Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oříškový dort s karamelovou šlehačkou

Ořechy a karamel, to jsou dva komponenty, které spolu tvoří dokonalé duo. Tento dort je složen z ořechového nadýchaného piškotu, který je proložen lahodnou karamelovou šlehačkou. Dozdobit jej pak můžete třeba strouhanou čokoládovou tyčinkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenika

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby vaření kondenzovaného mléka

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby vaření kondenzovaného mléka)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 756 kJ /
3 766 kcal
Bílkoviny88,58 g
Tuky297,38 g
Vláknina8,61 g
Cholesterol 2,05 g
Sodík 808 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy179,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kondenzované mléko dáme vařit do kastrůlku s vodou, abychom docílili jeho zkaramelizování. Zabere to asi 2-3 hodiny. Krok 2: Bílky ušleháme spolu s cukrem na pevný sníh. Do sněhu přimícháme žloutky, olej, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme péct. Krok 3: Na krém vyšleháme smetany ke šlehání spolu se ztužovači a přimícháme karamel, který jsme připravili uvařením kondenzovaného mléka. Krok 4: Hotový vychladlý korpus dvakrát prokrojíme, promažeme krémem a celý dort posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot. Dáme vychladit.

TIP: Návod, jak prokrajovat dort na jednotlivé pláty

Zveřejněno 25. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oříškový dort s karamelovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBN2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oříškový dort s karamelovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBN2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

satelit: Mela jsem prumer 24cm.

Mám dortovou formu průměr 26 cm, prosím, jaký průměr jste použila Vy? Bylo by dobré, kdyby to bylo u každého receptu uvedeno. Chci si dort upéci k narozeninám.

casino: <3:-D:-DMam tento dort v planu na pristi tyden, takze se mi to hodi, moc dekuji. Jen mnozstvi kremu ztrojnasobim, aby toho nebylo malo. Dam rostlinnou a obycejnou slehacku pul na pul,pak to krasne drzi.:-K:-K:-K

Veronika.Hrozna:
Výýý brďo, vy račte mít pamatováka jako dva sloni :yes::-):-D:-K
Vzalo mi to fůru času, než jsem ten oný rcp vypátral:

sandra: Zkuste karamelový krém , šlehačka a karamel. Tím pudinkem, to moc nevylepšíte. Já je už nepoužívám vůbec.
Ten karamelový krém, je někde tady, autor Casino , dávám ho do věnečků a větrníků. Balada, a přidám do něj vždycky KL rumu.:-K

Tak dort upečen. Chyba, že v receptu autorka neuvádí délku pečení a teplotu, velikost formy. Pozitivní je že recept nemá žádné vážení atd, jen lžíce, paráda. Přidala jsem dvě fotky, korpus pěkně vyskočil a dal se rozříznout na dvakrát, velikost formy jsem měla 24cm. Větší bych nedoporučovala, nenaskočil by tolik. Pekla jse cca 45minut na cca 165-170C.
Ztužovače jsem použila Dr.Oetker a bez problému, šlehačka krásně ztuhla. Salko karamelové jsem koupila celé hotové, a dala jsem ho do krému celé(nevím jak bych využila někde půlku salka) Takže krému bylo dost i na pomazání vrchu i stran. Jen margotka nestačí jedna, klidně bych použila dvě, aby se zakryl všude krém. Já to ještě posypala kokosem. Jednoduchý recept:yes:

Dnes upečen, dovolila jsem si přidat fotku:yes::yes::yes:

Skvělý dort <3 dnes ho dělám už po třetí...vždycky je hned pryč :-D pekla jsem 40minut na 180°

mohu se zeptat jak dlouho se peče dort ?? předem děkuji za odpověď ! :-8

sandra: S kombinací pudinku a šlehačky nemám zkušenosti. Takže s tímto vám asi neporadím. :-S

ajaa: Já si myslím, že dobře, a to třeba i s obyčejnou šlehačkou. Mám to tak trochu vyzkoušené. Když potřebuji dort a nemám čas ho udělat, objednám si mandlový marcipán v téhle cukrárně www.cukrarnauskoly.cz/cukrarna-praha-dorty/. Je velmi jednoduchý, Málo sladké kakaové těsto, uprostřed vrstva neslazené šlehačky a navrchu sladký marcipán. Skvělé! Myslím si, že karamelová šlehačka a marcipán už jsou dohromady moc sladké a stačila by obyčejná. Ale kdo má rád sladší, tak proč ne. ;-)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak si myslíte, že by chutnal tento dortík potažený marcipánem či podobnou hmotou, moc děkuju za všechny názory :)

mohu se ještě zeptat; z úsporných důvodů nechci vařit salko (ani několik najednou, nepoužívám ho) a na internetu sem četla, že stejně chutnají 2 pudingy dr. oetker premium karamel v 500ml mléka. Myslíte, že tento puding mohu dát místo salka? nespadne mi potom ta šlehačka?

sandra:Formu jsem měla průměr asi 23cm. Žloutky jednoduše jen vmíchat do sněhu. ;) Ať se vydaří.

mohu se zeptat v jak velké (průměr v cm) dortové formě jste pekla? a když se přidávají žloutky do sněhu, mám je nějak rozmíchat předem, nebo je tam prostě dát celé a míchat? omlouvám se za hloupý dotaz, ale jsem začátečník, je to můj druhý dort a chci, aby byl aspoň z poloviny tak pěkný jako ten váš:)

Tématické fráze:
oříškovy dort, oříškový dort recept, oříškový korpus na dort, oriskovy korpus, oříškový krém do dortu, recept na oříškový dort, oříškový korpus dortu, oříškovy krem na dort, oříškový krém, dort oříškový, oříškový dort s marcipánem, ořechový dort s karamelovou šlehačkou, oříškoví dort, oříškový korpus na dortu, recept oříškový dort, ořechový dort se šlehačkou, řezy s karamelovou šlehačkou, oříškový šlehačkový dort, šlehačka se salkem, dorty oriskovy krem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, prášek do pečiva, ořechy mleté, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, mléko kondenzované, čokoláda margot

Přidat fotografie receptu