Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palce s brusinkovo-šípkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie111 kJ /
27 kcal
Bílkoviny1,67 g
Tuky1,83 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Palce nakrájíme na silnější medailonky, osolíme, opepříme a opečeme zprudka z obou stran na pánvi. Přendáme do zapékací misky a dáme na 5 minut do rozpálené trouby na 220°C. Krok 2: Nakonec položíme na každý medailonek plátek Hermelínu a necháme roztéct. Krok 3: Mezitím do pánve na výpek přidáme brusinky, šípkovou marmeládu, sójovou omáčku, posekanou feferonku, tymián a vývar a provaříme do zhoustnutí. Krok 4: Dochutíme solí a pepřem.

Zveřejněno 11. 6. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palce s brusinkovo-šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8WK2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palce s brusinkovo-šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8WK2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

K dnešnímu obědu a od celé rodiny dík ... maximální spokojenost. :-) :yes:

1974andrea:Já od včerejšku pěmýšlím,jak vtěsnat 108 gr.do 100 gr.Na tak vysokou matiku,jakou má výrobce jsme asi ještě nedorostli:-D:-D:-D!

V Intersparu jsem dnes narazila na brusinkovo-šípkovou marmeládu když jsem si přečetla níže psané komentíky, musela jsem se chechtat :-D:-D, škoda, že jsem si na to nevzpomněla a nekoupila ji. Ale já si ji spíš vyrobím sama, ty chutě budou určitě zajímavé :-p:-p:-p

Veronika.Hrozna::-D To ti zblbli hlavu, co?:-D

Veronika.Hrozna:No konečné se mi podařilo koupit šípkovou až s 50 gr. šípek , od firmy Darbo,3,50 Euro i s lahvinkou,no nekupte to! Až 50gr.šípek na 100 gr.výrobku a další zajímavý údaj z etikety 58 gr.cukru na 100 gr. ,tedy celkem 108 gramu = 100 gr.výrobku šípková !:-D:-D:-D:-D To se pomějem ,páni výrobci .:-D:-D:-D Teď nevím,mám tam dát 108 nebo 100 gr.:-?:-?

1974andrea: :-(( škoda .Ale budu koukat po přibližně stejné, nebo větši ceně,možná ji najdu ! :-))

Veronika.Hrozna:Verčo, já jsem ji koupila v Albertu, stála hříšných 69,90Kč:-O, ale byla dobrá. Bohužel už nemám, tak ti neřeknu značku:-S

1974andrea:Mně se recept velmi líbí,jenom kde vzít dobrou šípkovou marmeládu.:-pUž jsem koupila dva druhy a ....! Mám ještě jeden recept ,do kterého jde šípková a také ho,kvuli tomu nemohu uvařit !:-S

Jana Remkova:Dík;-)

To mi nějak uniklo!!:yes:

eva hubova:Díky Evi;-)

Co dodat, jen:-p:-p:yes:21

Anna Kocikova:Díky Ani:-K

:-OTak toto vypadá opravdu prudce jedle:-p+20:yes::-K

1974andrea:tak to je dobře, že rodince chutná:-p. Pro tu hlavně byl recept vytvořen. Já bych k vám docela ráda zašla na večeři, mě by to chutnalo také:-p:yes:

spagetka:Ladi, my jsme si teda pochutnali moc, navzdory komentářům. Určitě to nebylo přeslazené;-)

Andrejko, já tyhle kombinace miluju, umím si představit indonézskou sojovku, která není přesolená a nasládlou pikantní chutí obě marrmelády zvýrazní, takže ukládám, jen asi vyměním hermelín za Nivu (protože jí mám dostatek v lednici;-);-)):-p:yes::yes:

no mě se tato kombinace líbí:-D:yes: brusinky bych přisladila tak proč k tomu nevyužít šípkové marmelády:yes: foto nádherné:yes:

