Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Angreštová omáčka pro milovníky angreštu

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 982 kJ /
713 kcal
Bílkoviny11,87 g
Tuky40,80 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 125 mg
Sodík 144 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy66,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Angrešt obereme, očistíme, propláchneme. Z másla a mouky uděláme zlatou jíšku, zředíme vodou na hustší směs, osolíme, opepříme, ze začátku opatrně a přidáme angrešt. Prováříme cca 18 minut. Krok 2: Rozmixujeme či přecedíme, zalijeme kyselou smetanou ale už odstavíme z plotny. Krok 3: Podáváme k vařenému masu, nejlépe hovězímu, lze i vepřové či uzené. Jako příloha bramborové šišky nebo nočky, i kolínka. Přelévaly se s ní placky, vdolky apod.

Zveřejněno 18. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštová omáčka pro milovníky angreštu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLjL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštová omáčka pro milovníky angreštu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLjL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

tejaja: terízku moc děkuju za vyzkoušení a za fotečku :-K:-K:yes::yes:

Robila som omáčku z miešaného egreša ( zelený + červený ), takže omáčka má trocha inú farbu, ale zase odtieňom výborne ladila s údeným mäsom.:-D:-D:-D Páčilo sa mi, že je mixovaná, u nás sa robí nemixovaná, a to mi veľmi nechutí. Dala som podľa receptu kyslú smotanu, ale nabudúce dám sladkú, pretože omáčka bola príliš kyslá. Dochutila som ju štipkou cukru a potom bola vynikajúca. :yes:;-)

ariel-kočka: Já netvrdím, že nemůžeš dát sladkou smetanu, já dala recept, jak ho dělám po svých předcích a ti dávali jen kyselou - uvádím zdroj - RODINNOU KUCHAŘKU, ne žádnou Vojvodinskou, pochybuji, že ji naši vůbec znali - jinak bych ji zdědila, mám jiných kuchařek po nich dost, tož asi tak ;-);-);-). Ale vyzkouším i se sladkou, nebráním se novým věcem ;-):-p

ariel-kočka 23. 7. 2013 15:42
aby sa nám pôvodný recept nevytratil do stratena,
egrešová - angreštová omáčka sa podla povodnej receptúry z rokov 1848 - 1967..Vojvodinská kuchárka, zalieva sladkou 10% smotanou,cca 3 dl, nikdy kyslou .., má to celkom inú chuť vo výsledku , všetko ostatné sedí .

Frantiska: jak píšu v závěru - nečastěji k vařenému masu a bramborové šišky nebo noky. Ale babička s tím občas polévala i placky nebo vdolky

zajimavy recept, co pisou v kucharce jako prilohu? neumim si zadnou predstavit :) doufam, ze si ho zapamatuji do leta, moc me laka zjistit, jak to chutna

Tuto fotku nechám odstranit. Absolutně nevypadá tak, jak by měla vypadat omáčka z přezrálého angreštu. Fotografie neodpovídá receptu.

Děkuju vám :-K a udělejte ;-);-)

:yes:

To vůbec nemusí být špatné, mně by to asi nejvíce chutnalo k hovězímu masu ;-):-K:yes:+

Podobně dělávala k vařenému hovězímu moje babička, jen nepoužívala kefír, ale bílé víno.+4

Špagetko tu krásně navinulou chuť si dovedu docela představit:-p+3:yes:Ale tady je už po angreštu:-/

U nás doma sa kedysi varili ovocné polievky aj omáčky celé leto...(egreše, ríbezle, čerešne, jablká, slivky...)
takže :yes:

To vůbec neznám, ale nemusí to být špatné, bohužel už angrešt nemám, ráda zkouším recepty které neznám, tak snad příští rok pokud tady budu. Uložila jsem si ho.:-p:yes:

Tématické fráze:
angrešt recepty, recepty z angreštu, angreštové chutney, angreštové víno recept, egrešová omáčka, angreštová omáčka k masu, recept z angreštu, angreštová omáčka sladká, angreštové víno, chutney z angreštu, placka z angreštu, knedlíky s angreštovou omáčkou, maso na angrestu, angreštová marmeláda jako od babičky recepty, agrešt bez cukru, recepty na angrešt, chutney angrest, angrestu ve vino, angrešt jako okurky, angrešt recepty bez cukru

Suroviny:
angrešt, máslo, mouka hladká, podmáslí, sůl, cukr, pepř

Přidat fotografie receptu