Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašský frgál, ale z podkrušnohoří

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Náročný

Suroviny

Porce: 24 kousků (3 koláče)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 987 kJ /
4 777 kcal
Bílkoviny82,51 g
Tuky229,58 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 161 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy585,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, lžičky cukru a poloviny mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Krok 2: Mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, zbylé mléko a kvásek zlehka propracujeme. Pak přidáme máslo a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 3 bochánky. Rozválíme je na kruhy silné asi 3 mm, přendáme na vymaštěný plech (pečicí papír), naplníme libovolnými náplněmi a posypeme drobenkou. Krok 4: Pečeme při 180°C asi 20 minut. Krok 5: Po upečení potřeme okraje i střed koláče rozpuštěným máslem.

Zveřejněno 25. 6. 2012

Poznámka autorky ruzena

Recept mám z časopisu, už nevím jeho název, ale to je snad jedno, hlavně, že je dobrý a nám moc chutnal. Hned po upečení byl křehoučký. Prostě jsem nevydržela a ještě skoro teplý nakrojila. Do druhého dne možná i zvlhne a bude měkký. Pokud zbyde.

Já jsem na udělání těsta použila domácí pekárnu. Postup je ten, že nejdříve dáte tekuté suroviny a nakonec zbytek a nastavíte program těsto. Jo a ještě jsem zapomněla, přidala jsem do té marmelády kapku rumu pro chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský frgál, ale z podkrušnohoří

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Voyz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský frgál, ale z podkrušnohoří

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Voyz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

opravdu výborný koláč - už jsem dělala podle tohoto receptu několikrát a vždy se povedl :-K:yes::yes::yes::yes:

katyvypl:Jsem ráda,že se ti vedou a babi měla jistě radost,jak píšeš:-)):-Kmoc mě to těší a babi přeju k narozeninám vše nejlepší,hlavně zdraví:-K:-K:-D:yes:

Opět jsem se ráda vrátila k tomuto receptu. Babička slavila 75. narozeniny a přála si tyto frgály místo dortu. ;-) Přidávám fotky - na koláč jsem jí povidly napsala i přání. :-))

katyvypl:Díky za to,žes vyzkoušela....mám opravdu radost:-K:-)):yes:máš je moc hezké,ale hlavně,že chutnaly:yes::yes::yes::yes::-))

Děkuji za recept, dělala jsem frgále poprvé v životě a díky tomuto receptu se mi moc povedly. ;-) Přidávám fotečky. :yes:

Frgál mňám, je k nakousnutí:yes::yes:

ruzena:Růžičko, moc pěkné frgály, já dělám ty plněné, mám tu recept. Frgály jsou vždycky moc dobré a každý je má rád. Máš 11.boda:yes:

Frgály máme moc rádi a ty tvoje, Růži, vypadají nádherně :-8:yes:

pekny kolacek rous upikla, pekny. kolacek jak kolo od vozu, mnam mnam. jen bych to nazvala Krušňále:-)). šak je z podkrusnohori;-):yes:

Růženínku, moc se ti povedl:-p;-):yes::-)

Anna Kocikova:Aničko na tom nic není:-))pokud máš pekárnu,tak to tam frkni a jen těsto musíš vyválet a namazat náplní:-D:-))na tom nemůžeš nic zkazit:-Dneboj se toho a udělej:-))uvidíš,že vám bude chutnat:-D:-D:-Da jinak díky,že se vám recept líbí:-D:-)):-)):-))

Anna Kocikova: co na tom neumíš?:-O Já bych to podle receptu klíďo zvládla;-). Růžo, už na FB mi tekly sliny;-):yes:

Frgále neumím:-(a ten Tvůj vypadá Růžičko báječně:-K+5:-p:yes:

Frgálek vypadá moc dobře. Jednou jsem dělala, ale do frgálu to mělo hodně daleko:-8 Že bych mu dala ještě šanci?:-)):yes:

Tématické fráze:
domácí frgál, valašský frgál z domácí pekárny, recept domací frgál, frgal z domaci pekarny, jednoduchý frgál, drobenka na frgál, ořechový frgál, recept na pravý valašský frgál, ořechový frgál recept, dobry frgal, domácí frgál recept, frgál recept, těsto na frgál, valašský frgál ořechový recept, frgal ořechovy recept, valašský frgál, recept na dobrý frgál, frgal, frgály recept, valašský frgál ořechový

Suroviny:
mléko, droždí, mouka polohrubá, máslo, žloutek, cukr moučkový, sůl, mák, tvaroh, marmeláda, cukr krupice, mouka polohrubá, máslo, máslo

Přidat fotografie receptu