Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 861 kJ /
923 kcal
Bílkoviny11,78 g
Tuky85,61 g
Vláknina18,92 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy18,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce. Krok 2: V nádobě s pokličkou, kterou lze vložit do trouby, rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran. Krok 3: Přidáme slaninu, nakrájenou na kostky, dva nasekané stroužky česneku a dva stroužky, utřené se solí. Osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Přiklopíme a vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C. Krok 4: Pečeme doměkka (zhruba hodinu a půl), občas doléváme vývar a na posledních dvacet minut přidáme zelené fazolky. Krok 5: Omáčku zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem a hotový pokrm podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 21. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gzx5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gzx5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (32)

Dělala jsem z hovězího zadního, líčka jsem potkala asi jednou, maso jsem dělala vcelku, až hotové pokrájela na plátky, byl to dobrý téměř bezpracný nedělní oběd. I přítel si pochutnal. Ukládám do oblíbených.:-)<3:-K

líčka milujeme a dělám je často a i takhle - s fazolkama a slaninou, je to fakt žrádlo, nikdy nic nezbude :-)) dávám samozřejmě bodík :yes: ps: pro ty, kteří nevědí kde koupit - u nás je kupuji u "Zemana" v PENNY :-)

BILKOVAI:Ivetko, jsem ráda, že jsi se inspirovala a děkuji za krásnou fotodokumentaci.:yes::-K

Eli, dnes jsem se rozhodla vyzkoušet Tvůj recept a rozhodně to byl dobrý nápad. Líčka jsem ještě nikdy nejedla a musím říct, že je to vynikající křehoučké masíčko.:-O:-p Akorát jsem neměla fazolky, tak jsem utrhla na zahrádce mladou cuketku, osolila, opepřila a lehounce opekla na másle. Moc Ti děkuji za recept a určitě jsem nedělala naposled. Jako důkaz posílám obrázky:-K...+1

Krásná bašta:-K+15:yes::-p

Líčka jsou super... když jsem je dělal poprvé, rozvařil jsem je na kaši!!! čekal jsem, jak to bude tuhé... a leda prd!!! Křehoučké masíčko! Akorát dost za poslední půlrok podražilo. Ale to u nás všechno maso...:-((. Mám v mražáku balíček, asi budou k nedělnímu obědu, podobným způsobem! Akorát místo fazolek dám žampiony..;-)

cathleen: já líčka u nás.. to tu nemamo.. cooo, že by u vás:-8:-?:-D:-D

rebeka: :-O proč bys neměla? Pokud seženeš líčka...z tak dobrého masa se vaří skoro samo:yes:

cathleen: i já to budu mít tak dobré:-8:-):-?

Líčka jsou opravdu výborné masko a tahle kombinace surovin to jen podtrhne:-8:yes:

:yes::-*:-K

Mňam;-);-);-):-K

Eliza: Určitě, ahojka... :-K

Fazolky se slaninkou miluji:-p, výborná kombinace :yes:

Eliza: tak to jsi mi udělala radost:-), jezdím často okolo tramavaji č.3,chodím do bývalé YMCY, kousek vedle,tam je to krásné,wow a díky moc:-K;-)

Tématické fráze:
hovězí na fazolkách, hovězí líčka na slanině, hovězí líčka, jak upravit hovězí líčka, hovezi licka s fazolkami, hovězí maso na fazolkách, hovězí líčka recept, recept na hovězí líčka se zeleninou, zelené fazolky na slanině recept, zelene fazolky na slanine, jak upravit zelené fazolky, hovezy licka na slanine, hovězí líčka recepty, líčka na slanině, hovězí líčka praha, hovězi na slanině, hovezi maso na zelených fazolkach, recepty na hovězí líčka, hovězí líčka kde koupit, kde koupit hovězí líčka

Suroviny:
líčka hovězí, lusky fazolové, slanina, česnek, mouka hladká, vývar hovězí, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu