Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové carpaccio

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté jahody nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talířek. Krok 2: Zakápneme balzamikovým krémem. Já jsem ho nesehnala, takže jsem na mírném plameni povařila trochu balzamikového octa do zhoustnutí (hustota řidšího medu) a nechala vychladnout. Krok 3: Doplníme podle chuti ušlehanou šlehačkou (my ji rádi nemáme, tak jsem nedávala), zmrzlinou a hoblinkami tmavé čokolády.

Zveřejněno 20. 6. 2012

Poznámka autorky zizala

Balzamikovou redukci jsem dělala poprvé a jsem nadšená. Konzistence medu a sladkokyselá chuť. S jahodami úžasný kontrast :-p Vyzkoušejte :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové carpaccio

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lX01

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové carpaccio

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lX01

Marie

Komentáře (22)

Hella: :-K

Teď nám recept přišel vhod.<3:-K

casino: Jak vidno, není jen jeden jediný druh a způsob redukce. Tu z vašeho odkazu příležitostně vyzkouším ;-)

Danca: :-8:-8:-K Mockrát děkuju, mám velikou radost, u nás to taky postoupilo do Top ovocných dezertů ;-):-K

:-OJůůů:-p+15:yes::-K

Tak tohle je naprostá bomba, dělala jsem včera a mohli jsme se s manželem "užrat" (pardon, ale slušnější stejně výstižný výraz mě nenapadl:-D )

1974andrea: budu se těšit na fotku :-K:-K Já jsem dnes musela zopakovat, starší dcera o to včera přišla (skládala zkoušku) a mladší si vyžádala repete ;-)

Až přijedu ze srazu, tak si to určo připravím, jahůdek je pořád ještě dost:-p:yes:

zizala: jo Jaruš, myslím, že tam o meduni:-D byla zmínka:yes:;-):-)

Děkuju všem a jsem ráda, že se vám recept líbí :-K
rebeka:Já jsem o něm četla v knížce a trochu jsem se pídila na netu. Dala jsem to dohromady podle aktuálního stavu ledničky, učitě by se hodila nějaká bylinka - bazalka nebo meduňka, ale čerstvé mám jen na chalupě:-8

tento rcp jsem zahlédla v nějakém časopise a hned jsem si, ostatně jako maris, říkala, že to prubnu.. holt žíža byla pendolínovější:-D:-D
vypadá to doost dobře:-p:yes::yes:

:-p;-):yes:+

Irrena: nejsi, už jsi byla druhá, kdo se ptal, nebylo to jasně napsané :-8:-8

zizala:děkuju:yes:to víš jsem někdy natvrdlá:-8:-8:-D

Irrena: Ono se to balzamiko svaří do medové konzistence, upravím to v receptu :-8

Vypadá to skvěle:yes::yes::yes::yes:Určitě až budu mít jahody udělám;-)V poznámce máš konzistence medu se sladkokyselou chutí;-)já tam med nikde nevidím:-8

:yes:

maris: :-D:-D tak to mám radost, že jsem byla rychlejší ;-)

holka ze severu: jen balzamiko ocet, on krásně zhoustne. Nevař to ale moc dlouho, karamelizuje, i když i pak je výbornej :-p Jen se po zchladnutí blbě dobývá z kastrůlku :-8:-))

Jaruško, super:yes::-p+
Co myslíš, že jsem chtěla zítra udělat a jaký recept jsem chtěla přidat?:-D:-D:-))

Zvláštní kontrast, ale vyzkouším. Tu redukci tedy jen z octa? Nebo jste přidala medík? Děkuji. :yes:

Tématické fráze:
jahodové carpacio, jahodová redukce, jahodové carpacho, medové glazé, glazé, jahodové plátky, jahodové plátky recept, jahodove carpacio recept, ovocne carpaccio, carpaccio, recept carpaccio, carpaccio recepty, carpatio, recept jahodové plátky, jahodové carpatio, jak udělat balzamikovou redukci, jahodove glaze, sladkokysele glazé, jahodove scarpacio, carpacio jahodové

Suroviny:
jahody, krém balsamico, čokoláda tmavá, zmrzlina, šlehačka

Přidat fotografie receptu