Bahula:Evi děkuju:-K

Nedávno jsem jedla salát s hermelínem a podobnou omáčkou. Myslela jsem podle barvy, že to nesním a pak jsem málem :-p talířek. Jsem konzervativní a asi bych volila také pouze jednu variantu, ale po téhle zkušenosti, proč ne:-? V kuchyni se experimentovat má :-!
A ty útoky:-(( pokaždé na někoho jiného, to je asi stinná stránka internetu:no: a netřeba se nad tím pozastavovat.
andrea: ode mě máš :yes: +18

Nemohu si pomoct, ale jak to tu tak čtu, mám také pocit, jakoby tu někdo hanil spíš paní kuchařku, než samotný recept. Pak tedy musí nejspíš buďto paní Andreu znát nebo jen smýšlí... Já souhlasím s Elizou, také bych využila jen jedno nebo druhé, ale jak tu bylo řečeno, proti gustu....a dál to znáte také ;-) :-K

recept se mi líbí a foto je úžasné:yes::yes::yes::-K

petram:;-)

Porada:O tom já jsem ani chvilku nepochybovala, neboť Vaše názory já totiž beru a jsou mnohdy i poučné;-)

Porada::-D:-D:-D:yes::yes:

1974andrea: Nedá mi to se Tě také zastat. Recept mě moc zaujal právě tou kombinací surovin do omáčky. Sice nejím vepřové a kvůli silné alergii na mléko si o hermelínu můžu leda nechat zdát, ale s chutí vyzkouším tofu v této omáčce. Mám moc ráda sladko-pikantní chutě, takže věřím, že si pochutnám :-) Jen tak dál, člověk se nesmí bát experimentovat. Kdybych se bála já, tak bych se svou dietou bez lepku, mléka a vajec asi ani nepřežila ;-)

1974andrea- dávám Vám "čestné pionýrské", že s nicky: porada3 a další názor, nemám nic společného.Jinak Vaše recepty se mi celkem líbí.:yes:

Pajaja:Díky Pavlí;-). Já to taky nechápu, ale jak vidím, je nás víc:-))

Pajaja::yes::yes: přesně tak:-K;-):-):yes:

Andreo, bez takových experimentátorů jako jsi Ty by se žádná lidská činnost nikam neposunula, takže ani gastronomie. Tak se nenech otrávit a vař a vymýšlej. Prosím. Někdy se to povede lépe, někdy míň, ale to je přirozené a hlavně to není problém tohoto receptu. Je nás řada, kteří ho považují za dobrý.:yes:

Andrej, Tvoje recepty jsou originální a nejednou jsem podle nich vařila. Pravda je, že mám radši "usedlejší" klasiku, ale druhý ne.
K tomu sporu bych řekla toto: nikdy by mě nenapadlo chodit na nějaké kuchařské stránky jen proto, abych tam smetla jakoukoliv pochvalu, jenom proto, abych měla jiný názor. Hodnotím tam, kam "lezu" i s receptama. . . Tohle nechápu. A jak říkají ostatní, když mě recept nezaujme, v tichosti ho přejdu.
Ode mne :yes::-p+

BILKOVAI: tak to asi nepochopím nikdy:-// jsem všechno možné, ale závistivá nedy ne:-// a že bych měla někomu závidět krásné recepty:-O:-? leda v dobrém smyslu slova;-), já tady chodím pro inspiraci, takže opravdu nechápu...:-//:-S

Midla: :-8 To samozřejmě ano, ale vadí mi zbytečné napadání.

Komentujícímu porada3 nešlo ani tak o kritiku receptu, jako spíš o kritiku Andrey, nevím, co má za problém. Mně se podle jejích receptů vaří dobře. A to, že je mladá a už umí dobře vařit, je spíš velké plus.

