Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové závitky se zelím a omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 656 kJ /
874 kcal
Bílkoviny7,83 g
Tuky88,20 g
Vláknina2,69 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 2,67 g
Sůl6,82 g
Sacharidy10,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, posypeme solí, pepřem z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny a na jeden konec dáme trochu zelí. Poté začneme balit od té strany, kde je zelí, do závitku a převážeme nití. Krok 2: V tlakovém hrnci na oleji zpěníme cibuli, poté osmažíme závitky z obou stran. Zalijeme vodou, přidáme masox a sůl. Uzavřeme a vaříme asi 30 min. Krok 3: Závitky vyjmeme, uchováváme v teple. Omáčku přes cedník přecedíme ( aby tam neplavala cibule ), zalijeme smetanou, dle chuti dochutíme ( hořčice, sůl, pepř ) a dle potřeby ještě zahustíme. Hotovou omáčkou přelíváme závitky, podáváme s rýží. Varianta: Cibuli v omáčce rozmixujeme, zahustí nám ji.

Zveřejněno 2. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky se zelím a omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L0Rr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky se zelím a omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L0Rr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dobrá kombinace surovin:-p+9:yes:Druhá varianta s rozmixovanou cibulí chutná i mě:-p

Jé to se mi líbí :-p:yes:

Taky dělám maso plněné kysaným zelím ale jenom se šťávou, tohle nemusí být vůbec špatný, jednou to určitě vyzkouším.:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Bezvadná omáčka, líbí se mi kombinace maso-plněné zelím, už jsem takového něco dělala s kysaným;-). Ale ta majda nemá chybu!!:-p

Tématické fráze:
vepřové závitky plněné zelím, vepřové závitky, vepřové závitky se zelím, omáčka se zelím, vepřové závitky se zelím a smetanou, vepřové závitky se zelím a slaninou, omáčky se zelím, závitky se zelím, znojemská omáčka z vepřového, vepřové závitky s omáčkou, vepřové závitky plněné kysaným zelím, závitky z vepřového vepřového masa, vepřové závitky se zelím v omacce, vepřové se zelim, plněné vepřové závitky, recept na vepřový závitek se zelím, veprové maso plněné zelím, recepty s kysaným zelím, maso plněné kyselým zelím a omáčkou, vepřové maso plněné kysaným zelím s omáčkou

Suroviny:
kýta vepřová, slanina anglická, zelí sterilované, hořčice, sůl, pepř, masox, cibule, olej, smetana ke šlehání, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu