Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky alias karburátory :o)

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tabita

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozděláme na růžičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem do měkka. Vodu z květáku si slijeme a můžeme použít na zeleninovou polévku. Krok 2: Zároveň si uvařímě v trošce vody jáhličky. Krok 3: Uvařené růžičky květáku nasekáme nožem na malé kousky a dáme do velké mísy. Krok 4: Přidáme jedno až dvě vejce (podle potřeby), přisypeme strouhanku, osolíme opepříme, přidáme koření - majoránku, kmín a muškátový květ nebo oříšek (pokud máme, nemusí být). Krok 5: Pak si očistíme mrkev, celer, petržel a nastrouháme na jemno na struhadle a přidáme ke květáku. Krok 6: Cibuli nakrájíme na drobno na kostičky a nasekáme cibulovou a petrželovou nať. Krok 7: Vše smícháme a podle potřeby přisypáváme strouhanku, aby se nám udělala dobře tvarovatelná hmota. Krok 8: Ze směsi tvarujeme karbanátky (já dělám radši teňounké, ale pro dietnější variantu si udělejte karbanátky vyšší - nenasákně tam tolik oleje). Krok 9: Karbanátky obalíme ve strouhance a smažíme ve friťáku nebou na pánvičce z obou stran dozlatova. Doporučuji olivový olej, i když je podstatně dražší. Je to jediný omastek, který obsahuje tolik vzácných látek a živin a po kterém se netloustne a je vhodný i pro alergiky.

Zveřejněno 12. 7. 2012

Poznámka autora Tabita

Doporučuji smažit na pánvičce na olivovém oleji, i když je podstatně dražší. Je to jediný omastek, který obsahuje tolik vzácných látek a živin a po kterém se netloustne a je vhodný i pro alergiky.

Příloha jsou nejlepší brambory a zeleninová obloha.

Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky alias karburátory :o)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y7vE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky alias karburátory :o)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y7vE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Děkuju za krásné fotečky :o)

Uvažovala som, čo so zvyšným karfiolom a prišiel recept :yes::yes::yes: Veľmi dobré, časť som si zmrazila, prehnala som to s množstvom :-D;-)

Dominikap0 děkuji za upřesnění :o) Souhlasím s Vámi, na panenském olivovém oleji bych taky určitě nesmažila, stačí úplně ten levnější.

pozor, olivový olej je sice zdravý a obsahuje podstatné látky, ale pokud ho tepelně neupravíte...tim se ztrácví veškeré jeho plus, takže pokud to děláte jen kvůli tomu, jsou to v podstate vyhozené peníze..proto na vaření ten levnější oliváč z druhého lisování...i když já ho teda taky použivám na vaření, ale spíš kvůli chuti

Je zde obsaženo snad vše, co je zdravé a proto to musí být moc dobré:-p Na olivovém oleji dělám všechno. Zvykla jsem si.:-)

Tématické fráze:
nejlepší karbanátky, karbanátky recept, kořenova petržel karbanátky, karbenatky na olivovem oleji, karbanátky z petržele kořenové, nejlepší karbenátky z vepřového a zeleninou

Suroviny:
květák, jáhly, cibule, vejce, strouhanka, mrkev, celer, petržel, pastiňák, květ muškátový, sůl, pepř, majoránka, kmín celý, olej

Přidat fotografie receptu