Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 861 kJ /
923 kcal
Bílkoviny11,78 g
Tuky85,61 g
Vláknina18,92 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy18,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce. Krok 2: V nádobě s pokličkou, kterou lze vložit do trouby, rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran. Krok 3: Přidáme slaninu, nakrájenou na kostky, dva nasekané stroužky česneku a dva stroužky, utřené se solí. Osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Přiklopíme a vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C. Krok 4: Pečeme doměkka (zhruba hodinu a půl), občas doléváme vývar a na posledních dvacet minut přidáme zelené fazolky. Krok 5: Omáčku zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem a hotový pokrm podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 21. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gzx5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gzx5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Dělala jsem z hovězího zadního, líčka jsem potkala asi jednou, maso jsem dělala vcelku, až hotové pokrájela na plátky, byl to dobrý téměř bezpracný nedělní oběd. I přítel si pochutnal. Ukládám do oblíbených.:-)<3:-K

líčka milujeme a dělám je často a i takhle - s fazolkama a slaninou, je to fakt žrádlo, nikdy nic nezbude :-)) dávám samozřejmě bodík :yes: ps: pro ty, kteří nevědí kde koupit - u nás je kupuji u "Zemana" v PENNY :-)

BILKOVAI:Ivetko, jsem ráda, že jsi se inspirovala a děkuji za krásnou fotodokumentaci.:yes::-K

Eli, dnes jsem se rozhodla vyzkoušet Tvůj recept a rozhodně to byl dobrý nápad. Líčka jsem ještě nikdy nejedla a musím říct, že je to vynikající křehoučké masíčko.:-O:-p Akorát jsem neměla fazolky, tak jsem utrhla na zahrádce mladou cuketku, osolila, opepřila a lehounce opekla na másle. Moc Ti děkuji za recept a určitě jsem nedělala naposled. Jako důkaz posílám obrázky:-K...+1

Krásná bašta:-K+15:yes::-p

Líčka jsou super... když jsem je dělal poprvé, rozvařil jsem je na kaši!!! čekal jsem, jak to bude tuhé... a leda prd!!! Křehoučké masíčko! Akorát dost za poslední půlrok podražilo. Ale to u nás všechno maso...:-((. Mám v mražáku balíček, asi budou k nedělnímu obědu, podobným způsobem! Akorát místo fazolek dám žampiony..;-)

cathleen: já líčka u nás.. to tu nemamo.. cooo, že by u vás:-8:-?:-D:-D

rebeka: :-O proč bys neměla? Pokud seženeš líčka...z tak dobrého masa se vaří skoro samo:yes:

cathleen: i já to budu mít tak dobré:-8:-):-?

Líčka jsou opravdu výborné masko a tahle kombinace surovin to jen podtrhne:-8:yes:

:yes::-*:-K

Mňam;-);-);-):-K

Eliza: Určitě, ahojka... :-K

Fazolky se slaninkou miluji:-p, výborná kombinace :yes:

Eliza: tak to jsi mi udělala radost:-), jezdím často okolo tramavaji č.3,chodím do bývalé YMCY, kousek vedle,tam je to krásné,wow a díky moc:-K;-)

Eliza: asi to teplo má na mňa nepriaznivé účinky...prepáč, splietla som sa.

varilamyskakasicku: Docela určitě si pochutnáte tady: http://www.cafeimperial.cz/cs/jidelni-listek Je to ve specialitách šéfkuchaře.
Holka ze severu - nemohly bychom si tykat, jak je tady zvykem? Byla bych ráda.
Bibi, já jsem o té smetánce také přemýšlela, ale pak jsem to nechala přírodně. Obojí bude dobré, bezpochyby.

Eliza:Elí, bezvadná kombinace surovin a jak se znám, asi bych dala trochu smetany, jen tak na zjemnění. Máš krásného 10.boda:yes:

to je opravdu sexy jídlo.. krásné:-K:yes:

Taky miluju fazolky i hovězí:-p

Eliza:Eli,neznáš jmenovitě nějakou restauraci zde v Praze,kde líčka mají? Přijede mi po 45 letech spolužačka z Canady a chce jít na nějaké super dobré jídlo?? Díky předem;-):-K:-K

Eliza: To jste mě pobavila... to by mě nenapadlo, že ty tváře mají jen dvě :-D Tak já se zkusím zeptat u soukromého řezníka a písnu, jak jsem dopadla :-K

Eli, kombinace hovězí - slanina - fazolky - česnek - patří u nás k nejoblíbenějším. Máš to krásné:-p:yes::yes:

V Praze je mají i na poledních meníčkách v restauracích, dělají je hlavně na červeném víně nebo s kořenovou zeleninou. Tak myslím, že to není zas tak obtížné sehnat, jen se dívat a ptát.. Pravda je, že ty tváře má jedna kráva (nebo její manžel) vždycky jen dvě, takže toho holt není tolik, jako předního nebo zadního...

ach....zas ta líčka....ještě jsem neměla tu možnost vyzkoušet ani pohledem na ně,ani chuťově:-)) ale máš to krásné,lákavé,jedlé :-p až na ty fazolky,ty nemusím,ale o ně nejde:-)):-)):-))docela bych si dala a tobě bodíkuji:yes::yes::yes::-))

Krásné, bodík :-) dávám. Líčka jsem ještě neměla tu čest baštit, ani koupit... nikdy jsem je ještě neviděla. To je podpultovka?

Líčka jsem si vyloženě oblíbila :-p:yes:

Děkuji za zájem...:-K:-K
Magdi, já jsem je nesháněla, to asi někdo jiný. U nás je mají celkem běžně, vařila jsem je už několikrát i recepty jsem tu vkládala už přeeed časeeem;-).

:-*moc prijemna uprava lahodneho masicka.

Tak si ich predsa zohnala? Máš to peknučké...:yes:

Eli,moc hezký talířek, s tou kaší bych se opravdu nabaštila dosyta:-p,kde jen ta líčka sháníte? Vypadají moc pěkně upravené:-K;-):yes:

:-p:-p:yes:
Fazolky jsou super

Tématické fráze:
hovězí na fazolkách, hovězí líčka na slanině, hovězí líčka, jak upravit hovězí líčka, hovezi licka s fazolkami, hovězí maso na fazolkách, hovězí líčka recept, recept na hovězí líčka se zeleninou, zelené fazolky na slanině recept, zelene fazolky na slanine, jak upravit zelené fazolky, hovezy licka na slanine, hovězí líčka recepty, líčka na slanině, hovězí líčka praha, hovězi na slanině, hovezi maso na zelených fazolkach, recepty na hovězí líčka, hovězí líčka kde koupit, kde koupit hovězí líčka

Suroviny:
líčka hovězí, lusky fazolové, slanina, česnek, mouka hladká, vývar hovězí, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu