Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové pagáčky

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Suroviny

Porce: 25 ks i více

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 781 kJ /
4 250 kcal
Bílkoviny86,86 g
Tuky223,76 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 6,62 g
Sůl16,41 g
Sacharidy458,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do prosáté mouky vmícháme sůl, uděláme důlek do něj nadrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme vajíčka, olej a vypracujeme v hladké těsto. Necháme asi hodinu nakynout. Krok 2: Mezi tím uvaříme brambory, nastrouháme je na jemno a necháme vychladnout. Na rozválené těsto rozprostřeme brambory a na ně nastrouháme máslo. Krok 3: Těsto přeložíme a necháme 20 minut kynout. Překládání opakujeme třikrát. Potom těsto JEMNĚ rozválíme asi na 6,5-7 mm (30x40cm), vykrajujeme pagáče, potřeme vajíčkem a kdo chce posype sezamem nebo kmínem a nebo eidamem, jak kdo má rád, ale nemusí se sypat vůbec, jsou vynikající i tak. Krok 4: Pečeme dozlatova na 200°C.

Zveřejněno 16. 6. 2012

Poznámka autorky Iness

http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Počítejte s tím, že jsou hodně žravé :-). Jdou i zamrazit pro nečekané hosty. Potom stačí rozmrazit v mikrovlnce nebo troubě a jsou jako čerstvé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové pagáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OL9Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové pagáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OL9Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Včera jsem dělala a jsou opravdu výborné. Těsto jsem udělala v domácí pekárně, nebylo třeba nic dosypávat, množství surovin krásně sedí. Po vykynutí jsem přidala brambory a máslo, vždy po přeložení opatrně vyválela a po třetím přeložení nechala cca 20 minut dokynout. Vykrájela jsem na čtverce a sypala nahrubo strouhaným eidamem. Při třetím válení mi také malinko vylezly brambory, ale vůbec ničemu to nevadilo
Rodinka se na ně vrhla, když byly ještě teplé a do druhého dne mi zbyly ubohé :) čtyři kousky. Po ranním rozpečení v troubě jak čerstvé. Dnes dělám znovu.
Děkuji za recept :-K

Je to opravdu žravé :) Děkuji za recept :yes:

Tak já jsem válela špatně, brambory při druhém přeložení vylezly z těsta ven:-(( . Nakonec jsem to nějak vyválela, nakrájela na čtverečky a výsledek je parádní. Snad to příště lépe zvládnu. Není nějaký fígl na to válení? Těsto se mi pořád smršťuje:-)

cathleen: magdalenka: děkuji za rady, příště tomu zkusím dát více času. S tím jemným zacházením mi pravda po chvíli došla trpělivost, protože jsem si řekla, že takto se asi nehnu z místa a budu válet do zblbnutí. Takto bojuji s těstem na pizzu a s každým kynutým, které je potřeba válet. Nenapadlo mě, že těsto se mění v čase.:yes::-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Včera jsem dělala a jsou výborné, plnila jsem je pletými škvarky s česnekem :-) Posílám foto :-) :-K

zizala:Máš je moc povedené ;-)

zizala:Ja zásadne robím štvorce...zemiakové pagáčky sú skvelé, robím podobne, obyčajne k hutnejšej polievke.

:-) Máš recht, jsou opravdu velmi žravé, určitě jsem je nepekla naposledy:-p:yes:. Sice jsem kvůli úspoře dělala něco jako čtverečky, ale na chuť to vliv určitě nemělo :-)) Dovoluji si fotku :-8

Zase je horko,takže pagáčky a pivo je jediným řešením + kvašené okurky jinak tady uhyneme ! V Bratislavě je 35 !!!:-((

Katka:Ahoj Katko, aby to nebylo tak zdlouhavé, tak nech těsto těch 20 minut nakynout až ho třikrát přeložíš a vyválíš, pak vykrajuj kolečka a upeč;-). Přeji dobrou chuť:-K.

Ahoj všem, prosím vás, někdo mi poraďte - klasika, začátečník. V receptu se píše, že se má přeložení 3x opakovat. Takže je to tak, že přeložím, rozválím, 20 min kynu. Pak zas přeložím, rozválím, 20 min kynu, atd.?
díky

Iness:Představ si,že někdo peče pagáčky prvně v životě: Já bych napsala i o kolik milimetru mají nakynout ,aby byly ve správný čas v troubě. Nám se to peče,když to už máme v oku,ale začátečník ten má v oku akorát slzičku,když se nezdaří! Ráno byly ješté lepší ,to máslíčko to ovonělo ,nebo jsem měla domácí máslo, občas je u nás v Bratislavě dostat.:-)) Určitě jsem je nepekla naposled ! ;-)

Veronika.Hrozna:
Chutnaly? Super ! :-D. To s tím těstem...to mě ani nenapadlo, že by to mohl někdo pokazit válením, ale něco na tom je;-):-)):-K.

Iness:Jo,jo! A všechno mizí,a mizí a mizí .Já mám asi v lednici takovou malou "černou díru " !:-(( Pagáčky se povedly ,udělala jsem jednu dávku větších ,abych se s tím tolik ne to! A zustali do dnes 4 kousky! V tom teple krásně vykynuly a jsou "velice jedlé" ! Uděluji bodík.:-D A zjistila jsem,že na vál se nesmí moc tlačit ,ale válet velice trpělivě a zlehka. Jestli chceš dopiš,t to do receptu,nebo začínající hospodyňky mohou pagáčky zmršit!

Veronika.Hrozna:
Ty jsi úplná kuchyňová otrokyně:-O:-)

Iness:Dnes jsem to nestihla.Pekla jsem rumové řezy na sobotu,už nejsou vzala si je dcera. A uělala kaštanovou roládu od hraběnky Lili ,tu zítra sež... syn a jeho kamarádi. Takže pagáčky přijdou na řadu později zitra k večeru, to mně zase uhání manžel,že když už mám prima recept ,ať to upeču.:-//

Tématické fráze:
pagáčky, pagáče, sýrové pagačky, zemiakove pagace, bramborove pagaciky, sýrové pagáče, pagáče recept, pagáčky z bramborového těsta, pagace z bramborového těsta, pagačky recept, bramborový pagáček, bramborove recepty, recept na pagacky, domácí pagáče, bramborove pegačky, zemiakove pagacky, škvarkove pagačky, pegáče, branborove pagace, recept na pagáče

Suroviny:
mouka hladká, brambory, droždí, vejce, sůl, mléko, olej, máslo, kmín celý, semínka sezamová, sýr eidam, semínka lněná

Přidat fotografie receptu