Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdíčko v zeleninové "omáčce" z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 694 kJ /
2 795 kcal
Bílkoviny164,12 g
Tuky221,24 g
Vláknina17,24 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 4,16 g
Sůl10,70 g
Sacharidy32,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdíčka zbavíme krvavých usedlin, dobře opláchneme a nakrájíme na silnější plátky. Krok 2: Špek nakrájíme na drobnější kostičky, dva stroužky česneku prolisujeme a odložíme stranou. Zbývající stroužky nakrájíme na plátky, cibuli na jemné půlměsíčky, papriku a cuketu na větší kousky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, odstraníme slupku a také nakrájíme na větší kousky. Krok 3: Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 2 minutky osmahnout špek, přidáme cibuli a plátky česneku a restujeme do zavadnutí cca 4 minuty. Poté odhrneme ke straně hrnce, vložíme plátky srdíček a necháme po obou stranách zatáhnout. Krok 4: Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, koření, případně stonky libečku a 350ml vařící vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a na mírném plameni od doby varu vaříme 40 minut. Krok 5: Měkké plátky masa a kuličky nového koření z hrnce vybereme, šťávu rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme prolisovaný česnek, dle potřeby dochutíme solí, pepřem a maso vložíme nazpět. Necháme prohřát a podáváme například s rýží. Hodí se i těstoviny, nebo knedlík.

Zveřejněno 19. 7. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Hotová omáčka se může různě dochucovat-smetanou sladkou, nebo zakysanou. Lze přidat hořčici, nebo před dokončením provařit s rajčatovým protlakem.Vlastní fantazii a chutím se meze nekladou:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdíčko v zeleninové "omáčce" z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBpN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdíčko v zeleninové "omáčce" z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBpN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

rozmarynaH:za pozdravení i hodnocení děkuji;-):-))
Všem ostatním také:-):-K

Aničko, vepřová srdíčka jsou moc dobrá. Na zelenině jsem je ještě nezkoušela, ale dělám z nich guláš, dáváme je do sulcu, do směsí. Dost variabilní surovina. Příště zkusím na zelenině a tobě posílám,kromě pozdravu i 6. bodík:-K:yes:

... srdíčková rodinka, jako u nás ;-);-);-):-K

Restujeme, zkoušíme, paráda, srdíčka mám moc ráda:-K;-):yes:

rebeka:pak nahoď;-)tady ocásky nemamo:-p:-D:-D

Anna Kocikova: díky.. já tak nějak podobně udělám z vepřových oásků:-8:-D:-D:-D:-D

rebeka:Rebuš,myslím,že takto se dá připravit ze všech druhů masíka:-p(divočinu bych ale nekazila;-):-D)U nás vnitřnosti můžeme všichni:-pale také moc často s něma papéna neprudím:-))
Díky děvčata:-)):-K

a šlo by to, tuším, i z vepřového, ne;-):-? vypadá to mocinky jedle, ale u nás, kromě ledvinek a jatýrek, vnitřnosti moc nejdou:-S

Ann to vypadá velice jedle a ta šťávička:yes::yes:+2

Jů srdíčko, to můžu, posílám bodík:yes::yes:

Tématické fráze:
veprova srdicka, recept na vepřová srdíčka, vepřové srdicko, vepřove srdicka, veprovy srdicko recepty, vepřové srdíčko recept, vepřové srdíčko recepty, omacka se srdickem, vepřové srdce v papiňáku, omacka z veprovych srdicek, vepřové s omáčkou, recepty z veprovych srdicek, recept na vepřové srdíčko, vepřová omáčka, vepřové na zelenině, omáčka z papiňáku, omáčka z vepřového srdicka, srdicko na zelenině, recept na vepřove srdíčka, recept z vepřových srdíček

Suroviny:
srdce vepřové, špek valašský, cuketa, cibule, česnek, paprika čerstvá bílá, rajče, koření nové koření, sůl, pepř mletý, libeček, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu