Suroviny
Porce: 2-4 (podle velikosti porce)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 704 kJ / 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,67 g |
Tuky | 30,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 7,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety očistit (řádně! především vytáhnout střívko) a oloupat.
Krok 2: Na másle orestovat krevety, za chvilku polít koňakem, zapálit a oflambovat (oheň sám uhasne, ovšem je třeba mít se na pozoru, nám to vždycky vzplane "dost").
Krok 3: Vlít smetanu (bude to do žluta), krátce prohřát. Podávat posypané čerstvou petrželí, polité vypečenou omáčkou + kousek pečiva (my zapekli v troubě celozrnné s kouskem másla a petrželí).
Zveřejněno 16. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety od Itala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22qW
Moje poznámka
Krevety od Itala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22qW
Nejnovější recepty
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 13 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno před 17 hodinami
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Přidáno před 19 hodinami
Tvarohová bábovka s pravou vanilkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na víně s jablky a brusinkami
Komtesina před 8 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
RomanaMonika před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Naekee před 10 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Naekee před 10 hodinami
Květákový mozeček
Radek2112 před 10 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MirkaP před 11 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
ne.honzula12 před 11 hodinami
Nepečený citrónový cheesecake
helena.pavlickova.f před 13 hodinami
Sloní žrádlo
Zuzana.tr před 13 hodinami
Tématické fráze:
krevety,
krevety v troubě,
jak očistit krevety,
krevety recept,
jak delat krevety,
krevety podle itala,
recept krevety,
jak orestovat krevety,
krevety s koňakem,
vaření krevet,
krevety podle,
krevety s petrželí,
recepty na krevety,
predkrm z krevet,
krevety jako předkrm,
předkrmy z krevet,
krevety předkrm,
recepty krevety,
krevety na konaku,
jak oloupat krevety
Suroviny:
krevety,
koňak,
smetana na vaření,
máslo,
nať petrželová
Komentáře (7)