Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 767 kJ /
900 kcal
Bílkoviny108,03 g
Tuky19,61 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 780 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy63,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si nejříve vepřová játra. Očistíme je od blanek a tuku. Krok 2: Omyjeme je a důkladně papírovýma utěrkama pak i osušíme. Pokrájíme na plátky a naložíme na cca 2 hodiny do směsi z hořčice, pokrájené zelené natě z jarní cibulky a ostřejší maďarské paprikové pasty. Krok 3: Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme, sloupneme a pokrájíme na kostičky. Červenou papriku a kapustu omyjeme a pokrájíme na nudličky. Krok 4: Slaninu a cibuli také pokrájíme na kostičky a necháme na malém množství oleje spolu s pokrájenou cibulkou lehce orestovat. Přisypeme trochu sypké červené papriky a vložíme do tohoto připraveného základu naložené plátky jater. Krok 5: Zprudka je orestujeme, aby se nám pěkně zatáhla. Krok 6: Přidáme pokrájená rajčátka, na vyvaření libeček, pokrájenou červenou papriku, pokrájený řapíkatý celer a vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka pod poklicí ve vlastní šťávě po dobu cca 15 – 20 minut. Krok 7: Poté přisypeme pokrájenou kapustu a ještě dusíme cca 8 minut. Krok 8: Mezitím si rozmícháme hladkou mouku s vychladlým vývarem a vlijeme ji podušeným játrům a k zelenině. Povaříme asi 5 minut. Krok 9: Dochutíme solí, pepřem. Podáváme s těstovinami, nebo rýží, podle každého. Zdobíme petrželkou.

Zveřejněno 19. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8mr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8mr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Děkuji za milé komentáře:-K

Jak já bych si dala!! Zajímavá kombinace:-p

Někdo zprudka restuje;-)někdo(já)zprudka polyká:-)):-pKombinace játra-kapusta je mi také zcela neznámá:-8ale moc se mi líbí:-p+5:yes::-K

Tak další parádička, s chutí bych si dala. :yes::yes:

Ta kapusta se tam hodí, není v jídle až moc výrazná a je to s tím zase jiné. Ještě jsem tam přidala asi 2 stonky řapíku:-K

tak to je dost zajmavá skladba ingrediencí proč ne zkusit se má všechno;-):yes::yes:+2

tak játra jsem dělala s kde čím, ale s kapustou ještě ne.. hmmm, zajímavé;-):-):yes::yes: krásný sosík:-p:-p;-):-)

Tématické fráze:
jatra na cibuli se zeleninou, veprove jatra recepty, vepřová játra, kuřecí játra kapusta, kuřecí játra,kapusta, kuřecí játra s kapustou, recepty z vepřových jater, dietní vepřová játra, vepřová játra na cibulce a zeleninou, recept na dietní úpravu vepřových jater, recept na jatra s kapustpu, veprova jatra na jarni cibulce, zapecená játra s kapustou, játra na cibulce s kapustou, jatra na platky se zeleninou, jatra skapustou, zeleninové recepty s kapustou, recept na vepřová játra na cibulce se zeleninou, játra na červené paprice, sypka jatra

Suroviny:
slanina anglická, játra vepřová, cibule, rajče cherry, kapusta, celer řapíkatý, paprika čerstvá červená, pasta papriková, paprika sušená sladká, hořčice, sůl, pepř, libeček, nať z jarních cibulek, mouka hladká, olej, kost

Přidat fotografie receptu