Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Javorové kuře

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie313 kJ /
75 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky0,52 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna omýt, osušit, z obou stran osolit, opepřit a vložit do pekáčku vymazaného máslem. Každý díl polít 1-2 lžícemi javorového sirupu a posypat rovnoměrně, středně hustě sezamem. Krok 2: Jablko nakrájet na dílky a přidat ke kuřeti. Krok 3: 180°C - zakryté péct 30 minut, odkryté pak dalších 40-50 minut. Pokud bude třeba, podlít občas vodou. Na konci možno přidat na pár minut pod gril. Krok 4: Podávala jsem s rýží basmati, kterou jsem před vařením namočila na 40 minut do studené vody - byla pak kypřejší a také rychleji uvařená.

Zveřejněno 13. 6. 2012

Poznámka autorky Kanyla

www.vypecky.com

Je to strááášně dobré, sirup je cítit zejména v těch jablíčkách (kterých dám příště víc, aspoň jedno celé na osobu, protože to je vážně famózní příloha!).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Javorové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OL6Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Javorové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OL6Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Je to dobrota, dětem to také chutnalo. Ta pečená jablka se napřed nikomu moc nezdála, ale rozmačkaná v rýži jim chutnala 😊

:-K:-K:-K .. na to mám vážně velkou chuť ... :-O

:yes::yes:

Anna Kocikova: ano, uznávám, není to dobrota z nejlevnějších, ale ta chuť!!! A když se narazí na akci... ;-)

Kamuš,vypadá to báječně,jen jsem polkla:-K:-p+11:yes::-pkdyž jsem se nedávno sháněla po javorovém sirupu a viděla tu cenu v Intersparu,co chtěli za pleskačku:-Otaké jsem polkla:-S:-D

a toto je nadherny nadherny recept....urcite zrealizujem....:yes::yes:

velmi zajímavé, moc se mi líbí:yes::yes:
mě se javorý sirup nikdy nestačil zkazit:-O neměl šanci:-D:-D;-)

Kanyla: my tomu říkáme náhradní díly:-))

spagetka: přeslazené to není, ono to steče a pak se to spojí s těma jablkama - je to fakt bájo ;-)
A k době pečení - já pekla 70, ale když jsem to měla na talíři, tak bych to ještě ráda pekla chvilku dýl... no samozřejmě každý podle své chuti a zkušenosti :-8

srettka: taky jsem se u těch "noh" trochu zarazila, když jsem to viděla napsané :-D ale my tomu tak prostě říkáme! Jinak mi sirup taky jednou zplesnivěl, dávám ho od té doby do ledničky a už se mi to nestalo - ale průběžně ho kontroluju, bo je to pak dost škoda, že...

Kuřecí nohy...:-)) to mi přijde vtipný:-)) dokonce tu někdo někdy psal kuřecí kýty:-))
ale recept mooc zajímací, jen mě u toho javoráku mrzí, že jak se otevře, tak rádoby brzo začne plesnivět:-S

Krása :-p:yes::yes:

Jablka a vůbec ovoce s masem milujeme, sezam taky. Javorový sirup jsem teda ještě k masu nepřidávala, nevím, není to přeslazené? Ale ono to jakonby zkaramelizuje, že? Hm, vyzkouším, nakonec pro diabetika je ten sirup taky vhodný ;-)
Jen těch 70 až 80 minut se mi zdá moc dlouho, no uvidím.

To je nádhera!!Kuře je tak fotogenické!:-D:yes:

Tématické fráze:
kure javorovy sirup, javorový sirup recepty, recept z javorového sirupu, javorový sirup recept, kuřecí stehna na javorovém sirupu, recepty javorový sirup, balkánská kuchyně recepty pleskacky, zakryte kure alias andel v hube, gril kuře javorový sirup, recepty - kuřecí na javorové marinádě, kuře se sirupem, kuřecistehna na javorovém sirupu, javorový sirup recepty na kachnu, kachna na javorovém sirupu, recepty z javorove sirupu, recepty s javorového sirupu, kureci v javorovem sirupu, kuře n ajavorovém syrupu, kure javorovy sirup recept, recept na javorový sirup

Suroviny:
stehno kuřecí, jablko, sirup javorový, semínka sezamová, sůl, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu