si je sám obere v zahrádce!:-O

Zobrazit starší odpověď

Ještě že umím slovensky a vím ,že prívarok je po polévce :-) u mně zemiaky a vajco k tomu. Bodík taky. Jsem starý kuchař , ale občas se pro inspiraci kouknu a dneska to vyšlo . Je fazulkový prívarok :yes:

hospodyne: Já si myslím, že hlavní je, ať se to dá sníst! To je to nejdůležitější ! Podívejte na Číňany, jaké exotické názvy jídel , vyprudili , já prívarok , nebo omáčku neřeším , já je baštím - :-D:-D<3<3 oba stejně s kouskem masa , chlebem, knedlíkem !<3a Mňam.:yes:

Zobrazit 5 starších odpovědí

rebeka: Jasné, že môžeš ;-) Ďakujem za fotky a teší ma, že ti chutilo ;-)

tak jsem se naštvala..:-S:-S a uvařila si sama pro sebe.. a pro strejdu ještě:-D:-D:-D protože miláček fazolky prostě ne a nejí:-//:no::-S
moooc jsem si pochutnala:-p:-p;-):yes::yes:
přidávám bodík a obrázky, jestli můžu;-)
a díky:-K:-K

Veronika.Hrozna: Ja umyjem to, čo idem mraziť a nechám voľne vyschnúť na tácke v kuchyni. Potom nasypem do mraziaceho sáčku a strčím do mrazáku. Mikrotén nie je dobrý, obsah v mrazáku vysychá. :-K

Zobrazit 5 starších odpovědí

+:yes::yes::yes: dělala jsem k večeři, moc dobré:-p:-p:-p
přikládám foto a bodík

:-p:yes:

No vidíš. Tady im to sluší víc.;-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
prívarok, privarok zo zelenej fazulky, fazulovy privarok, fazulkovy privarok, bramborový prívarok, zelená fazuľka prívarok, fazulka na zeleno, zelena fazulka, fazulky na smetaně, luskový prívarok, privarok z fazulovych luskov, fazulovy privarok zo zelenej fazulky, zeleny fazulovy privarok, privarok zelena fazulka, strukovy privarok, fazulka na smetaně, strukova fazula privarok, privarok zo zelenej faulky, fazulove struky privarok, fazolkovy přívarek

Suroviny:
fazolky zelené, mouka hladká, mléko, olej, sůl, pepř, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu