Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 540 kJ / 607 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,50 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 6,25 g |
Sůl | 15,50 g |
Sacharidy | 5,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso si nakrájíme na menší kostky nebo nasekáme v mixéru. Ochutíme podle nálady (já jsem dala decentně pouze sůl), špetku cukru a papriky, ale můžete si klidně přidat olivy, feferonky, pepř.
Krok 2: Dále přidáme několik lžic vody (jen tolik, kolik nám maso dovolí pojmout) a výslednou směs pár minut zpracováváme, aby se všechno správně prolnulo. Vzniklý polotovar zakryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce odležet minimálně 24 hodin.
Krok 3: Odpočaté maso pořádně napěchujeme do mikrotenového sáčku, pevně zavážeme a vložíme do uříznuté pet lahve. V hrnci přivedeme vodu k varu, potom plamen ztlumíme cca na poloviční výkon a „šunku“ do něj vložíme.
Krok 4: Nedáváme do vroucí vody, naopak se doporučuje vařit na velmi mírném plameni, prý stačí 1 hodina na 1 kg masa. Osobně jsem vařila 30 minut na stupeň 3 a poté nechala maso ještě chvíli dojít na plotně. Hotovou šunku necháme ještě několik hodin vychladnout, pak vyndáme z obalu a nakrájíme.
Zveřejněno 24. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá vepřová šunka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5rR
Moje poznámka
Jednoduchá vepřová šunka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5rR
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky III - cukroví
Panova před 22 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 31 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 36 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 53 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 53 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Francouzské brambory
Rinnes před 3 hodinami
Tématické fráze:
domácí dušená šunka ve folii,
vaření šunky,
šunka v pet lahvi,
domácí šunka ve střevě,
jak správně uvařit šunku,
jak uvarit sunku,
domácí šunka v pet lahvi,
šunka v tlačenkovém střevě,
jednoduchá domácí šunka,
vepřova šunka,
výroba domácí šunky,
domaci sunka v tlacenkovem streve,
jak spravně vařit šunku,
domácí šunka v tlačenkovém střevu,
jak správně uvařit domácí šunku,
domácí sunka v petlahvi,
šunka ve střevě,
vaření šunky v pet lahvi,
domáci šunka v tlačenkovém obalu,
nápady na výrobky z pet lahví
Suroviny:
plec vepřová,
sůl,
cukr,
paprika sušená sladká
Komentáře (16)