Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra v rosolu

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 214 kJ /
290 kcal
Bílkoviny36,10 g
Tuky13,33 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy6,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky. Krok 2: Želatinu si připravíme ve vývaru podle návodu (u každého výrobce se postup trošku liší) a ochutíme octem podle chuti. Krok 3: Do formy na muffinky dáme lžíci aspiku a necháme ztuhnout. Na ztuhlý aspik dáme kousek ředkvičky, snítku tymiánu a opět lžíci aspiku. Krok 4: Po ztuhnutí rozdělíme do formiček játra, zalijeme aspikem a po ztuhnutí vyklopíme.

Zveřejněno 7. 6. 2012

Poznámka autorky maris

Toto množství stačí na 4 muffinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra v rosolu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB7X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra v rosolu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB7X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Maruško, ty jsi zase čarovala:-*:-* a moc hezky:-K:-K:yes::yes:

Nádherné :yes:+

Jaruško, Nofrono - moc děkuju:-K

:yes::yes:

to je moc krásnéééé, nádhera:yes::yes::-)):-K:-p + bod

Anna Kocikova: Aničko, děkuju:-K

Maruško to jsi teda měla báječný nápad:-*:yes:Rosoly jsou u nás v oblibě a s játýrky to bude zajímavé vyzkoušet.Díky za príma baštu,vypadá moc dobře:-p+5:yes::-K

Děkuju, jsem moc ráda, že se vám líbí:-)
Sretti - už jsem bábovičku poslala;-):-)), žaluj mě, platit ale nic nebudu:-//:-)):-))

Moc hezké :yes: Já bych s tím doma neuspěla, ale sama bych si pochutnala :-p

Hmmmm...játra v lihu..nebo líh v játrech?? to znám, ale v rosůlku?? Hernajs, ty bovky vypadaj lákavě a je to z pipi jater, to můžu, prosím jednu porci ku koštu na P.O.BOX u srettky, santa georgov, děkují:-p:yes:
p.s.joo a ta fotka je brutální, budu tě žalovat za zničení počítačové techniky, do které jsem si naslintala a ta prskla, pšukla a kcipla:-))

To vepadá velmi hezky, rosolku si taky občas dám;-):yes:

To se ti povedlo,já taky ráda rosol..:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

... rosol já rád ;-);-);-)

Tématické fráze:
játra v aspiku, rosolka recept, recept na rosolku, recept na aspik na rosolku, drůbeží játra v aspiku, rosolka, drubeži jatra v alobalu recepty, drubeži aspik, domácí rosolky, recepty rosolky, recept rosolka, rosolka-recept, rosol z jater, zeleninova rosolks recept, aspik recepty, vepřové játra v rosolu, játra vrosolu, aspiky recepty, aspik recept, drůbeží aspik recept

Suroviny:
játra kuřecí, vývar drůbeží, želatina, ocet jablečný, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, tymián čerstvý, ředkvičky

Přidat fotografie receptu