Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka "Dobrotivá vymyšlenka"

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 2.50 litru

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 131 kJ /
509 kcal
Bílkoviny30,46 g
Tuky23,52 g
Vláknina10,95 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 1,59 g
Sůl4,00 g
Sacharidy39,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bramboru, květák a žampiony nakrájíme na menší kousky, mrkev a sýry nastrouháme a necháme na později. Krok 2: Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlejší jíšku, zalijeme zeleninovým bujónem s vodou, poté přidáme nakrájenou zeleninu, žampiony, oregáno a necháme vařit, než zelenina změkne. Krok 3: Nakonec přisypeme strouhanou mrkev se sýry a necháme vařit, než se sýry roztaví. Kdo chce dosolí, ale pozor, bujón, vegeta a sýry jsou slané. Krok 4: Do polévky přihodíme krájenou jarní cibulku, převaříme jí a pak už jen posypeme pažitkou.

Zveřejněno 27. 6. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Polévečku jsem si opět vymyslela, vyzkoušela a zjistila jsem, že nám moc chutná a budu jí proto opakovat! Měli byste ji vyzkoušet, stojí za to. Problém jsem měla jen s názvem, ale vyřešila jsem takto. Příště vyzkouším dát ještě trochu smetany.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka "Dobrotivá vymyšlenka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6r7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka "Dobrotivá vymyšlenka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6r7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Tož bré deň, zme sa ňákó dobó neviděli..:-Q Tož kókám jak bagr na mokró hlínu, že tu ten blaf eště oxiduje :-((8-( :-K

Až na ty sýry to vypadá na běžnou zeleninovou polífku :yes:
Někteří ji, možná právě kvůli těm sýrům vzali jako poblívku, a předem ji zatratili ;-)
Tři kuchty se níže prsí, že vyzkoušejí... Možná fakt zkusily, ale koment nenapsaly... Možná i proto, že nechutnalo a jde fakt o poblívku.
No, těžko říci, že :-)

Zdena z JM:Souhlas.
Fuj se na jídlo neříká, ale ty vaše polévky ze zbytků jsou masakr.

Bibi,vím,že se přímo vyžíváte ve svých receptech v kombinování sta chutí a sta vůní,které jsou pro mě většinou naprosto nepřijatelné a nepředstavitelné.Asi Vám to tak chutná,tak proč ne.Ale toto už je opravdu moc.Každá kuchařka potřebuje občas zužitkovat nějaké zbytky z lednice.Ale proč to dávat hned na toprecepty.I ta fotka je dost odpudivá.

Jana Remkova:.....a hlavně jenom chvalte:-))

x.XXX.x: Holky, tyhle reakce nesnáším:-((. Nelíbí se, nevařte, ale nerýpejte.:no:

Ivana Ch: mě ani ve snu - tedy pokud by to zrovna nebyla noční můra :-D

S touto polévkou by mě hnali, teda mě by ani nenapadla takováto slátina.

Šmarjápanno :-O tohle má být polévka? Bohužel musím souhlasit s Elizou a holkou ze severu :no:

Tak toto musí být mňamka...brzo uvařím;-):yes:

Bibinka: Bibi, tak s " dobrotivou " polévkou / dobrotivý = vlídný, laskavý / jsem se ještě nesetkala:-O:-D:-D

Danca:Dančo vyzkoušej, alespoň sem můžeš napsat, jaká ta polévka je;-) Díky a tyhle kombinace já taky ráda;-)

Já mám kombinaci sýrů a zeleninky v polévce moc ráda a nevidím důvod, proč by tato neměla být chutná. A protože často vařím polévky jako rychlou večeři, určitě ji brzy vyzkouším:-)

Možná je polévka dobrá,ale moc esteticky nevypadá,podle vzhledu bych si ji určitě nedala.:-(

Bibi, zítra ji vyzkouším a bod si nechám na pak;-). A budu hodně upřímná!!;-)

jan.dolezalek::yes:

