Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třízeleninová polévka, i pro začátečníky

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie436 kJ /
104 kcal
Bílkoviny4,19 g
Tuky0,49 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy19,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce si dáme vařit fazole. Do mísy si nakrájíme zelí na proužky, kedlubnu a bramboru na čtverečky, jarní cibulku bílou část a pórek na kolečka. Krok 2: V druhém hrnci si uděláme jíšku z tuku a mouky na světlou barvu, zalijeme vodou, prošleháme a když začnou fazole měknout přidáme je do polévky i s vývarem, ve kterém se vařily a nakrájené zelí, přidáme zeleninový vývar, pepř a necháme vařit. Krok 3: Po 15 minutách, přidáme kedlubnu, brambory, bílou část cibulky, pórek a vaříme dokud nejsou všechny suroviny měkké, dosolíme a do hotové polévky dáme nakrájenou zelenou část cibulky.

Zveřejněno 2. 7. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Potřebovala jsem dodělat zelí, než se bude kupovat nové a tak mě napadla tato polévka. Je lehká, nic složitého a přitom je moc dobrá. Budu ráda, když jí vyzkoušíte!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třízeleninová polévka, i pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpRx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třízeleninová polévka, i pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpRx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Opravdu hezká svěží polévečka:-p+5:yes:A jak píše Colombo vážně má krásnou barvičku:-K

Fazole? Tak to určitě musím vyzkoušet. Milujeme fazole. :-p

Jo, proč ne :-p:yes:

Krásná barva;-);-);-)

Tématické fráze:
polévka se svěžím zelí, polévka se svěžím zelí, recepty pro začátečníky, lehka polevka pro začátečníky, polévka z hotového zelí, jak uvarit hlavkove zeli vice porci

Suroviny:
fazole bílé malé, kedlubna, zelí hlávkové, brambory, vývar zeleninový, mouka hladká, jíška, cibulka jarní, pórek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu