Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso se zeleninovou směsí

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sindel.b

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 582 kJ /
2 529 kcal
Bílkoviny511,13 g
Tuky36,12 g
Vláknina13,06 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 1,36 g
Sůl3,32 g
Sacharidy35,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naložit maso. Krok 2: Svařit vodu s masoxem. Krok 3: Spařit hl. zelí, i ho chvíli povařím, ale ne úplně do měkka! Krok 4: Do kastrolu - používám titan hranatý, naliji olivový olej, tolik, aby byl do 1/2 výšky kostek masa - maso se bude smažit, ne opékat. Nechám ho rozpálit a vkládám jednotlivé kostky naloženého kuřecího masa tak, aby se nespojily. Krátce smažím po jedné, pak po druhé straně a děrovanou naběračkou přendám do mísy. Až je všechno usmažené, do výpeku vhodím na kolečka česnek, pak papriku, orestuji, zaliji 1/2 dávky svař. masoxu, 1/2 dávky vína a pod pokličkou krátce podusím, až je paprika do poloměkka. Pak přidám koření Čína, spař. hláv. zelí, sojovou omáčku a opět pod pokličkou krátce prohřeju, vložím osmažené maso, promíchnu, prohřeju. Nakonec vložím cibuli na kolečka. Krok 5: Do zbylého vejce z naložení masa naliji druhou 1/2 masoxu, přidám asi 1 lžičku solamylu, promíchám a zaliji tím masovou směs. S vínem opatrněji, to přidávám podle chuti. Prohřívám a dochucuji sojovkou, kořením Čína, případně trochu Harmonie chuti nebo Podravkou. Krok 6: Úplně nakonec přidám nakrájený pórek, promíchnu, prohřeju a je hotovo. Jako přílohu samozřejmě rýži.

Zveřejněno 23. 7. 2012

Poznámka autorky sindel.b

Vypadá to dost složitě, více času zabere příprava zeleniny. Ale když je všechno připravené, samotná tepelná úprava jde rychle. Na dochucení můžete použít i své oblíbené koření, podle vaší chuti. Foto přidám dodatečně, asi za 2 dny.:-)))

KL = kávová lžička

PL = polévková lžíce

Důležité: hlavně na začátku nenalijte všechno naložené maso do rozp.oleje, vejce se srazí a bude to jak míchané vajíčko!!! Když dodržíte postup smažení, budete mít kostky masa hladké, klouzavé, jak to má být.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso se zeleninovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjEl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso se zeleninovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjEl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Na co magi polévkové koření a bujón? Nedá se třeba použít domácí vývar? :-//

Goldi:Tak to je mi líto, ale copak jste udělala z chybičku při přípravě a při dodržení postupu? :-? Je tam důležité odhadnout množství tekutiny a solamylu, aby z toho opravdu nebyla omáčka, ale aby to byla jen spojka mezi masem a zeleninou. Tak příště to bude lepší:yes:, jestli nějaké příště bude, že jo:-?

No, recept se mi podle rozpisu docela líbil a po přečtení komentářů jsem se tedy rozhodla, že to uvařím. Ale bohužel jídlo málem skončilo v záchodové míse :-( Připomíná to spíš,www.toprecepty.cz než kuřecí směs, omáčku na paprikách! :-//:no:

jarka skrobakova:já vím, že je to mňam, v sobotu budu dělat, vnučka to má moc ráda, že je to nejlepší Čína :-), ahoj, jsem ráda, že chutnalo

:yes::yes::-p:-K

aisha:díky za fotečku

Ruzne kureci smesi jsou u nas oblibene..tako byla take dobra..:yes::yes: Pouze jsem vynechala vino a zeli jsem dala cerstve (nesparene), vic nam tak chutna ;-). Pridala jsem fotky..

Jana Remkova:Foto dodám asi za 2 dny,protože mi něco zbylo, zavaxovala jsem to, tak až budu znovu otevírat, udělám foto.Vyzkoušej a uvidíš, jak je pokrm dobrý:-p

Velmi podrobně rozepsaný recept;-), škoda, že je bez fota. Moc se mi líbí;-):yes:

Tématické fráze:
kuřecí maso se zeleninou, jak naložit kuřecí maso na činu, kuřeci masová směs se zeleninou, uprava kuřecího masa, kuřecí maso na zelenině, směs z kuřecího masa, čína z kuřecího masa se zeleninou, naložení kuřecího masa na čínu, zeleninová směs s kuřecím masem, recepty kuřecí maso se zeleninou, jak naložit kuřecí maso, nalozeni kureciho masa, recepty z kuřecího masa, jak naložit čínu, zeleninová směs pod maso, příprava kuřecího masa, kuřecí masová směs, čína z kuřecího masa, maso se zeleninovou směsí, drůbeží masová směs se zeleninou

Suroviny:
prsa kuřecí, vejce, solamyl, koření čína, omáčka sojová, koření, olej olivový, fólie, cibule, zelí hlávkové, paprika čerstvá červená, pórek, česnek, masox, aperitiv, harmonie chuti, olej olivový

Přidat fotografie receptu