Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z jednoho hrnce

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 342 kJ /
1 994 kcal
Bílkoviny38,44 g
Tuky5,95 g
Vláknina25,99 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 928 mg
Sůl2,57 g
Sacharidy434,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe je použít titanový hrnec, průměr 24cm nebo obdobný s nepřilnavou úpravou. Předem vyjmeme potřebné množství zeleniny a smaženici z mrazáku. Krok 2: Čtvrtky rozřízneme v kloubu na poloviny, vložíme do hrnce a zalijeme vřící vodou - trošku nad úroveň masa. Přidáme bujony, pepř, nožem rozmáčknutý česnek a pozvolna vaříme do změknutí(30 minut). Krok 3: Vyjmeme měkké maso na prkénko a necháme stydnout. Hořák (plotýnku) nevypínáme a do vývaru vsypeme rýži, kari, čubricu a na tenké kolečka pokrájené cibulky. Po uvedení znovu do varu vaříme 10-12 minut a odhrnutím rýže zkontrolujeme hladinu vývaru (rychle se vsakuje). Pokud je vsáknutý, přilijeme 2dl(sklenku) vody a vaříme ještě 5 minut. Krok 4: Poté přidáme zeleninu a rozmrazené houby. Promícháme a po 10 minutách by měla být rýže měkká. Přidáme jen obrané a na menší kousky nakrájené maso, opatrně promícháme (nejlépe teflonovou větší lžící), aby se maso nerozpadlo na kaši a prohřejeme. Rizoto je dostatečně mastné i slané.

Zveřejněno 20. 7. 2012

Poznámka autora Tom Beyk

Malá obměna: můžeme začít tak, že zpěníme na 2PL másla střední cibuli, na tom osmahneme z obou stran porce masa, zalijeme vřící vodou...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8rj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8rj

Marie

Komentáře (9)

Také dělám takové rizoto,vše do jednoho hrnce jen občas promíchnu a je to hotovo.

Krásná fotka výtečného rizota:yes:

Pěkné rizoto, musím někdy udělat:-p:yes:

moc hezké rizotko:-):-K:yes: akorát bych tu 2. fotku dala jako hlavní;-):-)

Vše v jednom hrnci mám ráda:yes:

Tome vítej:-K:-K:-Krizoto mám moc ráda;-)a to tvoje vypadá také dobře:yes:

Bibinka:
Díky za přivítání a bod.

:yes::yes:

Tome, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tady s náma líbilo.
S rizotem nikoho neurazíš, i když je jich tu dost, vždycky se najde nějaká odlišnost. Dávám ti na uvítanou 1.bod:yes:

Tématické fráze:
recepty z jednoho hrnce, rizoto v jednom hrnci, vše z jednoho hrnce, recept z jednoho hrnce, mail nuama.org loc:cz, rizoto v hrnci, vaříme v jednom hrnci, rizoto v pekáči, mastne rizoto, vaříme z jednoho hrnce, vařime v jednom hrnci recepty, rizoto z jednoho pekáče, z jednoho hrnce, rýže z jednoho hrnce, rizoto z pekace, vaříme v jednom hrnci, vaříme v jednom, vše do jednoho jednoho hrnce recepty, varine v jednom hrnci recepty, recepty vaříme z jednoho hrnce

Suroviny:
kuře čtvrtky, rýže kulatozrnná, cibulka jarní, česnek, bujón zeleninový, směs zeleninová mražená, smaženice, pepř bílý, čubrica, koření kari, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu