Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba domácí - kmínový

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 473 kJ /
3 698 kcal
Bílkoviny117,00 g
Tuky20,10 g
Vláknina32,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,62 g
Sůl24,00 g
Sacharidy746,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy prosijte kilo hladké mouky, přidejte jemně nastrouhané brambory - asi 2 (uvařené ve slupce a oloupané), 3 kávové lžičky soli a kmínu, nadrobte kostku kvasnic. Nachystejte si litr vlažné vody, půlku až třičtvrtě tam nalijte hned (u mě stačí asi tak třičtvrtě litru vody - jinak dle uvážení přilejte) a miste, až se vše hladce spojí. Krok 2: Těsto nechte kynout asi půl hodiny, pak můžete ještě těsto drcnout a nechat dále kynout. Krok 3: Na pomoučeném stole vymodelujte 2 bochníky, propíchejte asi 5x špejlí, potřete vodou, posypte kmínem a pečte na pečícím papíře na plechu ve vyhřáté troubě na 180°C 50 minut. Krok 4: Potom zvyšte teplotu na 200°C a pečte ještě 10 minut (kvůli barvě). Určitě dobu pečení dodržte, jinak nebude chléb propečený (vůbec nevadí, pokud se bochníky spojí či popraskají). Krok 5: Chléb vyberte z trouby, ještě potřete vodou a necháte vychládnout (Chléb nedávejte do silonových sáčků apod.). Dobrou chuť, ať se vám podaří (a pokud ne hned, příště to vychytáte) a napište, jak vám chutnal či jak se zadařilo. :-)

Zveřejněno 16. 6. 2012

Poznámka autorky Katerina…

Vody do těsta mě osobně stačí 800ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba domácí - kmínový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1Q4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba domácí - kmínový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1Q4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

jarda Kadic::-) Jardo,hold,pokaždé se nemusí povést...ale je fakt výborný :-p

jarda Kadic 28. 8. 2012 10:58
Také jsem zkusil, výsledek nic moc, ale já byl líný hnacat, odvezl jsem ho sestře pro slepice.Ta konstatovala, že slepice dostanou h...., že nemaj nárok, že to radši zbastej sami! Takže, asi nedopadl tak zle, ale já mám asi hubu moc mlsnou.Zdravím.

RÁĎA:to mě moc těší Ráďo,díky :-)

Právě jsem dopekla a je vynikající,jeden z nejlepších.:yes::-))

:yes:výborný chlebík,dělávala ho moje tchyně a dávala taky ocet.Určitě vyzkoušejte:-p

Katko,taky dělávám doma ,ale přidám ještě 1 lžičku octa:-p:yes:

Povedený:yes::yes:

Tématické fráze:
domácí chléb, domácí chleba, domácí chléb recept, domácí chleba recept, domácí kmínový chleba do trouby, chleb recept, domácí kmínový chléb do trouby, recept na domaci chleb, recept na domácí chleba, domácí kmínový chléb, chleba recept, recept na chleba, recept chleba, domácí kmínový chleba, kmínový chléb, domácí chleba do trouby, domácí chleba 1kg, domaci chleba kmínovy, domaci cheba, domácí chleb 1kg

Suroviny:
mouka hladká, brambory, sůl, kmín celý, kvasnice, voda,

Přidat fotografie receptu