1974andrea: přece se nenecháš otrávit několika hloupými komentáři ;-)

Holky díky, už jsem z toho vážně otrávená;-)

Rebí, to je obyčejná závist, že někdo umí vařit originálně, má nápady,fantazii a v závěru krásnou prezentaci jídla. Už to konečně pochop:-!;-):-D....+11:yes:

Já bych taky nejspíš udělala jen brusinkovou nebo jen šípkovou omáčku, ale to neznamená, že to nemůže být dobré. Jen by mě to asi nenapadlo. Když přemýšlím o chuti, myslím, že brusinky dodají trochu kyselosti do velmi sladké šípkové (a naopak), sójovka to osolí a feferonka dodá pikantnost...:yes: Sympatická je absence zahušťování a pouhé redukování na požadovanou hustotu (i když používám oba postupy).:-)
A fotka je překrásná.

že se někomu recept nemusí líbit, to chápu;-)
ale co nechápu, je poznámka, proč by si autorka měla hrát na šéfku Topek:-O jenom proto, že přidává recepty:-?
jen ten, kdo nějaký recept přidal, ví, co to dá práce.. bezchybně popsat suroviny, postup, nafotit...
naopak bychom měli být rádi, že je tu tolik receptů, ze kterých si můžeme vybrat, na co máme zrovna chuť nebo podle surovin, co máme doma k dispozici.. opravdu nechápu tu zlobu:-(
Andrejko, mě se tvůj recept líbí, a protože už jsem podle tebe vařila, vím, že bys sem nedalo něco, co by nebylo dobré:-K

A mně by to chutnalo, to vím i bez zkoušení, přeplácaného na tom nevidím nic, jen "někdo" tady pořád plácá a plácá...:-S
Andrejko:yes::-K+

zizala - a proč? Proč to jen přejít a nevyjádřit myšlenku nebo názor, když si myslím, že by mohl být někomu užitečný? To je proti smyslu těchto webů. "Stačí vyzkoušet a pak hodnotit" - to tady nedělá téměř nikdo z vás a hodnotíte podle fotek.

Nikdo nikoho nenutí vařit to, co se mu nezdá. Když mě nějaký recept nezajímá nebo vím, že ho vařit nebudu, prostě ho přejdu. Zkuste to taky ;-)

vilma: A Vy paní Andreu znáte osobně? :-K

další názor::yes::-K

další názor 11. 6. 2012 12:45
Nee, nebudu zkoušet. Promiňte. Na to už mám zkušeností fakt dost. A o tom tento web je, ne? Že si chcete navzájem zprostředkovat názory a zkušenosti na vaření. To, že nejsem přihlášen, mě tady nediskvalifikuje zveřejňovat své názory a zkušenosti. Jen si myslím, že to může být někomu užitečné.

vilma:Ale já ji přece přijímám;-), ale to je tak všechno. Vařím si podle svých chutí, neříkám vám, abyste si to uvařili. Vždy se najdou lidé, kterým bude chutnat a kterým ne.

Mají pravdu. Jednou to Andrea přeplácala.Ale není sama.Už se nehádejte. Andrea neumí přijímat kritiku. KO:-//

Tématické fráze:
vepřová panenka se šípkovou omáčkou, vepřová panenka s šípkovou omáčkou, panenka se šípkovou omáčkou, vepřova panenka s šípkovou omáčkou recept, co s preslazenou omackou, panenka s šípkovou omáčkou, panenka se šípkovou, veprove na sipkove, vepřová panenka se šípkovou, vepřové palce s hermelínem, srnčí panenka se šípkovou, brusinkošípková marmeláda, recept na šípkovou omáčku, vepřove palce z panenky recept, chvilka pro tebe recept na šípkovou omáčku, cukroví s šípkovou omáčkou, vepřová pananka se šípkovou omáčkou, srnčí s brusinkovošípkovou omáčkou, palce vařit, vepřové nudličky v na šípkové omáčce

Suroviny:
palec vepřový, feferonka, brusinky zavařené, marmeláda šípková, omáčka sojová, vývar, tymián, sýr hermelín, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu