Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 592 kJ /
380 kcal
Bílkoviny15,56 g
Tuky8,90 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy40,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou červenou řepu vcelku, nebo jen rozpůlenou, uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Omyjeme lilek a zeleninu. Krok 2: Lilek oloupeme, pokrájíme na kolečka o síle asi 0,5 cm, uložíme na větší talíř, posolíme a necháme „vypotit“. Krok 3: Napůl uvařenou řepu vyjmeme a pokrájíme na kusy (můžeme i ozdobným nožem). Krok 4: Na olej dáme do většího hrnce zesklovatět cibuli a k ní přidáme osmažit pokrájenou kořenovou zeleninu a rajčata. Krok 5: Vše zalijeme vývarem z řepy, přidáme estragon a kousek fenyklové nati, (nemáme-li dáme snítku libečku). Vaříme do měkka a na konci vaření vsypeme na nudličky pokrájenou uvařenou řepu na prohřátí. Krok 6: Vypocený lilek vymačkáme a důkladně vysušíme v ubrousku nebo v čisté utěrce. Krok 7: Plátky lilku máčíme v těstíčku z vejce, mouky, vína a špetky soli a vkládáme do rozpáleného oleje na pánev. Osmažené placičky dáme na talířích do polévky jako vložku. Krok 8: Uprostřed talíře lžičkou upravíme kopeček kysané smetany.

Zveřejněno 22. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q642

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q642

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tak to vypadá skvěle! Řepu mám moc ráda a všechnu tu ostatní zeleninu taky - díky za zajímavý recept :-)

vseumel::-D:-D:-D:yes::yes:
mě spíš zajímá, kdy se tam přidá ta řepa.. v postupu nevidím.. nebo mám jít ráno na oční:-O:-?:-8:-D:-D

To nemusí být vůbec špatné. Na první pohled je na fotce vidět jen židle. Tak jsem si říkala, že by někdo uvařil židli :-D!:yes:

Tématické fráze:
polévka z červené řepy a rajčat, polévka z červené řepy, nať z červené řepy, polévka z červ.řepy, polévka z červ. řepy, červená řepa nať, nať červené řepy, polévka z červ.řepy, červená řepa a lilek, polévka z nati repy, lilek a cervena repa, oční řepy, oční řepy, červená řepa ňať recepty, polévka z červé řepy, řepa červenáčerve, pečený lilek a červené řepy, recepty-červený řepa, lilek, červena řepa. nať recepty, nať od cervene repy

Suroviny:
řepa červená, voda, voda, cibule, zelenina kořenová, rajče loupané, olej, sůl, pepř mletý, fenyklová nať, estragon, smetana kysaná, lilek, vejce, mouka hladká, víno bílé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu