Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 20 ks placiček

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 761 kJ /
4 484 kcal
Bílkoviny105,76 g
Tuky221,32 g
Vláknina184,06 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 20,52 g
Sůl50,16 g
Sacharidy441,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chleba nakrájíme na kostky, zalijeme bujónem a necháme vsáknout. Krok 2: Mezitím si očistíme všechnu zeleninu. Krok 3: Cibuli a papriky nakrájíme nadrobno, řapíky na jemné půlkolečka a žampiony na menší plátky. Krok 4: Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a vložíme do hrnce s rozehřátým olejem na chvíli osmažit. Krok 5: Přidáme cibuli a cca 3minutky restujeme. Krok 6: Poté přidáme zbývající nakrájenou zeleninu, lehce opepříme, promícháme, pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10minut a necháme trochu schládnout. Krok 7: Do bujónem nasáklého chleba přidáme mouku, vejce, česnek, pažitku a sůl a pořádně promícháme. Krok 8: Dále přidáme mírně schládnutou podušenou směs, znova vše promícháme a lžící tvarujeme do rozehřátého oleje na pánvici menší placičky, které po obou stranách smažíme do zlatavé barvy.
Podáváme se zeleninovou oblohou, nebo s křenovým dipem. Každou placičku můžeme dozdobit křenou čepičkou.

Zveřejněno 12. 6. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Receptů s chlebovými"bramboráčky"je tady hodně,já do sbírky přidávám další.Likvidovala jsem zásoby, chuťově bylo dobré, tak se s vámi podělím zase o něco trošku nevšedního.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n76P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n76P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Potěšily jste mě:yes:Všem vám moc děkuji:-K:-)

drahulin: mi taky!! Aničko, máš super recepty;-)

Vypadá to báječně.Určitě by mě to chutnalo.:yes::-p

Tak to by mi chutnalo:-p:yes:

Dala bych si:-p:yes::yes:

Pravdou je, že někdy chleba doma zůstane "na ocet". Tohle využití je bezva nápad. Surovin je sice hodně, ale dle mého názoru se tam všechny nemusí přidávat. Já bych si tam ještě přidala pár lístků mangoldu:-D Ukládám a rozhodně vyzkouším:-p a posílám 3. bodík:yes::-K

Vypadá to dost jedle:yes::yes:+2

varilamyskakasicku::-))Myško,surovin je opravdu poněkud víc,ale potřebovala jsem to všechno nějak zužitkovat;-)Děkuji Ti:-K

Jejda,Aničko, to je surovinek :-Ozávěr pak je asi móc dobrý, gazdovskou slaninu jsem si také zkusila u jehněčího nedávno,je moc dobrá,takže musí to být fajn, bodíkuji:-K:yes:

Tématické fráze:
křenový dip, chlebové placky, recept na chlebové placky se zeleninou, slaninové placky, zeleninovo vlockove placicky, placka plnena zeleninou a dipem, slanina s dipem, chleboráky videorecept, jemný křenový dip, chleboráky, chlebových placiček, chlébove karbanatky, chlébove bramboraky, křenové placičky, plněné žampiony s dipem, recept na slaninoví chleba, slaninovi chleba recept

Suroviny:
chléb, bujón zeleninový, mouka hladká, česnek, pažitka, sůl, vejce, slanina gazdovská, olej, cibule, žampióny, celer, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, pepř mletý, omáčka hořčičná s pepřem, tatarská omáčka, křen, smetana 12%

Přidat fotografie receptu