Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bratislavská buchta

Pokud se řadíte mezi milovníky vláčných moučníků, jste tu správně. Bratislavská buchta je prolitá pudinkem a zakysaná smetana jí dodává svěží chuť. Na řezu vypadá opravdu skvěle a díky skořici i nádherně voní.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Super MAMA

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby tuhnutí

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 628 kJ /
3 974 kcal
Bílkoviny94,56 g
Tuky156,92 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 710 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy536,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Vejce, vanilkový a krystalový cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku promíchanou s práškem do pečiva a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě části. Krok 3: První část těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao, rozmícháme a vlijeme cik-cak mezi světlé těsto. Krok 4: Pudink uvaříme dle návodu, horký vlijeme opět cik-cak na těsta a dáme péct. Pečeme těsta zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá. Krok 5: Zakysané smetany rozmícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a nalijeme je na upečený horký koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem a nakonec dáme vychladnout do lednice.

TIP: Pět tipů, jak správně upéct moučník

Zveřejněno 12. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavská buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1VY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavská buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1VY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Bratislavskou buchtu jsem neznala takže děkuji moc za receptík. Měla u nás velký úspěch tak budu dělat podruhé <3

Takové to buchty u nás letí, hlavně syn má rád pudinkové. Moc dobré.:-)

Pecička :yes: Zakysanou smetanu jsem měla 36% tuku :-8, promíchanou s jednou smetanou na šlehání <3
Nedietní, nicméně žravé :-Q

Výborná a rychlá buchta. I dětem velice chutnala a to jsou velmi vybíravé. Přidávám do oblíbených. :yes:

Dala som 2x puding čokoládový a smotanu tiež viac - 850 g, na vrch kakao...

Vžborná <3,dávám bodík :-K:yes:

Vynikající buchta, budu péct častěji. Všem moc chutnalo.:yes:

Těsto se mi zdrclo :-( nevím, kde se stala chyba... jinak moc dobré :D :yes:

Super MAMA: buchtu jsem upekla přesně podle tvého receptu, jen cukru do těsta jsem dala 180 gr., dobu a i ntenzitu pečení jsem také zkrátila, byla by asi hodně vysušená, ale jinak to bude mňamka, je prima odležená.
Dovolila jsem si přidat ti sem dvě fotečky, snad nebudou vadit...;-) a bodík:yes:

Před pečením posypte buchtu pokrájeným ovocem a máte tisící první recept,je jich tu opravdu hodně,ale je moc dobrá tentokrát byla s jahodama a vychlazená osvěží

Tématické fráze:
buchta, bratislavská buchta, buchta z hodně vajec, buchta bez cukru, bratislavska buchta recept, buchty, buchty bez cukru, buchta ze dvou vajec, svěží buchta, jak dlouho péct buchtu, jak dlouho se pečou buchty, buchty s kypřícím práškem, doba pečení buchty, recept na bratislavskou buchtu, buchty s práškem do pečiva, buchta bez vajec, buchta s hodne vajec, recept na buchty, buchta rozbouřené moře, peceme buchty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, cukr vanilkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, smetana zakysaná, cukr moučkový, cukr skořice, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu