Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konfitovaná hovězí líčka

Hovězí líčka na červeném víně jsou jednou z největších delikates. Libové maso z líček je ještě jemnější než hovězí kližka, má výraznou chuť a je šťavnaté. Neexistuje lepší maso na dušení. Dušená líčka se zeleninou vás nadchnou.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 320 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 300 min 5 hod. a více

320 min (20 min příprava + 300 min tepelná úprava, 5 hod. a více)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 429 kJ /
1 537 kcal
Bílkoviny230,33 g
Tuky15,47 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 832 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy32,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Líčka nakrájejte na čtvrtiny, vzniknou tak čtverce cca 4 x 4 cm. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a na lžíci rozpáleného sádla zprudka ze všech stran opečte. Opečené maso odložte do vyššího rendlíku. Poté k masu slijte výpeček z pánve, přidejte zbytek sádla, hovězí vývar a vína tolik, aby bylo maso zcela ponořeno. Nahoru dejte otrhaný tymián, asi tak dvě větvičky. Krok 2: Vložte do trouby, předehřáté na 100 st. a nechejte konfitovat cca 4 hodiny, až je maso zcela měkké. Krok 3: Mezitím, co se maso konfituje překrájejte očištěnou mrkev na tenká půl nebo kolečka, záleží na velikosti mrkve. Na podobně tenké kousky nakrájejte rovněž celer a na pánvi s kapkou oleje nebo sádla zeleninu orestujte. Přidejte pár lžic výpeku, který vznikl při konfitování, trochu vína a chvilku duste. Krok 4: Výpeku po konfitování by mělo být cca 300 ml. Během přípravy se sádlo, které je převážně tvořeno vodou, spolu s ostatními tekutinami odpaří. Pokud máte tekutiny více, zredukujte její množství na plotýnce jednoduše... vařením. Krok 5: Rendlík vyjměte z trouby, přemístěte na sporák, k masu přidejte podušenou zeleninu a spolu ještě krátce povařte. Sos by měl mít lehce nakyslou chuť, pokud je třeba, přidejte ještě trochu vína, dosolte dle potřeby. A můžete servírovat. S bramborovou kaší je to nejlepší.

TIP: Hovězí přední maso - rozdělení a použití

Zveřejněno 15. 7. 2012

Poznámka autorky rebeka

Recept jsem si našla na NETu a tímto děkuji panu šéfkuchaři z restaurace od Potrefené husy Lukáši Vrbovskému.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konfitovaná hovězí líčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBWN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konfitovaná hovězí líčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBWN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Ahoj,.... seženu je za 89,- :-D :-D :-D :-D

vlastaszokeova: dej si do vyhledavače líčka, těch receptů je tu už hodně a na různé způsoby a mrkni i na přidané podobné recepty ;-)

Zrovna dneska jsem je poprvé viděla u nás v marketu, tak jsem je koupila, ale nevím, co s nimi,víno pod maso nemám ráda, ještě zkusím něco najít.www.toprecepty.cz

Výborný recept, který předávám dále, fakt paráda. Sama tedy ještě přidávám dva stroužky česneku... u každého tím slavím úspěch. Doporučuji vyzkoušet....

V Nymburce včera za 119,- :-*

Nevím odkud kdo jste, ale já jsem viděla líčka v prodejně masa, která je před kasami v prodejně Lidlu v Čestlicích (u Prahy). Měli je běžně vystavené, žádná podpultovka :-) Recept vypadá výborně.:yes: Vokina

Na hovězí líčka jsem ještě nenarazila:-O:-))Jen vepřová:-)Receptík na dobrou baštu se mi líbí:-K+19:yes::-p

Hezký recept:yes:Líčka miluju a je mi jedno jestli jsou hovězí nebo vepřové, hlavně když jsou dobře udělané;-)

Blahopřeji - je to nádherná dobrota;-);-);-):-K

Rebí, máš to moc jedlé:-p Hovězí líčka jsem ještě nikdy nejedla:-8 a nikdy jsem je ani v obchodě neviděla. Musím se na ně u řezníka zeptat;-)Moc hezká inspirace:-K:yes:

magdalenka: vyhodila jsem.. na tvou radu;-):-D:-D ta vepřová:-8;-)

tejaja: Terízku, držela jsem se přesně původního receptu, nebylo to moc mastné, tak akorát;-)
moc všem děkuju za shlédnutí receptu a hezké komentáře:-):-K

tady zase někdo řádil musí to být náramná dobrota:-p jen sehnat ta líčka:-S:yes::yes:+16

:-O:yes::yes::-p

Nadi nikdy jsem to nejedla a neumím si chuť představit,ale vypadají božsky.:yes::yes:

Nadi, vyhoď z podobných tie "vepřové líčka", je predsa rozdiel medzi hovädzím a bravčovým mäsom...:-))

Tématické fráze:
jak se připravují hovězí líčka, recept na nejlepší hovězí líčka, hovězí líčka, hovezi licka recepty, recepty na hovězí líčka, hovezi licka recept, jak se pripravit hovezi licka, recept na hovězí líčka, jak připravit hovězí líčka, příprava hovězích líček, konfitované hovězí maso, konfitování masa, recept lička, nejlepší recept na hovězí líčka, recepty hovězí líčka, recept hovězí líčka, líčka recept, konfitovaná vepřová líčka, konfitovana zelenina, nejlepší hovězí líčka

Suroviny:
líčka hovězí, mrkev, celer, sádlo, víno červené, vývar hovězí, sůl, pepř mletý, tymián čerstvý

Přidat fotografie receptu