Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 266 kJ /
2 693 kcal
Bílkoviny51,59 g
Tuky183,77 g
Vláknina39,14 g
Cholesterol 606 mg
Sodík 7,44 g
Sůl18,38 g
Sacharidy189,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nastrouhejte brambory do misky a nechte chvilku odstát. Slijte polovinu vody a zamíchejte vejce, osolte, přidejte pepř a mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Krok 2: A teď ta finta. Do kastrolu s vařící osolenou vodou dělejte z těsta lžící velké noky asi jako polovina vajíčka. Uvařené poznáte, jak vyplavou, tak přidejte 5 minut a je hotovo. Vyberte postupně sítem a omaštěte sádlem. Krok 3: Zelí uvařte opravdu jenom s trochou cukru. Slaninu opečte s cibulkou na přelití. Maso nakrájejte na plátky a dejte zvlášť na talíř strapačky, zelí a maso. Strapačky přelijte cibulkou se slaninou.

Zveřejněno 5. 7. 2012

Poznámka autora jan.alois

Rebečko přidej foto pokud máš. Jinak může přidati kdokoliv.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2v8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2v8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Strapačky miluju

Marie Švarcová 26. 8. 2017 19:03
u nás jsou oblíbené v každé podobě , tahle jsou i krásné :yes::yes::yes::-K

:-K:-Kkrasavica střapačka:yes::yes:skvělá kombinace ....zelí a uzené a k tomu ty knedlíčky:-p:-p:-p

Prostě u nás chlupačky.

To byla bašta:-p:yes:.

To vypadá dost jedle, určitě vyzkouším, v mražáku mám kus uzenýho boku;-).

jan.alois::-8:-D:-D:-D ale pošmákli jsme si:-p díky za recept:-):yes:

rebeka:Díky za pěkné fotečky. Vím komu svěřovat zodpovědné úkoly. :-K

jan.alois: co jsem slíbila, to jsem splnila;-):-D
pochutnali jsme si velice, nacpali si bříška, spláchli to plzeňskou 12tkou;-):-p
dělala jsem přesně podle rcp, systém přiměřeně, přiměřeně je zde namístě:-8:-D;-):yes:
vytasila jsem zelí z bečky, překrájela, přidala bobek a nové koření, trochu soli a cukr.. jak píšeš;-)a domácí uzená krkovička se jen rozsýpala:-8:-8:-p:-p
akorát.. to bych nebyla já, abych něco nezmastila.. měla jsem máo vody a ňoky, jak jim miláček říkal, nechtěly plavat, mršky:-//:-D
takže, pokud budete někdo dělat, což doporučuju:yes:, dejte na vaření střapaček hoooodně vody.. a ještě víc:-8:-D

jan.alois: no, nedělej si nadějm já taky nejsem žádný profík.. a taky to můžu zmastit.. kapiš to:-O:-?:-D:-D:-D

rebeka: Ty vyfotíš a přidáš. Já neumím fotit:-*:-D

zítra asi spáchám;-) jestli to klapne, máš tam mít foto;-):-D

Bibinka: Bibi ,když jsou jenom ze syrových brambor a jsou velké tak tomu naše babička říkávala bosáky. A pokud byli půl vařených a půl syrovích ,tak to byli chlupaté knedle.

jan.alois: Álois, pod tímto jménem to neznám, neb v Jižních čechách se tomu říká- Halušky;-) a dělám je také větší, aby jedna byla jako sousto a taky lžící je hážu do osolené vody;-) Patří to u nás k nej...receptům a proto dávám 5.bod:yes:

jan.alois: udělám, dlouho jsme je neměli, ale až po neděli, dřív to nestihnu:-// nevadí:-8:-?;-):-D

Tématické fráze:
moravské střapačky, noky se zelím a uzeným, bosáky se zelím, chlupačky s uzeným, domácí strapačky, střapačky se zelím, bosáky s uzeným, chlupačky se zelím, noky s uzeným a zelím, střapačky z vařených brambor, bosáky od babičky, strapace se zelim, střapačka, chlupacky s uzenym a zelim, recept na chlupate knedlíky strapace, chlupačky s uzeným masem, strapačky, strapacky recept, chlupačky videorecept, co jsou strapačky

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, mouka hladká, vejce, sádlo, cukr, sůl, pepř, cibule, slanina, maso uzené, zelí kysané

Přidat fotografie receptu