Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hříbková omáčka

Dobrá houbová omáčka s krásnou barvou z darů lesa. S polentou nebo těstovinami vám v ní maso ani chybět nebude. Můžete si jí připravit po celý rok ze surovin které moc nestojí a nebude vám po ní těžko.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toscana

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min (z toho 30 minut na namočení hub)

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, (z toho 30 minut na namočení hub))

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 477 kJ /
353 kcal
Bílkoviny10,50 g
Tuky21,64 g
Vláknina22,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy19,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hříbky zalijte jedním a půl šálkem vlažné vody a nechte 1/2 hodiny nabobtnat. Krok 2: Na oleji orestujte oloupaný nasekaný česnek, přidejte bylinky, sůl, pepř a zalijte rajčatovou šťávou. Krok 3: Hříbky scedíme přes plátýnko a pokrájíme nadrobno. Vodu nevyléváme. Krok 4: K orestovanému základu přidejte hříbky a přiveďte k varu. Postupně dolévejte vodu z hříbků a duste asi 20 minut. Omáčka by neměla být příliš řídká. Podávejte s polentou nebo těstovinami.

TIP: Top 7: Houbové omáčky - nejlepší recepty

Zveřejněno 18. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBjv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBjv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Lenka: zalejte houby vodou tak, aby byly ponořené, ale neplavaly.
Jinak díky jedné zdejší kuchařince (hosta) už sušené houby nenamáčím vůbec, rovnou bez namáčení s nimi pracuji, jsou chutnější. Takže v tomto receptu je můžete rovnou přidat k základu a duste.

Ahoj chci se zeptat pisete tu ze hribky zalijeme 1 a 1/2salkem vody tomu moc nerozunim..chci to zkusit ale toto nevim..

tejaja: tak jo, už jsou nové, jo? Já jdu ráno na houby a běda ti, jak žádný nenajdem :-D:-D:-D.
Recept bude výborný, líbí se mi i fotka ;-):-p:yes:

Výborná omáčka, dnes na ňu došlo, lebo som našla minuloročné sušené huby :-D:-D:-D A keďže sú nové, tak treba staré zužitkovať :-D Urobila som polentu a opražila ju. Vďaka za recept, je to výborné :yes:

ale safraporte:-O:-O totok vypadá na úžasňáckou ňaminu.. to se prubne.. jinak nelze:-8:-p;-):-D:-D:yes::yes:

Mne tiež, je to zaujímavý recept...

Tohle by mně určitě chutnalo:yes:

Tématické fráze:
hribkova omacka, hříbková omáčka se smetanou, hříbková smetanová omáčka, hříbková omáčka recept, hribkova omacka ke steaku, smetanová hříbková omáčka, recept na hříbkovou omáčku, hřibkova omáčka ke steakum, smetanovo hříbková omáčka, hříbková omáčka na smetaně, recept hřibková omáčka, omáčka hříbková, hříbková omáčka na steaky, recepty hříbková omáčka, smetanovo-hříbkova omáčka, hříbková omáčka s těstovinami, hříbková omáčka na steak, výborná hříbková omáčka, hřipková omáčka, hříbková

Suroviny:
hříbky sušené, česnek, olej olivový, tymián, rozmarýn, sůl, pepř mletý, šťáva rajčatová

Přidat fotografie receptu