Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce - CRISP

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 560 kJ /
373 kcal
Bílkoviny24,08 g
Tuky10,56 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy35,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák a zelí uvaříme, jak jsme zvyklí, ale spíš míň než do měkka, nebo na skus, mělo by to být tvrdší. Já ke květáku přidávám květ, sůl, pepř, zelí jsem jen osolila (se solí opatrně, počítala jsem už s Nivou, která je slaná dost). Krok 2: Rozložíme na vhodnou nádobu do mikrovlnky (já dala na Crisp talíř), neměla by to být vysoká vrstva. Pokropíme rozmíchaným vejcem s mlékem a zapneme funkci gratinování (zapékání) a vlníme 7 minut. Poklademe směs Nivou či jiným sýrem, přepneme na 500 W a vlníme dalších cca 15 minut. Přepneme na gril a necháme zhnědnout povrch – asi 10 minutek. Musíme se řídit dle své mikrovlnky, určitě to půjde i v mikrovlnce bez těchto funkcí či v normální troubě. Jen začneme radši na nižším čase a hlídáme. A je dobré si zkušenosti s časem psát, pak už se orientujeme. ;-) Původně to bylo o tom, jak zlikvidovat zbylý vařený květák a zelí (měli jsme s kotletkami), ale výsledná chuť nás tak překvapila, že zařazuju na trvalé použití. ;-)

Zveřejněno 1. 7. 2012

Poznámka autorky spagetka

Všimněte si prosím, v čem jsem míchala vajíčko s mlékem;-), správně v topáckémm hrníčku z Kroměříže

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce - CRISP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8PX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce - CRISP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8PX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

rebeka: jéžíš, dík opraveno

špagi, už to čtu po několikáté a buď jsem slepá jak patrona nebo nevím.. v surovinách i v poznámce je zmíněno mléko + vejce.. v postupu chybí.. kdy a kam s ním:-?:-D

Díky všem :-K, zkuste, chuť je famozní!!!!!!!!!

Špagi, proč by ne, to může být fakt dobrý a ty máš 5.bod:yes:

Super!! To je fajné s tím hrníčkem Topreceptů!!:-):-)

Tak právě jsem dovezla z Mělnicka dva ohromné květáky, takové jsem ještě neviděla, tak, něco z toho musím krom smaženého, ještě vymyslet, dobrý návod od Tebe Špagi;-):-K

Špagi, to může být dobrůtka;-). Jen já bych použila jako hlavní fotku tu poslední nebo předposlední, ty vypadají pěkně;-).:yes:

Tématické fráze:
zapékání v mikrovlnce, květák recepty, gratinovany kvetak, gratinování květák, květák zelí, zapékaný květák se zelím, recepty květák a zelí, smazeny kvetak z mikrovlnky, zapeceny kvetak s nivou, zapekani kvetak, mikrovlnka zapékání, recept na květák, květák recept, zeli a květák, gratinovaný povrch pánvi, zapeceny kvetak se zelym, zapečený květák v troubě, pokrmy z květáku, recepty gratinování mikrovlnka, zapečené zelí akvěták

Suroviny:
květák, zelí, květ muškátový, sůl, pepř, koření, mléko, vejce, sýr niva

Přidat fotografie receptu