Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotlety na smetaně s okurkami a fazolkami

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 866 kJ /
446 kcal
Bílkoviny55,30 g
Tuky9,95 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 2,47 g
Sůl5,85 g
Sacharidy28,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme kotlety. Maso omyjeme, osušíme, kosti odřežeme a necháme si je na chvíli povařit, abychom měli vývar na zalití masa a k přípravě omáčky. Krok 2: Poté maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou nebo jinou hořčicí. Krok 3: Na oleji osmahneme pokrájenou cibulku, necháme ji orestovat pěkně dozlatova, přisypeme na kostičky pokrájený suchý salám a řapíkatý celer. Vše orestujeme a pak vložíme připravené vepřové kotetky, potřené ostřejší hořčicí, které zprudka opečeme na cibulovém základu z obou stran, aby se nám masíčko pěkně zatáhlo. Krok 4: Podlijeme vývarem z kostí a dusíme do poloměkka. Krok 5: Přidáme nadrobno nakrájenou kyselou okurku, můžeme (nemusíme) přidat i omyté zelené fazolky a zalijeme pro lepší a pikantnější chuť i částí nálevu z okurek. Zvolna vše dusíme ještě cca 5-8 minut a občas zamícháme. Krok 6: Nakonec omáčku zahustíme záklechtkou z mouky a smetany (nebo vody), podle každého. Krok 7: Podáváme s bylinkovým knedlíkem, s novým bramborem nebo s rýží.

Zveřejněno 27. 6. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Musím se přiznat, že jsem zelené fazolky /bez nálevu/ dělala poprvé, tak se předem omlouvám, že to je, jak to je, ale nám omáčka moc chutnala a byla skvělá, jak s knedlíkem, tak s novými bramborami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na smetaně s okurkami a fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBv2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na smetaně s okurkami a fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBv2

Komentáře (11)

Moc dobré :yes:

:-p:-p:yes:

BILKOVAI: to jsem Ivetko,jenom tak zkusila,jak by to chutnalo, a bylo to moc dobroučké,ale někdy se mi stává,že,to,co neplánuji,ale jen"testuji", že je lepší mnohdy,než to, co už mám dávno vyzkoušené;-)

To si ukládám:-p:-*:yes:

Já jsem měla navařeno,ale nebyl čas to sem dát:-K

Anna Kocikova: ano,Aničko,jak to víš:-K omáčká nám chutnala nejvíce další den a byli jsem smutní,když už nebyla:-)):-))

Myško Ty jsi se nějak rozvařila;-):-))Vypadá to moc dobře a šťávička byla určitě krásně pikantní(zvlášť druhý den po zaležení,jestli to vůbec vydrželo:-)))
Hezká bašta:-p+:yes:

Ivi, to vypadá dobře, takové jak já říkám"majdy" máme rádi:-p Dávám 7.bod.:yes:

Tohle bude chuťově moc dobré, tyhle trvanlivé salámy dodávají jídlu zvláštní chuť a kombinaci hořčice, okurek a smetany mám ráda:-p:yes:

nepohrdla bych vypadá to pěkně:yes::yes:+4

:-p:yes:

Tématické fráze:
veprova kotleta, vepřová kotleta s knedlíkem, vepřová kotleta recepty, vepřová kotleta recept, kotlety s fazolkami, vepřova kotleta s fazolemi, kotleta s knedlíkem, recepty z vepřové kotlety, vepřová kotleta na smetaně s rýží, kotlety na smetaně, kotleta s fazolkami, vepřové s fazolkami na smetaně, vepřové kotlety recepty, vepřové kotlety, recept na vepřové kotlety, vepřové na smetaně, kotlety na smetaně s knedlíkem, kotleta na smetaně, vepřová kotleta bez kosti recepty, veprove maso s fazolkami na smetaně

Suroviny:
kotleta vepřová, celer řapíkatý, cibule, salám suchý, hořčice dijonská, sůl, pepř, okurky sterilované, fazolky zelené, smetana na vaření, mouka hladká, kost

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu