Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kohout se smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 557 kJ /
2 523 kcal
Bílkoviny197,17 g
Tuky188,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 615 mg
Sodík 1,50 g
Sůl3,75 g
Sacharidy9,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve formě pěny, tak ji odstraníme. Krok 2: Přidáme 1 menší cibuli, 1 menší mrkev, 1 menší petržel a klínek z bulvy celeru a osolíme. Dále přidáme 5 kuliček pepře a nového koření a 3 bobkové listy. Necháme zlehka vařit - probublávat dokud není maso krásně měkké (cca 2 hodiny). Krok 3: Po uvaření opatrně vyjmeme uvařené maso a udržujeme teplé. Krok 4: Silný vývar scedíme a vlijeme do něj 1 balení sladké smetany (250 ml). Krok 5: Na zahuštění použijeme směs mouky a másla, které společně při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky. Metličkou jíšku promícháme a následně omáčku důsledně mícháme cca 15 minut, neboť má tendenci se připalovat. Chuť omáčky je velmi silná a díky smetaně jemná.

Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedle.

Zveřejněno 25. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohout se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1kk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohout se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1kk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

BetyBety: ... máte pravdu je to jemné a dobré, jsem rád, že chutnalo dokonce celé rodině.:yes:

Právě dovařeno. Opravdu vynikající a jemná chuť. Rodina se olizuje. <3:-D Rozhodně nevaříme naposledy. :yes:

:yes::-p Posílám tento komentář pro všechny, kteří zvažují zda ho zkusit. Měla jsem od kamarádky kohouta a dlouho jsem přemýšlela na jaký způsob ho udělat - vaříla jsem ho totiž poprvé. Vzhledem k tomu, že mám malé děti tak vyhrál tento, protože ostatní jsou většinou na víně atd. Vaření nic těžkého a omáčka naprosto exlusiv. Dělala jsem k tomu houskové knedlíky vařené v hrnečku na páře. Chutnalo to fakt super a určitě vám to stojí za to vyzkoušet. Omáčka má super chuť a je ze smetany opravdu jemná a chutná. Všem zdar a dobrou chuť. Tento recept určitě udělám znova.:yes::-K

www.toprecepty.czjednoduché a docela dobré

Neodmítla bych:-p:-K:yes:

:-O:-p:yes::yes:

Kohoutek - hm....moje vzpomínka: měla jsem děsný hlad a v kdysi dobré hospodě nabízeli kohoutka po francouzsku, už si nevzpomenu na přesný název. Kohoutek musel být hooodně vypelichaná slepice, nedalo se to sníst. Snědla jsem přílohu a vrátila. Už jsem v té hospodě nebyla.
Ale receptík se mi líbí, to joooo;-):-p:yes::yes:

:-):yes:

Tématické fráze:
kohout recepty, kohout recept, recept na kohouta, recepty z kohouta, recepty kohout, recepty na kohouta, mladý kohout recept, recept kohout, příprava kohouta, recept na mladého kohouta, jak uvařit kohouta, co uvařit z kohouta, recept z kohouta, nadívaný kohout, jak udělat kohouta, kohout po francouzsku, kohout na paprice, recepty - kohout, mlady kohout recepty, kohout recept

Suroviny:
kohout, kohout, smetana sladká, cibule, mrkev, petržel, celer, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, pepř, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu