Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemličky s česnekovou pomazánkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 875 kJ /
3 555 kcal
Bílkoviny125,69 g
Tuky156,37 g
Vláknina21,79 g
Cholesterol 707 mg
Sodík 2,25 g
Sůl5,58 g
Sacharidy401,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z prísad pripravíme klasické kysnuté cesto. Necháme vykysnúť a rukou tvarujeme guličky - žemličky s priemerom asi 3 cm. Uložíme na plech a upečieme. Necháme vychladnúť. Krok 2: Potom žemličky narežeme (neprekrojíme úplne) a lyžičkou do nich vložíme pomazánku. Krok 3: Do každej žemličky vložíme stočené koliesko salámy, mesiačik paradajky a lístok vňate tak, aby ich bolo vidieť.

Na pomazánku zmiešame majonézu, smotanu, strúhaný syr a prelisovaný cesnak.

Zveřejněno 15. 9. 2008

Poznámka autorky tejaja

Žemličky sú výbornou náhradou za obložené chlebíčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemličky s česnekovou pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB9n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemličky s česnekovou pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB9n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Houstičky jsou krásné, někdy vyzkouším. Jen nevím kolik je 1 kelímek majonézy, tady se v kelímku neprodávají, jenom v sáčku nebo vaničce 100g, v malé nebo velké sklenici, v lahvi......

tejaja: Díky za upřesnění, já to zkusím přesně podle receptu, ještě jsem nezkoušela pomazánku s kombinací jen zakysané smetany a majonézy, tak jsem zvědavá:yes:

Zobrazit starší odpověď

Měla jsem jich 70ks, ale byly fakt maličké, těsto jsem si vždycky "ukrojila" kávovou lžičkou a pak tvarovala :-)
Je to moc dobré a jsem zvědavá na reakce těch, co to budou papat... nedělám naposledy a doporučuju :-)

Díky :-K

maja f: Počet závisí od veľkosti. Ja ich robím malé, lepšie vyzerajú, s priemerom asi 5 cm, ale je to kysnuté cesto, takže robím ešte menšie, pretože nakysnú. Je ich okolo 40. Pečiem pri strednej teplote, teda pri tých 180°C.

Moc prosím, kolik kusů jich asi je? Při kolika stupních je pečete? Děkuju :-)

Máte ich krásne:-KJa som ich tiež už robila a presne s takouto náplňou,vždy ich doniesla kamarátova mama na Silvestra,od nej som sa ich naučila robiť,sú výborné:yes:Sú malé a moc chutné,lepšie ako chlebíčky.Aj by som bola zabudla:-8

:yes::yes::yes::yes:krasny a jednoduchy a nepochybne moc dobry,urcite vyskousim davam bodik:-K

Tejajo:-)dovoluji si poslat čtvrtou boďku a s ní pár foteček (samozřejmě pokud je nebudeš chtít,tak je smažu).Žemličky byly výborné a ta česneková pomazánka tedy měla sílu:-p.Jen jsem do ní místo Majolky® (tu moc nejíme) dala žervé.Žemliček jsem měla skoro 40ks a ty světlejší jsem plnila pomaz.máslem,salámem,okurkou,...Recept schovávám a rozhodně u nás nebyly naposledy:-K.

Terezko, žemličky slavily velký úspěch. Dělala jsem je mamce k narozeninám. Polovinu jsem plnila česnekovou pomazánkou a druhé krabí pomazánkou. Zdobila jsem lístkem rukoly. Posílám velkou jedničku :yes:

taky jsem s těmito talíři vyrostla :-)) :-)) :-)), ráda je vidím, jedli jsme z nich snad jen o vánocích :-D

Tak to tykání ráda přijímám Terezko.Mně se právě ty mamčiny talíře moooc líbí.

Ďakujem:-D K tým tanierom, ono to niekedy prílič veľký výber nebol, a keďže sú s červeným dekorom, tak som ich používala skôr sviatočne, preto ešte existujú. Mám ich už vyše 30 rokov. A ak môžem poprosiť, a nebude vám to vadiť, tykajte mi:yes::-D

:yes:Vynikající houstičky, úchvatná pomazánka, pro dceru jsem udělala tvarohový krém s pažitkou.Je to nejen dobré, ale i krásné na pohled...a máte na fotečce talíře jako moje maminka:o)Děkuji za inspiraci.

Janka, používam do každého kysnutého cesta olej, Majka, vajíčkom samozrejme potieram tiež, ale tiezo žemličky sa neposypujú ničím, pretože chuť nemá dodávať soľ, ale práve tá cesnaková pomazánka v kombinácii s údeným syrom, ten je slaný dosť, + soš v saláme. Je tam soli dokopy až nadmieru:-))

Já je taky dělám, ale ještě než je upeču, tak je potírám vejcem a sypu hrubozrnou solí a mákem. Česnekovou pomazánku mám trochu jinou, ale pravda je, že jsou moc dobré a řekla bych, že je to lepší i než chlebíčky.;-)

Tématické fráze:
česneková pomazánka recept, recept na česnekovou pomazánku, minihoustičky, minibazar recepty, mini houstičky, žemličky, plnené žemličky, plněné minihoustičky, kynuté minihoustičky, jak stočit šunku na chlebíček, minihoustičky recept, mini zemličky, jak stočit salám na chlebíčky, stočení salámu na chlebíčky, česnekovou pomazanku, slané žemličky, houstičky s pomazánkou recept, jak stočit salám na chlebíček, stočení šunky na chlebíčky, recepty na česnekovou pomazanku

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, mléko, tuk, cukr, sůl, žloutek, sýr uzený, majonéza, smetana kysaná, česnek, salám suchý, rajče, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu