Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí líčka na červeném víně

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 596 kJ /
2 533 kcal
Bílkoviny279,56 g
Tuky16,94 g
Vláknina66,00 g
Cholesterol 494 mg
Sodík 1,59 g
Sůl3,60 g
Sacharidy237,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup na líčka:
Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova, aby se zatáhlo. Opečené maso vyjmeme, do kastrolu přidáme kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky, cibuli pokrájenou nahrubo, popřípadě dolijeme trochu oleje a opečeme dohněda. Poté zalijeme červeným vínem, přidáme opečené maso a počkáme, dokud se všechno víno nevyvaří. Zalijeme demi glace, přidáme koření, tymián, rozmarýn a dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni cca 4-5 hodin do úplného změknutí masa. Krok 2: Následně maso z omáčky vyjmeme a přes jemný cedník omáčku přecedíme.
Nepasírujeme! Omáčku můžeme ještě dle potřeby trochu zredukovat. Nakonec ji zahustíme vychlazeným máslem nakrájeným na kostičky. Maso vrátíme do omáčky. Líčka servírujeme s bramborovou kaší, přelité omáčkou a s restovanou směsí hub, zeleniny a petržele. Krok 3: Postup obloha:
Rozpálíme pánvičku, přidáme máslo a opečeme na něm mrkev a petržel nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na čtvrtky. Přidáme velkolistou petržel a promícháme. Krok 4: Postup na kaši:

Brambory uvaříme do měkka, scedíme a vrátíme na sporák a necháme všechnu zbylou vodu odpařit z brambor. Jakmile se zbavíme zbývající vody, tak brambory pečlivě rozmačkáme. Nejprve přidáme máslo a rozmícháme dohladka. Teprve poté přidáme smetanu a trochu mléka. Obojí jsme předem zahřáli. Dle chuti dosolíme. Kaši necháme před podáváním chvíli odpočinout.

Zveřejněno 11. 6. 2012

Poznámka autorky Mirusha

Specialita z Café Imperial :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí líčka na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j56Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí líčka na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j56Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

nechci kecat, ale mám pocit, že telecí líčka jsou k sehnání pro Pražáky na Arbesově náměstí, tam mívají vše:-)
Zítra se tam pro ně chystám a jak je nebudou mít, tak pláču:-//

U nás jsou k sehnání pouze líčka z vepříka;-):-)Hezký a lákavý receptík:-p+5:yes:jen ta doba úpravy:-Onic pro mě:-)

miccan: líčko je maso z tváře - ten "žvýkací sval" :-) Je úžasně jemný a chutný :yes:
http://vladahadrava.xf.cz/pic/krava2.jpg na obrázku č.: 25

No fajn,recept super:-):-):-):yes::yes::yes:Len mi dievčatá prosím povedzte,čo sú hovädzie líčka? Aj keď už dávno nemám dvadsať, je fakt neviem,.čo to je....

:-p:yes::yes:

Jana Remková: Dobrota to je, já tomu říkám "nebe v hubě":-D Dobré je to i z hovězích, ty se seženou líp, max se prodlouží doba dušení...Chuťově jsou výraznější, ale to není na škodu :-)

holka ze severu: Hlásím, že Brno i Olomouc má :-)) Je to v regálu, kde je maso z dovozu, telecí líčka vozí z Holandska...

Óó!!!! To bude dobrota!! jen mít ta telecí líčka. Masa je všeobecně dost a všeho, jen telecí na trhu moc není:-(. Tobě velký plus!!:-):yes:

Mirusha: No tak jsem na ně v Makru tedy nikdy nenarazila. A to už tam léta nakupuji :-) Možná se špatně dívám.. :-))

1974andrea: Telecí líčka se dají sehnat bez problému v Makru, jinak je to problém...Hovězí už se seženou líp a klidně se to může uvařit z nich...Většinou jsou ale v řeznictví pouze na objednávku...Ještě před pár lety se líčka brala jako "odpad" a dávaly se do uzenin, stálo to "pár korun", dnes je o ně boj a cena dvoj až trojnásobná...:-// ale za tu chuť to stojí....:yes:

:-p:yes:

Líčka a ještě k tomu telecí se u nás nedají sehnat, asi si je rozebírají rovnou řezníci:-((. Moc pěkný recept, který bych ráda vyzkoušela:yes:

Tématické fráze:
telecí lîcka, telecí líčka cena, telecí líčka nejlepší recept, telecí líčka podle pohlreicha, lička na víně, telecí líčka-nejlepší recept, líčka na víně recept, telecí líčka nejlepší recepty, telecí maso na víně, licka, telecí líčka na smetaně, recept licka na vine, hovězí líčka na červeném víně, hovězí líčka na červeném víně recept, lička recepty, co jsou telecí líčka, telecí líčka na víně s bramborovou kaší, atelecí líčka,recept, telecí líčka podle polreicha, ličko

Suroviny:
líčka telecí, zelenina kořenová, cibule, víno červené, demi glace, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, rozmarýn, sůl, pepř mletý, máslo, olej rostlinný, mrkev, petržel, žampióny, petržel, brambory, smetana, mléko, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu