Zavařené václavky
Nebojte se pařezovitých hub a vyzkoušejte václavky. Tyhle nejedlé houby se po tepelné úpravě stávají jedlými a jsou opravdovou pochoutkou. Na sušení se příliš nehodí, ale do guláše zcela jistě ano. Nejvhodnější je ovšem zavařování ve sladkokyselém nálevu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 462 kJ / 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,84 g |
Tuky | 3,90 g |
Vláknina | 60,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 192 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 75,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné hlavičky václavek 3 minuty povaříme v osolené vodě.
Krok 2: Zeleninu očistíme. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, papriky na kousky.
Krok 3: Houby scedíme a spolu s cibulí, mrkví, paprikou a bobkovými listy naskládáme do čistých zavařovacích sklenic.
Krok 4: Deko připravíme podle návodu a nalijeme do připravených sklenic.
Krok 5: Hrdla sklenic otřeme a zavíčkujeme čistými víčky. Sterilizujeme 20 minut od bodu varu.
Zveřejněno 23. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařené václavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KzxR
Moje poznámka
Zavařené václavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KzxR
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 12 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 12 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 12 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 12 hodinami
Holandské řízky
Milades před 13 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 16 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 16 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 18 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 18 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 19 hodinami
Tématické fráze:
václavky,
vaclavky na kyselo,
jak zavarit vaclavky,
zavařené houby na kyselo,
houby václavky recepty,
václavka,
václavky recepty,
zaváření václavek,
houby na kyselo zavařené,
nalev na václavky,
recept na václavky,
václavky houby,
hřib vaclavka,
zavarene hriby,
hriby vaclavky,
václavka smrková recepty,
jak zavařit hřiby,
houba václavka,
zavařování vaclavek,
jak zavarit houby
Suroviny:
houby václavky,
paprika čerstvá červená,
mrkev,
cibule,
sůl,
bobkový list,
deko
Komentáře (14)