Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský salát

Snadný na přípravu, odlehčený díky tomu, že v něm není ani lžička majonézy! Vyzkoušejte vídeňský bramborový salát, který se hodí k řízku i jako příloha na grilovačku.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gabcule20

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby chlazení brambor a odležení

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby chlazení brambor a odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 842 kJ /
918 kcal
Bílkoviny17,86 g
Tuky27,89 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy138,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme a vychladlé nakrájíme na kolečka. Přidáme cibulku pokrájenou nadrobno a pažitku. Krok 2: Uděláme zálivku: smícháme vodu, olej, sůl, pepř a hořčici. Zalijeme brambory. Krok 3: Nejlépe je udělat den předem, aby se odležel a brambory pěkně nasákly zálivku.

TIP: Jak udělat vídeňský bramborový salát - oblíbené recepty

Zveřejněno 14. 6. 2012

Poznámka autorky gabcule20

Já dávám hořčici plnotučnou a trochu dijon-francouzské.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6GVz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6GVz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Zálivka na vídeňský bramborový salát se nevaří z vody, ale z hovězího vývaru. Když už tak přidejte aspoň do vody trochu hovězího bujonu.
Zálivka se leje na ještě teplé nakrájené brambory a vše se promíchá. Brambory se nesmí !! nechat předem vycladnout, studené zálivku nevstřebají. V tom je právě to podstatné pro vídeňský salát.

ve středu byl v MasterChef,tak jsem včera dělala podle tohoto receptu a je moc dobrý :yes:

Do pravého Videňaku patří hrst sekané petrželky a lžička mouč.cukru

gabcule20: A já za recept:-K

Eliza:Děkuji za přidání fotečky:-D

BILKOVAI: A vieš, že s tým mangoldom to bol dobrý nápad? :yes:

Také jsem ho minulý týden dělala, posílám foto.:-p+

BILKOVAI: tak jsi mohla přidat foto!!:-O

Předevčírem jsem zrovínka dělala a přidala jsem do něho na cibulce podušený mangold. Mňam:-p:-*:yes:

Irrena: Já taky:-)

Tyhle jednoduché saláty mám nejraději;-):yes:

Tématické fráze:
vídeňský bramborový salát, vídeňský bramborový salát recept, recept na vídenský bramborový salát, lehký vídeňský bramborový salát, bramborový salát vídeňský, vídenský, bramborový salát bez majonézy, vídeňský salát bramborový, hospodský bramborový salát, vídeňský bramborový salát bez majonézy, zálivka na vídeňský salát, vídeňských salát, vydensky salat, videnskýsalát, lehký vídeňský salát, vídeňký salát, vídenský, wídensky salat, vídešký bramborový salát, bramborový vídenský salát, vídešký salát

Suroviny:
brambory, sůl, pepř mletý, pažitka, cibule, voda, olej, hořčice

Přidat fotografie receptu