Bublanina pro začátečníky
Snadná bublanina je jedním z nejčastěji pečených moučníků v našich domácnostech. Nadýchané těsto z vyšlehaného sněhu doplní libovolné ovoce, třeba to, které zrovna posbíráme na zahrádce. Po upečení stačí pocukrovat, stejně zmizí v cukuletu.
Suroviny pro 1 plech
plech 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 339 kJ / 1 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,42 g |
Tuky | 33,05 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 307,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, studenou vodu a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého během šlehání přidáme 1 lžíci moučkového cukru.
Krok 2: Když je sníh vyšlehaný, přidáváme postupně po lžících odvážený cukr. Po zašlehání přidáváme po jednom žloutky a po lžících mouku. Vždy jeden žloutek a po jeho zašlehání přidáme 3-4 lžíce mouky. Nakonec zašleháme veškerou zbylou mouku.
Krok 3: Do pekáče namažeme trochu másla, aby nám papír neklouzal. Vložíme papír na pečení a ten můžeme pomazat mašlovačkou olejem nebo rozpuštěným máslem a vysypat hrubou moukou.
Krok 4: Těsto vylejeme na plech s papírem, poklademe třešněmi nebo jiným ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na střední příčku, na 15 minut, na 210 °C, horní a spodní ohřev.
Krok 5: Potom teplotu zmírníme, zapneme jenom spodní ohřev na 180 °C a dopékáme ještě 20-25 minut.
Krok 6: Necháme vystydnout, nakrájíme a posněžíme hustě moučkovým cukrem.
Zveřejněno 8. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yr0O
Moje poznámka
Bublanina pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yr0O
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 4 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 5 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 5 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečení pro začátečníky,
domaci bublanina,
pišková bublanina,
jak dlouho se peče bublanina,
bublanina s rumem,
bublanina z hrubé mouky,
bublanina doba pečení,
bublaninova buchta,
bublaninova babovka,
bublaninovy kolac,
bublanina s hrubou moukou,
bublanina z domaci pekarny,
pečení s hrubou moukou,
bublanina z bílků,
teplota peceni bublaniny,
bublanina recept,
bublanina s třešněmi,
recept bublanina se třešněmi maminčiny recepty,
recept na domácí bublaninu,
bublanina teplota
Suroviny:
třešně,
vejce,
voda,
sůl,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
ovoce,
mouka hrubá
Komentáře (28)