Bibinka: No právě, že některé kombinace ani zkusit nechci :-). :-K

jan.dolezalek 27. 6. 2012 21:53
Tohle je vážně blavajs.Pejsek a kočička vařily dort:-//

DRAHUŠKA:děkuji, že jsi jí vyzkoušela, to mě těší;-):yes:

holka ze severu:Ovšem mě se zadařilo, nám velmi chutnala a my jsme docela gurmáni. Když si to nedovedeš představit, tak jí vyzkoušej a pak hodnoť-myslím, že jí nevyleješ, ale s chutí sníš. Nebudu přece o něčem říkat, že to nemůže být chutné, když jsem to nevyzkoušela:yes:
I rádoby nesrovnatelné suroviny bývají báječné:yes:;-)

Elí, tobě taky doporučuji nejprve vyzkoušet a pak hodnotit, možná budeš překvapená a to myslím vážně;-)

DRAHUŠKA 27. 6. 2012 21:21
Nevim proč by brambora neměla změknout.Nevaří se s kvašeným zelím,tak nevím proč se divíte.

Eliza: Tak tak!!

No já tedy také bohužel musím souhlasit s Elizou. Tu chuť si také nedovedu představit. Ale hlavu vzhůru, nemůže být pořád posvícení :-K Určitě se zas brzy zadaří!

Drahuško, a stihla Vám ta brambora změknout??;-)
Tyhle provokace jsou bohužel víc než průhledné - dělejte se stejnou pílí něco užitečného.

DRAHUŠKA 27. 6. 2012 21:11
Akorát jsem vaši polévku dovařila a je vynikající.Zítra budu vařit další,protože se všechno snědlo:yes:

Bibi, jestli je to o zbytcích nebo ne, to víš jen Ty. Ta polévka může být nakonec dobrá, ale upřímně přiznávám, že kombinace květáku, žampionů, mrkve a brambor, spojená s plísňovou nivou a "obyknavelnym" eidamem na mně nepůsobí chutně, spíš naopak. Je to můj názor a já jsem zvyklá své názory veřejně yvjadřovat. Nemá Tě co mrzet, jde jen o jednu podivnou polívku.;-):-K

Eliza: Elízo, tahle polévka není vůbec o zbytcích:-O, jak si na to přišla:-?, když jde o nějaké zbytkové potraviny, tak to vždycky píšu. Tentokrát jsou ty suroviny dány s úmyslem vytvořit dobrou polévku, což se mi podařilo;-) Víš Elí, docela mě to od tebe mrzí, ale sama jsi napsala, že jsi to možná pochopila špatně....a to ti teda mohu potvrdit;-)

Tak už nevím...:no: Jmenuje se to tu Toprecepty, nebo "jak naházet všemožné zbytky do polívky"? Bibi, Ty víš, že Tě mám ráda a nejsem nijak zaujatá, ale tohle přece není recept.:-O Nevěřím tomu, že si někdo záměrně pořídí tolik zbytků a tuhle polévku uvaří. Sama se snažím vařit tak, aby bylo možné podle receptů uvařit, ne jen aby si ostatní přečetli, co jsem zase vytvořila neotřelého a "originálního". Ale třeba jsem zdejší koncept pochopila špatně...

Tématické fráze:
slaná polevka, co se slanou polevkou, jak na slanou polévku, aby nebyla slaná polévka, hraskova polevka s bougrem, co udelame se slanou polevkou, co je blavajs, slaná polévka jak, jak vařit oregáno v polévce, jak na to -slaná polévka-jak na aby nebyla tak slaná, myso pasta

Suroviny:
brambory, žampióny, cibule, mrkev, květák, sýr niva, sýr eidam, cibulka jarní, bujón zeleninový, vegeta, mouka hladká, máslo, pažitka, sůl, koření oregáno čerstvé, pažitka

Přidat fotografie receptu