Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 866 kJ / 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,30 g |
Tuky | 9,95 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 5,85 g |
Sacharidy | 28,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme kotlety. Maso omyjeme, osušíme, kosti odřežeme a necháme si je na chvíli povařit, abychom měli vývar na zalití masa a k přípravě omáčky.
Krok 2: Poté maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou nebo jinou hořčicí.
Krok 3: Na oleji osmahneme pokrájenou cibulku, necháme ji orestovat pěkně dozlatova, přisypeme na kostičky pokrájený suchý salám a řapíkatý celer. Vše orestujeme a pak vložíme připravené vepřové kotetky, potřené ostřejší hořčicí, které zprudka opečeme na cibulovém základu z obou stran, aby se nám masíčko pěkně zatáhlo.
Krok 4: Podlijeme vývarem z kostí a dusíme do poloměkka.
Krok 5: Přidáme nadrobno nakrájenou kyselou okurku, můžeme (nemusíme) přidat i omyté zelené fazolky a zalijeme pro lepší a pikantnější chuť i částí nálevu z okurek. Zvolna vše dusíme ještě cca 5-8 minut a občas zamícháme.
Krok 6: Nakonec omáčku zahustíme záklechtkou z mouky a smetany (nebo vody), podle každého.
Krok 7: Podáváme s bylinkovým knedlíkem, s novým bramborem nebo s rýží.
Zveřejněno 27. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kotlety na smetaně s okurkami a fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBv2
Moje poznámka
Vepřové kotlety na smetaně s okurkami a fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBv2
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
veprova kotleta,
vepřová kotleta s knedlíkem,
vepřová kotleta recepty,
vepřová kotleta recept,
kotlety s fazolkami,
vepřova kotleta s fazolemi,
kotleta s knedlíkem,
recepty z vepřové kotlety,
vepřová kotleta na smetaně s rýží,
kotlety na smetaně,
kotleta s fazolkami,
vepřové s fazolkami na smetaně,
vepřové kotlety recepty,
vepřové kotlety,
recept na vepřové kotlety,
vepřové na smetaně,
kotlety na smetaně s knedlíkem,
kotleta na smetaně,
vepřová kotleta bez kosti recepty,
veprove maso s fazolkami na smetaně
Suroviny:
kotleta vepřová,
celer řapíkatý,
cibule,
salám suchý,
hořčice dijonská,
sůl,
pepř,
okurky sterilované,
fazolky zelené,
smetana na vaření,
mouka hladká,
kost
Komentáře (11)