Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 581 kJ / 1 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,28 g |
Tuky | 27,05 g |
Vláknina | 16,75 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 641 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 229,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubšího hrnce (ideálně keramického) dáme na olej osmahnout na jemno nakrájenou cibuli. Po jejím zesklovatění přidáme plátek másla, rozetřený česnek, zamícháme a poté nasypeme promytou rýži, kterou necháme zasmahnout (neustále mícháme).
Krok 2: PŘÍPRAVA VÝVARU: hovězí s kostí na polévku (pokud není na výběr s pěkným kouskem masa, přidáme ještě samostatný kus zadního hovězího), 1 cibule, 2 stroužky česneku, kmín, sůl, nové koření, vše vaříme v tlakovém hrnci 1,5 až 2 hodiny.
Krok 3: Na pánvi mezitím necháme dusit nakrájená rajčata a cuketu. Není třeba ani kapka oleje, rajčata pustí dostatek šťávy, ve které za občasného zamíchání dusíme zeleninu do měkka (používám teflonovou pánev, nepřipaluje se). Přisolíme, přidáme nakrájenou snítku rozmarýnu a pokrájené hovězí maso z vývaru.
Krok 4: V hrnci zalijeme osmahnutou rýži bílým vínem, cca 1 cm nad povrch rýže. Za stálého míchání necháme víno vyvařit. Poté zalijeme rýži hovězím vývarem. Ten doplňujeme dokud se rýže neuvaří doměkka, neustále mícháme. Pokud není vývar sám o sobě dostatečně slaný, přisolíme.
Krok 5: Když je rýže měkká, necháme z ní vyvařit zbytky vývaru a přidáme silný plátek másla. Poté k rýži přimícháme hotovou zeleninu s masem z pánve. Nakonec do směsi nasypeme nastrouhaný parmezán a za stálého míchání ho rozpustíme.
Krok 6: Necháme pět minut uležet a podáváme buď samotné nebo s eidamem na povrchu.
Zveřejněno 28. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto pro gurmány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L0E4
Moje poznámka
Rizoto pro gurmány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L0E4
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 10 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 11 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 12 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 3 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 3 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 4 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 4 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 5 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 6 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 8 hodinami
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 9 hodinami
Borůvkové muffiny
NikolaV před 9 hodinami
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 9 hodinami
Tématické fráze:
jak vyvarit alkohol,
vyvaří se alkohol,
pridat alkohol a vyvarit,
vypaří se alkohol při vaření,
jak vyvarit z vina alkohol,
jak vyvařit alkohol z vína,
hovezi bratislavsky platek recept,
rizoto,
hovězí rizoto,
vyvareni alkoholu,
rizoto arborio,
vyvařit alkohol,
lehke recepty pro gurmany,
vyvaří se alkohol při vaření,
vyvari se alkohol?,
vyvařit alkohol z vína,
arabské rizoto,
recept kroupové rizoto s mascarpone recepty,
jak se vyvaří alkohol,
jak vyvarit vino
Suroviny:
cibule,
česnek,
máslo,
olej,
rýže arborio,
vývar hovězí,
rajče,
cuketa,
rozmarýn,
víno bílé suché,
parmazán,
sůl,
sýr eidam
Komentáře (3)